GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανέλαβε Γ.Γ του Υπ.Οικονομικών το Νο2 της εποχής Αλογοσκούφη...

Παραθέτω το σχετικό δελτίο Τύπου του Υπ.Οικονομικών: Ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του στο υπουργείο Οικονομικών ο νέος Γενικός Γραμματέα...

Παραθέτω το σχετικό δελτίο Τύπου του Υπ.Οικονομικών:
Ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του στο υπουργείο Οικονομικών ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου καθηγητής Γεώργιος Μέργος, παραλαμβάνοντας από τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα Ηλία Πλασκοβίτη.
Ο Γεώργιος Μέργος είναι Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διδάσκει από το 1986. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ στην Εφαρμοσμένη Οικονομική.
Πριν το Πανεπιστήμιο Αθηνών, εργάστηκε ως Ερευνητής-Οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα (1983-1986). Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (2004-2007), Διοικητής του ΙΚΑ (2007-2009). Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Συντάξεων του Συμβουλίου της Ευρώπης (5/2009 – 5/2012).
Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του δημοσίου στο Δ.Σ. της Alpha Bank (2009-2010) και μέλος του Δ.Σ εισηγμένων εταιρειών. Έχει συνεργασθεί ερευνητικά με το ΙΟΒΕ (1990-1996), συμβουλευτικά με Διεθνείς Οργανισμούς και ως Εμπειρογνώμων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG External Relations), σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας σε πολλές χώρες (Κίνα, Ινδία, Αίγυπτος, λοιπές χώρες της Νότιας Ασίας, όλες τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης και ορισμένες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης) (1986-2000).
Σχόλιο Παραπολιτικής: Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για τον κ.Μέργο και δεν θα ήθελα να τον κρίνω επιπόλαια. Παρ' όλα αυτά, ως απλός παρατηρητής του βιογραφικού του, διαπιστώνω με τρόμο ότι ήταν Γ.Γ του Υπ.Οικονομικών από το 2004 μέχρι το 2007, στα χρόνια που ο φθηνός δανεισμός κατέληγε σε τρύπιες τσέπες και μαύρες τσάντες.
Του εύχομαι καλή επιτυχία ή μάλλον καλύτερη επιτυχία από την προηγούμενη φορά.

5 σχόλια

  1. ΠΑΝΤΟΣ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΟΛΟΙΔΙΑ
    ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΗΘΕΥΕΙ;

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ( ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ) ΔΗΛΩΝΟΥΝ 18.000-19.000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΤΑ ΑΛΛΑ 80000- 90.000 ΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΩΔΙΚΟ 657, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 1% ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ!

    ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΜΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΨΟΥΣ 2000 ΕΩΣ 6000 ΕΥΡΩ. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ.ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ, ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι γίνεται, ρε παιδιά!
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ!
    ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΡΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΛΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οταν ψαχνεις για μαλακες,
    τωρα ξερεις απο που να αρχισεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση