GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΝΤ: «Μαύρη τρύπα» επιπλέον 2 δισ. στον προϋπολογισμό

Πρωτογενές έλλειμμα 1,5 – 2% επί του ΑΕΠ προβλέπει το 2012 για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεσή του που δημοσιεύθηκε σ...


Πρωτογενές έλλειμμα 1,5 – 2% επί του ΑΕΠ προβλέπει το 2012 για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεσή του που δημοσιεύθηκε σήμερα. Διαπιστώνει την επιδείνωση στο πολιτικοοικονομικό κλίμα της χώρας
Υψιστη προτεραιότητα για τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας θεωρεί την επίλυση της κρίσης της ευρωζώνης θεωρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σην έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε σήμερα, το Ταμείο αντιμετωπίζει θετικά τα μέτρα που έλαβαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο του Ιουνίου χαρακτηρίζοντας «βήματα προς την θετική κατεύθυνση», απευθύνει έκκληση για περισσότερη δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική Ενωση και καλεί για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ταμείου εγγυημένων κεφαλαίων ασφάλειας με ανάλογο μηχανισμό διάσωσης προβληματικών τραπεζών.
Ειδικότερα για την Ελλάδα η έκθεση σημειώνει:
«Στις τρεις χώρες της ευρωζώνης που αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται δανειακά προγράμματα υποστηριζόμενα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, η προσαρμογή προχωράει.
Ομως η πρόσφατη επιδείνωση στο πολιτικό και οικονομικό κλίμα της Ελλάδας λειτουργεί ως προειδοποίηση για τη δυνητική εμφάνιση «κόπωσης στη διαδικασία προσαρμογής», η οποία παραμένει απειλή για τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του προγράμματος.
Η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει ρευστή. Η μακροοικονομική επιδείνωση και η αποσπασματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων επιβάρυναν τα έσοδα αυτής της χρονιάς, ενώ οι περιορισμοί στη χρηματοδότηση οδηγούν σε ελλειμματική εκτέλεση των δαπανών του προϋπολογισμού.
Απουσία περαιτέρω αλλαγών στο πρόγραμμα, το πρωτογενές έλλειμμα θα κυνανθεί στο 1,5% με 2% του ΑΕΠ, έναντι του προβλεφθέντος 1% κατά τη διάρκεια του Extended Fund Facility (δεύτερο μνημόνιο).
Η μέγιστη τιμή της νέας πρόβλεψης για το πρωτογενές έλλειμμα, αντιστοιχεί σε επιπλέον 2 δισεκατομμύρια «τρύπα» στον φετινό προϋπολογισμό.

1 σχόλιο

  1. ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ

    ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ

    ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΡΥΠΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΕΦΑΛΙ.

    ΚΑΙ ΡΩΤΩ ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΒΎΣΜΑ Η ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ;


    ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση