GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην 15η θέση από τις πολυτιμότερες ομάδες η Ferrari...

Μπορεί στο μηχανοκίνητο αθλητισμό να αποτελεί θρύλο, στο «χρηματιστήριο» όμως των επαγγελματικών ομάδων, δεν βρίσκεται τόσο ψηλά. Μία ενδια...

Μπορεί στο μηχανοκίνητο αθλητισμό να αποτελεί θρύλο, στο «χρηματιστήριο» όμως των επαγγελματικών ομάδων, δεν βρίσκεται τόσο ψηλά.
Μία ενδιαφέρουσα έρευνα διεξήγαγε το περιοδικό Forbes, στην οποία κατηγοριοποίησε τις διάφορες ομάδες, ανεξαρτήτως αθλήματος, με βάση την αξία τους. Το έγκριτο περιοδικό τοποθέτησε τη Ferrari στην υψηλότερη θέση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αισθητά πιο πίσω όμως από ποδοσφαιρικούς και άλλους συλλόγους.
Την πρώτη θέση στην εν λόγω λίστα κατέκτησε η αγγλική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με εκτιμώμενη αξία 2,23 δις δολάρια, κάτι περισσότερο δηλαδή από 1,8 δις ευρώ, με την τρέχουσα ισοτιμία. Δεύτερη ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ μέχρι την 15η θέση της Ferrari παρεμβάλλονται αρκετές ομάδες αμερικάνικου φούτμπολ και μπέισμπολ.
Στο Top 50 της λίστας, πέρα από τη Ferrari που κοστολογήθηκε κάτι περισσότερο από 800 εκ. ευρώ, φιγουράρει και η McLaren, που βρίσκεται λίγο πιο πίσω. Τώρα αναφορικά με την «αξία» της κάθε ομάδας και τον τρόπο υπολογισμού της, να σημειώσουμε ότι δεν έχει να κάνει τόσο με τις νίκες, όσο κυρίως με τους χορηγούς και την κερδοφορία που εξασφαλίζει, σε ετήσια βάση.
Πηγή: autotriti.gr

3 σχόλια

  1. Ο ΦΩΤΗΣ ΦΥΝΤΙΚΙΔΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ,ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ KTIMATOLOGGIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΦΩΤΗΣ ΦΥΝΤΙΚΙΔΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ,ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ KTIMATOLOGGIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΦΩΤΗΣ ΦΥΝΤΙΚΙΔΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ,ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ KTIMATOLOGGIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση