GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχεδιάζεται "κούρεμα" 20% των χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες...

Έκπτωση 20% στα χρέη του Δημοσίου απέναντι σε εργολάβους, προμηθευτές και άλλες επιχειρήσεις σχεδιάζει να ζητήσει το υπουργείο Οικονομικώ...

Έκπτωση 20% στα χρέη του Δημοσίου απέναντι σε εργολάβους, προμηθευτές και άλλες επιχειρήσεις σχεδιάζει να ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών με το επιχείρημα ότι εφόσον δεχθούν, θα πληρωθούν άμεσα με «ζεστό χρήμα» για το υπόλοιπο της οφειλής.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της express.gr, βάσει του μνημονίου το Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει 4 δισ. ευρώ φέτος σε ιδιώτες και άλλα 3 δισ. ευρώ μέσα στον επόμενο χρόνο με στόχο να καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης προς τρίτους.
Όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, το υπουργείο Οικονομικών μελετά το ενδεχόμενο να ζητήσει από όσους έχουν οικονομικές απαιτήσεις από το κράτος να δεχθούν μια απομείωση σε αυτές κατά 20%, δεδομένου ότι έπειτα από πάρα πολύ καιρό θα αποπληρωθούν τοις μετρητοίς και έτσι θα δοθεί μια μεγάλη ανάσα στην αγορά. Σε όσους αρνηθούν την πρόταση, το υπουργείο Οικονομικών είτε θα τους αποζημιώσει με κρατικά ομόλογα είτε θα τους ζητήσει νέα παράταση για την εξόφλησή τους.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Δημόσιο θα στερήσει από την αγορά 1,5 δισ. ευρώ και όπως επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου «όλοι οι δανειστές του Δημοσίου μπαίνουν αναγκαστικά σε διαδικασία κουρέματος».
Έκπτωση στις απαιτήσεις τους είχαν υποστεί και οι προμηθευτές των νοσοκομείων, όταν η κυβέρνηση προώθησε ρύθμιση για την εξόφλησή των 5 δισ. ευρώ. Και μάλιστα, εκείνοι είχαν αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος με ελληνικά ομόλογα.

Πληροφορίες: express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση