GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υψηλή ανεργία στις χώρες του ΟΟΣΑ μέχρι και το 2013...

Η ανεργία στις αναπτυγμένες οικονομίες θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τουλάχιστον έως το τέλος του 2013, με τους νέους και τους ανειδίκευτου...

Η ανεργία στις αναπτυγμένες οικονομίες θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τουλάχιστον έως το τέλος του 2013, με τους νέους και τους ανειδίκευτους να υφίστανται τις βαρύτερες επιπτώσεις, όπως αναφέρει η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τις προοπτικές της απασχόλησης το 2012 (Employment Outlook), την οποία παρουσίασε στο Παρίσι ο Γενικός Γραμματέας του κ. Άνχελ Γκουρία.
Το ποσοστό της ανεργίας στις 34 χώρες του ΟΟΣΑ θα παραμείνει στο 7,7% έως τουλάχιστον τα τέλη του 2013, πολύ κοντά στο 7,9% που ήταν τον περασμένο Μάιο, προβλέπει η έκθεση. Η πρόσφατη επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών είναι πολύ κακά νέα για την αγορά εργασίας, δήλωσε ο κ. Γκουρία, τονίζοντας: «Είναι επιτακτική ανάγκη να χρησιμοποιήσουν οι κυβερνήσεις όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να βοηθήσουν όσους αναζητούν εργασία, ιδιαίτερα τους νέους, αίροντας τα εμπόδια για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και επενδύοντας στην εκπαίδευση και τις δεξιότητές τους». Οι χώρες του ΟΟΣΑ καλούνται να αντιμετωπίσουν την κρίση απασχόλησης με τα κατάλληλα μέτρα μακροοικονομικής πολιτικής, περιλαμβανομένων των μέτρων για τη σταθεροποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.
Παρά το δυσμενές περιβάλλον, ο ΟΟΣΑ ζητάει να υπάρξουν θαρραλέες μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας και προϊόντων. Για παράδειγμα, οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να βρουν μία πηγή δημιουργίας απασχόλησης στο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου και των επαγγελμάτων σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Οι οικονομολόγοι έχουν σημειώσει τους περιορισμούς που υπάρχουν στα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων σε μία σειρά ευρωπαϊκών χωρών και οι διεθνείς πιστωτές έχουν ζητήσει από την Ελλάδα και την Ιταλία να χαλαρώσει τις περιοριστικές πρακτικές όσον αφορά στα φαρμακεία, τις δικηγορικές εταιρείες ή τους οδηγούς ταξί.
Η αύξηση του διεθνούς ανταγωνισμού λόγω της παγκοσμιοποίησης ευθύνεται για τουλάχιστον 10% της μείωσης του ποσοστού του εισοδήματος από εργασία, εκτιμά ο ΟΟΣΑ. Επιπλέον, με τη δημιουργία κινήτρων για τη μεγιστοποίηση των κερδών, οι ιδιωτικοποιήσεις εξηγούν περίπου το ένα τρίτο της μείωσης του ποσοστού του εισοδήματος από εργασία σε πρώην κρατικές επιχειρήσεις δικτύων, όπως ενέργειας, μεταφορών και επικοινωνιών. Αντίθετα, η έκθεση δεν διαπίστωσε ενδείξεις ότι οι ξένες επενδύσεις συμπίεσαν τα μερίδιο της εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία στο παράρτημα της έκθεσης του ΟΟΣΑ, το ποσοστό ανεργίας της Ελλάδας το 2011 ήταν 17,9% έναντι 8,2% κατά μέσο όρο στις χώρες του Οργανισμού. Το ποσοστό ανεργίας των νέων ανήλθε πέρυσι στο 44,4% έναντι 16,2% στον ΟΟΣΑ και το ποσοστό των μακροχρόνιων ανέργων στο 49,6% έναντι 33,6%. Το ποσοστό απασχόλησης του πληθυσμού σε εργάσιμη ηλικία ήταν 55,6% στην Ελλάδα έναντι 64,8% στον ΟΟΣΑ, ενώ το ποσοστό των απασχολούμενων στις ηλικίες 55-64 ετών ήταν 39,4% έναντι 54,4%. Οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση αντιστοιχούσαν στο 9% στην Ελλάδα έναντι 16,5% στον ΟΟΣΑ.

1 σχόλιο

  1. ΝΟΜΊΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΎΕΙ; ΧΑΡΆΤΣΙΑ ΧΑΜΗΛΟΊ ΜΙΣΘΟΊ ΟΠΟΊΟΙ ΕΡΓΆΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΝΝΝ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΡΕΎΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΌΒΕΤΕ ΑΠΛΟΣ ΜΩΡΈ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΊΡΝΕΙ Η ΕΦΟΡΕΊΑ ΤΑ ΣΠΊΤΙΑ Η ΤΟ ΧΩΡΑΦΆΚΙ ΘΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΆ ΠΕΡΙΟΎΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΎ ΞΕΠΟΥΛΆΜΕ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΆΜΕ Η ΘΑ ΤΑ ΣΥΜΨΗΦΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΤΉ ΜΑΣ,

    (ΑΥΤΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΉΤΑΝ ΤΑ ΙΣΟΔΎΝΑΜΑ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΜΑΝΕΤΣΙ..) ΕΕΕ ΚΑΙ ΣΕ ΛΊΓΟ ΧΡΟΝΙΚΌ ΔΙΆΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΑ ΠΆΡΟΥΝ ΟΛΑ ..ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ !!!!ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΈ ΑΥΤΟ ,ΕΕΕΕΕ


    Για να μη ξεχνιόμαστε....

    Οι τρεις που — εξ αδιαιρέτου — κατέλαβαν την εξουσία με σύνθημα την επαναδιαπραγμάτευση και σήμερα κυβερνούν παζαρεύοντας μεταξύ τους θέσεις και οφίτσια αρχίζουν να πιέζονται για αποτελέσματα: πρέπει νá βρούνε γύρω στα 11,5 δισ ευρώ μέχρι τις 24 Ιουλίου!


    Είναι αυτά τα 11,5 δισ , τα χρήματα που προκύπτουν ως ελληνική υποχρέωση με βάση το μνημόνιο το οποίο -- οι τρεις κύριοι (Σαμαράς- Βενιζέλος- Κουβέλης)-- υποσχέθηκαν ότι θα επαναδιαπραγματευθούν.

    Να όμως που κατέλαβαν τις καρέκλες, μοίρασαν τα οφίτσια (στους ικανότερους, προφανώς) και που καιρός για επαναδιαπραγμάτευση και άλλες τέτοιες προεκλογικές γραφικότητες.


    Εξ άλλου ούτε η Μέρκελ, ούτε η Λαγκράρντ, ούτε καν ο «φιλέλλην» Ολάντ αφήνουν στην ελληνική κυβέρνηση των τριών, κανένα περιθώριο αλλαγής πολιτικής.


    Προφανώς οι τρεις θεωρούν ότι μια απάντηση του στιλ «προσπαθήσαμε αλλά αυτοί δε θέλουν να μας βοηθήσουν», θα τους βγάλει από τη δύσκολη θέση.

    Αν αισθάνονται δύσκολα και άβολα απέναντι στον κόσμο που κορόιδεψαν προεκλογικά...

    Πιθανότατα, οι τρεις τους εκτιμούν ότι ο φόβος η αδυναμία και η απόγνωση των ανθρώπων είναι μόνιμη κατάσταση την οποία μπορούν να διαχειρίζονται διαρκώς και για πάντα....

    Τους διαφεύγει, προφανώς γιατί δεν έχουν επαφή με τον κόσμο και τα προβλήματα των κοινών ανθρώπων, ότι μετά το φόβο ακολουθεί η οργή της οποίας η ένταση πολλαπλασιάζεται ανάλογα με το βαθμό και το μέγεθος της κοροϊδίας...



    Οι τρεις , τέλος, ξεχνούν και κάτι ακόμη σημαντικότερο.

    Δεν ψηφίστηκαν από τους πιστωτές και την τρόικα.

    Υπό αυτήν την έννοια, τον «μεγαλο λογαριασμό» δεν θα τον δώσουν στον Τόμσεν και τους λοιπούς επόπτες, αλλά στην ελληνική κοινωνία...


    ΚΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΆΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΉ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΞΥΠΝΉΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΏΣΕΙ, ΕΣΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΤΑ ΕΓΓΌΝΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ!!!


    ΘΈΛΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση