GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Είχαμε εμποδίσει πυρηνικό εξοπλισμό του Ιράν το 2008»

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας της Βρετανίας (Military Intelligence/section 6, ή MI6) δήλωσε ότι οι πράκτορές του είχαν καθυστ...

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας της Βρετανίας (Military Intelligence/section 6, ή MI6) δήλωσε ότι οι πράκτορές του είχαν καθυστερήσει πριν από τέσσερα χρόνια την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν αλλά η Ισλαμική Δημοκρατία είναι πιθανό να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο από το 2014, γράφει σήμερα η εφημερίδα Daily Telegraph.
Ο επικεφαλής της MI6 Τζον Σόιερς, ο οποίος πολύ σπάνια αποκαλύπτει δημόσια πληροφορίες για μυστικές επιχειρήσεις, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ενημερώνοντας μυστικά περίπου 100 δημόσιους λειτουργούς και αξιωματούχους ότι εάν η υπηρεσία του δεν είχε παρέμβει, το Ιράν θα διέθετε πυρηνικό οπλοστάσιο εδώ και τέσσερα χρόνια, κατά την εφημερίδα.
Εάν η MI6 δεν αντιμετώπιζε την «απειλή» αυτή, υποστήριξε ο Σόιερς, «θα είχατε ένα Ιράν εξοπλισμένο με πυρηνικά όπλα από το 2008 μάλλον, παρά σε δύο χρόνια από το 2012». Όταν αυτό συμβεί, πρόσθεσε ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα «βρεθούν απέναντι σε τεράστιους κινδύνους» και θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα εξαπολύσουν, ή όχι, στρατιωτικά πλήγματα.
«Νομίζω ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν Ισραηλινό πρωθυπουργό ή για έναν Αμερικανό πρόεδρο να αποδεχθεί ένα Ιράν οπλισμένο με πυρηνικά», είπε.
Η Ουάσινγκτον επεξέτεινε περαιτέρω τις κυρώσεις που επιβάλλει σε βάρος του Ιράν χθες, για να πιέσει την Τεχεράνη να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου που η Δύση θεωρεί πως θα μπορούσε να έχει στρατιωτική διάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση