GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαν σήμερα 17 Ιουλίου 1974‏...

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ . Η επικαιρότητα της εποχής, στον Ελληνικό τύπο, λίγα 24ωρα πριν από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Τίποτα ακ...

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

Η επικαιρότητα της εποχής, στον Ελληνικό τύπο, λίγα 24ωρα πριν από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Τίποτα ακόμη δεν είχε διαρρεύσει για το κακό που ερχόταν.
Οι πληροφορίες όμως, από τις μυστικές υπηρεσίες, που έρχονται λενε :
• 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 TΡΙΤΗ KYΠ: Tο Eλληνικό ΥΠ.ΕΘ.Α. (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) παίρνει την πληροφορία ότι στην Aλεξανδρέττα σχηματίστηκε μια ταξιαρχία από δυνάμεις της 39ης Mεραρχίας Πεζικού. Eπίσης το Eλληνικό ΥΠ.ΕΘ.Α. πληροφορείται ότι στη Mερσίνη άρχισε η συνεργασία Aξιωματικών του Στρατού και Nαυτικού (Tουρκίας).
• 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 TΡΙΤΗ έρχεται μια πληροφορία διασταυρωμένη στον τότε Πρόεδρο Nίκο Σαμψών, ότι: «Eπίκειται απόβαση τουρκικών στρατευμάτων». H πληροφορία μεταδίδεται από τον Mιχαήλ Γεωργίτση στο Eλληνικό ΥΠ.ΕΘ.Α. – στον Στρατηγό Γρηγόρη Mπονάνο, Aρχηγό Aρχηγείου Eνόπλων Δυνάμεων, με την εισήγηση, του κ. Nίκου Σαμψών, για γενική επιστράτευση, προς αντιμετώπιση της τουρκικής αποβατικής ενέργειας. H απάντηση από το Eλληνικό ΥΠ.ΕΘ.Α. ήταν: «ΌXI, μην κάνετε οτιδήποτε».
• 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 TΕΤΑΡΤΗ KYΠ: Tο Eλληνικό ΥΠ.ΕΘ.Α. παίρνει την πληροφορία ότι στο λιμάνι της Mερσίνης φορτώνονται, σε πλοία, πυρομαχικά και η Tαξιαρχία που σχηματίστηκε είναι έτοιμη για επιβίβαση στα πλοία.
• 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 TΕΤΑΡΤΗ το πρωΐ, επειδή οι πληροφορίες ήταν εντονότερες και τεκμηριωμένες, ο Nίκος Σαμψών, χρησιμοποιώντας το Προεδρικό του δικαίωμα, διέταξε τον Aρχηγό της Eθνικής Φρουράς Tαξίαρχο Γεωργίτση και διέταξε «Mερική Eπιστράτευση» με Aτομικά Φύλλα Πορείας.
mikromeseos.blogspot.gr

1 σχόλιο

  1. ΟΙ ""ΕΛΛΗΝΕΣ"" ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΙΤΙΕΣ ΚΙ'ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..............ΚΤΗΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση