GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελεύθερος απεργός πείνας μετά από 3 μήνες στο Ισραήλ

Ένας πρώην παίκτης της εθνικής ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης που έκανε απεργία πείνας επί τρεις μήνες για να διαμαρτυρηθεί για την κράτησ...

Ένας πρώην παίκτης της εθνικής ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης που έκανε απεργία πείνας επί τρεις μήνες για να διαμαρτυρηθεί για την κράτησή του σε ισραηλινές φυλακές χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες αφέθηκε σήμερα ελεύθερος.
Ο Μαχμούντ αλ Σάρσακ, 25 ετών, έφτασε σήμερα το απόγευμα μέσω του περάσματος Ερέζ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου τον περίμεναν δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών και μέλη του κινήματος του Ισλαμικού Τζιχάντ, στο οποίο ανήκει.
Τα πλήθη κρατούσαν φωτογραφίες του πρώην ποδοσφαιριστή και του έδωσαν λουλούδια.
Ο Σάρσακ μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο της Γάζας αλ Σίφα για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής ξεκίνησε απεργία πείνας στις 19 Μαρτίου και την σταμάτησε στις 18 Ιουνίου έπειτα από μια συμφωνία με τις ισραηλινές αρχές να αφεθεί ελεύθερος στις 10 Ιουλίου.
Ο Σάρσακ είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2009, την ώρα που βρισκόταν καθ’ οδόν από τη Λωρίδα της Γάζας στη Δυτική Όχθη για να πάρει μέρος σε έναν αγώνα, βάσει ενός νόμου που επιτρέπει στις ισραηλινές αρχές να συλλαμβάνουν ξένους υπηκόους που ανήκουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή έχουν συμμετάσχει έμμεσα ή άμεσα σε εχθρικές πράξεις εναντίον του Ισραήλ.
Ο ίδιος είχε απορρίψει τη συμφωνία της 14ης Μαΐου μετά την οποία δεκάδες παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές τερμάτισαν την απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει. Επίσης ο Σάρσακ είχε απορρίψει και μια άλλη πρόταση των Ισραηλινών να εξοριστεί στη Νορβηγία.
Δύο ακόμη παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές εξακολουθούν να κάνουν απεργία πείνας. Δεν δέχονται τροφή επί 91 και 84 ημέρες αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση