GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζημιογόνες 4 στις 10 βιομηχανίες τροφίμων στην Ελλάδα...

Ζημιογόνες ήταν κατά το 2011, έτος μείωσης της παραγωγής του κλάδου κατά 4,5%, περισσότερες από τέσσερις στις δέκα ελληνικές βιομηχανίες τρο...

Ζημιογόνες ήταν κατά το 2011, έτος μείωσης της παραγωγής του κλάδου κατά 4,5%, περισσότερες από τέσσερις στις δέκα ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων, σύμφωνα με τα εταιρικά τους αποτελέσματα. Οι ζημιές μάλιστα αυτών ήταν υπερδιπλάσιες από τα κέρδη των κερδοφόρων, με αποτέλεσμα ο κλάδος να παρουσιάζει αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα, για δεύτερο συνεχόμενο έτος. Ωστόσο, σε σχέση με το 2010 οι συνολικές ζημιές μειώθηκαν.
Αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία των ισολογισμών 411 επιχειρήσεων με πωλήσεις άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ κάθε μία και συνολικές πωλήσεις 9,18 δισ. ευρώ, οι οποίες γνωστοποίησαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα του προηγούμενου έτους έως τις 25 Ιουνίου 2012.
Οι επιχειρήσεις αυτές μεσαίου και μεγάλου μεγέθους με πωλήσεις άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ, κατέγραψαν συνολική καθαρή ζημιά 213,9 εκατ. ευρώ το 2011, έναντι καθαρής ζημιάς 344,6 εκατ. ευρώ το 2010. Βασικός λόγος για την καταγραφή υψηλών ζημιών ήταν, τόσο κατά το 2010 όσο και κατά το 2011, η απομείωση στοιχείων του ενεργητικού και οι σημαντικές ανόργανες δαπάνες, στο πλαίσιο της εξυγίανσης των επιχειρήσεων και των δαπανών που συνεπάγεται η αναπροσαρμογή τους στο νέο οικονομικό περιβάλλον.
Οι 411 επιχειρήσεις κατέγραψαν συνολικές πωλήσεις ύψους 9,18 δισ. ευρώ, αυξημένες έναντι του 2010 κατά 5%. Ωστόσο, αν απομονωθεί η επίδραση του γεγονότος ότι ορισμένες επιχειρήσεις άλλαξαν την εταιρική δομή τους και απορρόφησαν θυγατρικές, η αύξηση περιορίζεται σε περίπου 2% και υπολείπεται της αύξησης του πληθωρισμού.
Αυτές που παρουσιάζουν επιδείνωση των καθαρών αποτελεσμάτων (217) φθάνουν το 57,8%.
Τα καθαρά κέρδη των κερδοφόρων ήταν ύψους 175,3 εκατ. ευρώ και οι ζημιές των ζημιογόνων ανήλθαν σε 389,2 εκατ. ευρώ.
Οι κερδοφόρες ήταν 246 (59,8% του συνόλου έναντι 61,1% έναν χρόνο πριν) και οι ζημιογόνες 165 (40,2% έναντι 38,9%).

7 σχόλια

  1. ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΡΑ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗ ΔΕΗ.
    ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Ο ΜΠΕΝΥ ΧΙΛΛ.
    ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ, ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hρθα στην Ολλανδια πριν 1 χρονο.Οι τιμες στα γλακτοκομικα ειναι μισες από οτι στην Ελλαδα. Αν ειναι ζημιογονες οι ελληνικες εταιριες με τετοιο περιθωριο κερδους, ας κλεισουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Μέρκελ φταίει....
    Ελεύθερος και ωραίος, με 17 μήνες με αναστολή,
    ο Διευθυντής τελωνείου Ορεστιάδας!!!

    Σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών με αναστολή (!!!!!!!) καταδικάστηκε, από την ξεφτιλισμένη ελληνική δικαιοσύνη, σήμερα ο διευθυντής του Τελωνείου Ορεστιάδας, καθώς δικάστηκε μόνο για την περίπτωση ενός και μόνο φορτηγού (!!!) και φυσικά είναι ελεύθερος κι ωραίος.

    Ο τελωνειακός θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της υπηρεσίας του με το ερώτημα της απόλυσης... εδώ γελάμε καθώς στο 99,99% των περιπτώσεων δεν φταίει ο υπάλληλος αλλά..."η πλεκτάνη που του έστησαν γιατί είναι ακριβοδίκαιος και ήθελαν να τον εκδικηθούν".

    Και να τον απολύσουν βέβαια, αυτός έβγαλε λεφτά να ζήσουν και τα δισέγγονα του καθώς η κομπίνα εκτιμάται στα 12 δις (από τα οποία θα έβγαλε αρκετά μύρια). Στα παπάρια του λοιπόν. Θα πάει διακοπές σε κάποιο εξωτικό νησί, θα πηδάει εξωτικές καλλονές και θα πίνει τα κοκτέιλ του στην παραλία κάποιου γαλαζοπράσινου ωκεανού εις υγείαν των κορόιδων των Ελλήνων που πληρώνουν τα σπασμένα για τις κομπίνες κάτι τέτοιων (που δυστυχώς είναι πολλοί) που έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάντια της χώρας μας. Για να μην τα ρίχνουμε όλα στην Μέρκελ - ΔΝΤ - Τρόικα κλπ.

    Και αυτούς αντί να τους τιμωρούν παραδειγματικά και να τους κατάσχουν τις περιουσίες τους τους αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

    Αντίστοιχη περίπτωση πριν λίγους μήνες στην Εφορία Αλεξανδρούπολης.
    Προϊστάμενός της Εφορίας που όλη η πόλη το ξέρει ότι χρηματίζεται για να μειώνει τα πρόστιμα, μετά από καταγγελία συνελήφθη επ αυτοφόρω μέσα στο γραφείο του από άνδρες της Ασφαλείας και του ΣΔΟΕ να παίρνει φακελάκι από πολίτη για να του μειώσει το πρόστιμο.

    Πήγε αυτόφωρο καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή και αυτός και το Πειθαρχικό αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος απόλυσης του.
    Κυκλοφορεί κι αυτός ελεύθερος κι ωραίος και συνεχίζει να δουλεύει στην Εφορία και να πληρώνεται από
    το κράτος.

    Τελικά είχε δίκιο ο Πάγκαλος που έλεγε "Μαζί τα φάγαμε" αν εννοούσε κάτι τέτοιους που τελικά είναι αμέτρητοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτές οι ιδιωτικές εταιρίες είναι ζημιογόνες εις βάρος των ιδιοκτητών τους και δυστυχώς πολλές έκλεισαν ή κλείνουν.
    Όμως οι δημόσιες που είναι ζημιογόνες εις βάρος του Ελληνικού λαού παραμένουν στην ζωή.

    Πόσο πιο απλά το θέλετε για να πάρετε χαμπάρι την πουστιά;
    Για σκεφθήτε το εξης απλό παράδειγμα:
    αν εξακολουθούσαμε να έχουμε τον ΟΤΕ την ΟΛυμπιακή, την διαχείριση λιμένων και αερολιμένων, πόσα δις θα είχαμε σπαταλήσει απο το 2007-8 εως σήμερα, χώρια τα πόσα είχαν χαθεί τα προγενέστερα χρόνια;

    Είμαστε αχρηστος λαός και μόνο όπου βρούμε μαρμελάδα τρυπώνουμε.

    Ναι εν τάξει, εσύ εξαιρείσαι . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τελικα ΜΟΝΟΝ η εκτελεση της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια,ισως ειναι η ΜΟΝΗ "beneficial solution"..

    Κρεμασμενα αυτα τα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ,ισως κατευνασουν λιγακι την οργη του κοσμου...

    Αλλιως ,..δεν μας βλεπω καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τζων

    ξέρεις τι παρατήρησα;

    Είσαι ψιλοχοντρομαλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά που λέτε είναι με το transfer pricing ή χωρίς;

    Ντροπή είναι να παραμυθιάζετε έτσι τον κοσμάκη για να μην παραπονιέται που πληρώνει τα πάντα πιο ακριβά απ' ότι η υπόλοιπη Ευρώπη...

    Ντροπή είναι να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε το γεγονός ότι ενώ τα εισοδήματα πέφτουν, οι τιμές παίρνουν τον ανήφορο...

    Όσο για τον άλλο τον προφεσόρο που μας λέει για τις δημόσιες εταιρείες, περίμενε να δεις τι έχει να γίνει μετά το ξεπούλημα...

    Τότε θα ζητάς συγνώμη, αλλά θα είναι αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση