GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι θα γίνει με το σύστημα «40-40-20»;;..

Στη φωτό κάτω δεξιά, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλης Σαθρές υπηρεσίες και διεφθαρμένο κράτος – Οι απί...


Στη φωτό κάτω δεξιά, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλης
Σαθρές υπηρεσίες και διεφθαρμένο κράτος – Οι απίστευτες καταγγελίες Σπινέλη και Ρουμελιώτη που ξεχάστηκαν απ΄ όλους – Κι ένα βίντεο από την εκπομπή του Γ.Παπαδάκη που πρέπει να το δει ο νέος Πρωθυπουργός
Την Τρίτη 10 Ιουλίου, (ταχυδρομικώς) και την Δευτέρα 16 Ιουλίου, (ηλεκτρονικά), λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011, από τους Έλληνες φορολογούμενους.
Τα ενιαία εκκαθαριστικά σημειώματα, που θα αποστέλλονται στους φορολογούμενους, θα περιλαμβάνουν και την επιβάρυνση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, σύμφωνα πάντα με τα νέα ληστρικά φορολογικά μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήσεις των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά.
Το εκκαθαριστικό αποτέλεσμα αυτών των σημειωμάτων, θα επιφέρει σε όλους μας νευρική κρίση με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Όλοι οι Έλληνες πολίτες, εν τη πράξη πλέον, πρέπει να ξεχάσουν τις επιστροφές φόρου των προηγούμενων ετών ενώ πρέπει να γνωρίζουν πως θα πληρώνουν όλοι, ανεξαιρέτως εάν πληρώνουν δίκαια ή άδικα.
Τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν, λοιπόν, θα είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων, δυσανάλογα των εισοδημάτων τους, γιατί οι νόμοι που θεσπίσθηκαν τα τελευταία χρόνια δεν ήταν στη λογική μιας δίκαιης φορολογίας, αλλά στη λογική πως πρέπει να πληρώνουν μόνο εκείνοι που δεν μπορούν να φοροδιαφεύγουν.
Όλοι αυτοί, όμως, οι πολίτες που λόγω της ανυπαρξίας ελεγκτικών κρατικών μηχανισμών, καθώς και της ανοχής και της ανεπάρκειας αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος, των διαφυγόντων φόρων, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, έκαναν την φοροδιαφυγή εθνικό σπορ.
Πολλάκις, σε προηγούμενα άρθρα μου, έχω αναφερθεί στις διαχρονικές παθογένειες που ταλανίζουν το Ελληνικό Έθνος, όπως η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή, και το παραεμπόριο. Αυτές οι παθογένειες, εάν είχαν τιθασευτεί από αυτό το σαθρό και διαβρωμένο κράτος των πολιτικών εγκληματιών, δεν θα υπήρχε ανάγκη καμιάς μεταβολής των φορολογικών δεδομένων. Μεταβολές που σήμερα διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας και μεταβάλουν βιαίως τους Έλληνες, σε φτωχούς πολίτες τρίτης κατηγορίας.
Ωστόσο, πως είναι δυνατό να λειτουργήσει υπέρ του πολίτη αυτό το κράτος, όταν ουδείς ασχολήθηκε με τις σχετικά πρόσφατες καταγγελίες που έκανε δημόσια (Ant1-Παπαδάκης την 15η Δεκεμβρίου 2011) ο πρώην, πλέον, γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (είχε την απόλυτη ευθύνη για τη μηχανογράφηση των εφοριών και του Υπουργείου Οικονομικών), Διομήδης Σπινέλλης ως προς τη διαφθορά στις εφορίες.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Σπινέλλης, στη συγκεκριμένη εκπομπή κατήγγειλε την αναποτελεσματικότητα, την κακοδιοίκηση και τη διαφθορά του δημοσίου.
Μίλησε για το σύστημα «40-40-20» που κατά την άποψή του, από κάθε φορολογικό έλεγχο, το 40% του προστίμου μένει στον επιχειρηματία με τον διακανονισμό, το άλλο 40% πηγαίνει στον εφοριακό που διενεργεί τον έλεγχο και μόνο το 20% οδεύει στο ταμείο της εφορίας και του Ελληνικού δημοσίου. Παρών, δε, στη ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή ήταν και ο κ. Νικολακόπουλος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων, που προς κατάπληξη όλων των παρισταμένων, αλλά και των πολιτών που παρακολουθούσαν την συζήτηση, κατήγγειλε ότι:
α) για την πάταξη της φοροδιαφυγής δεν υπάρχει πολιτική βούληση,
β) δεν υπάρχει νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο και
γ) γίνονται στο έργο τους παρεμβάσεις από την πολιτεία.
Επίσης, είπε αυτό που όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε, εκτός βεβαίως των πολιτικών ταγών της χώρας που όπως φαίνεται είναι κουφοί και τυφλοί, πως:
«Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πως είναι δομημένο το σύστημα…»
Επιπλέον, στην συζήτηση αυτή συμμετείχε και ο κ. Ρουμελιώτης, πρόεδρος των εργαζομένων ΚΕΠΥΟ, ο οποίος, επίσης, κατήγγειλε: «η φοροδιαφυγή, είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας, είναι θέμα ενός ολόκληρου συστήματος … υπάρχει η τεχνολογία και μπορούν να βρουν τους φοροδιαφεύγοντες, αλλά δεν θέλει κανένας από αυτούς που κυβερνούν 40 χρόνια να τους πιάσει…»

2 σχόλια

  1. Και φυσικα αγαπητοι μου φιλοι,οπως σας εχω πει ,δεν αγορασα τον .."αποκωδικοποιητη" με 50 ευρω ,για να βλεπω "digital" TV!!!
    Που το "θεσπισανε"!! για να εχω .."καλλιτερη εικονα"!!

    Ειμαι σιγουρος οτι οι συμμοριες "εισαγωγεις αποκωδικοποιητων" και η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια ,θα εχουν σκυλιασει μαζι μου!!

    Πειτε τους να πανε να γαμηθουνε ,φιλοι μου!!

    Εγω παντως γλυτωσα απο την ανοργασμικια "κ.τρεμη" το βλογιοκομμενο "κ.τσιμα",το διανοητικα καθυστερημενο "κ.μανωλη καψη" και τη "πουστρα κ.πρετεντερ"..

    Ουφ! δεν τους ξαναδα τους πουστηδες/πουτανες!!

    Ομως!
    Σημερα συνεβη κατι το ανατριχιαστικο!
    Πηγα σε μια ψαροταβερνα και ειχα απεναντι μου μια μεγαλη οθονη..
    Και να σου το ΜΕΓΚΑλο μπουρδελο!!!

    Ω! ξερετε τι συνεβη?
    Οκ. Να σας πω.
    Ευγενικα του λεω του τυπά να αλλαξει καναλι.
    Οπερ και εγενετο.
    Κ.τζων σπηκινγκ,με εννοειτε αγαπητοι??

    Ομως καποιο αλλο καναλι εβαλε.
    και τι βλεπω??!!

    Μια σκατοφατσα με σακουλιασμενα ματια "κ.στουρναρι" η καπως ετσι .."τσαρος της οικονομιας" και τετοια.

    Και "μου ειπε " ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ,οτι θα μου κανει τη χαρη και θα βαλει το χαρατσι στη ΔΕΗ και το αλλο στη εφορια σε 8-10 δοσεις η κατι τετοιο.

    Ελα μουνι στο τοπο σου ειπα.

    Και καλα. Αυτο το ταγαρι ,"κ.στουρναρια" ,τι παριστανει τωρα? αναρωτηθηκα!!

    Περιεργο. Εχουν ξεζουμισει τον κοσμο,ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ,οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, και ..μας κανουν την χαρη,δηλαδη να πληρωσουμε το χαρατσι σε ..παραπανω δοσεις!!!

    ΝΑΙ γαμωτοοο οι αλητες!!!!!!!!!!!

    Υ.Γ
    Τελικα η λυση ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ τηλεοραση. ΚΑΝΕΙΣ.

    Και φυσικα η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ειναι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣ στους πουστηδες. Ουτε λεπτο.
    Θα μας βαλουν ολους φυλακη??
    Και αμα "επαναστατησουν" και οι μπατσοι??

    Που θα τρεξουν να κρυφτουνε οι αλητες??

    Ε?? ΠΟΥΥΥΥΥ??????

    τι λετε και υμεις φιλοι μου?

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γαμώ εσένα Σαμαρά, τον πατσοΒενιζέλο τον καργιολη Κουνελάκι και όσους σας ψηφίσαν και όσους σας στηρίζουν...

    Αυτά είναι ρε τα ισοδύναμα σας;!!! και ο μαλάκας ο ΛΑΟΣ τι κάνει; περιμένει να έλθει η σειρά του!!! ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΚΑΡΔΙΟΛΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και μετά διάβασε κράτησε ο Μαρινακης ΤΟΝ Μιραλας; προκρίθηκε ο Αστέρας Τρίπολης;
    ===================================
    Άσυλο Ανιάτων: Συμπτώματα υποσιτισμού στους κατάκοιτους ασθενείς, διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κτίριο του Ιδρύματος, ελλείψεις βασικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, απλήρωτοι οι 170 εργαζόμενοι από το Μάρτιο Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τρόφιμα και φάρμακα οι 235 ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων.

    Η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κτίριο του Ασύλου Ανιάτων, όπου φιλοξενείται μικρός αριθμός υπερήλικων ασθενών, λόγω της μη εξόφλησης του «χαρατσιού» (600 ευρώ), παρά το γεγονός ότι το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών είχε με επιστολή του διαβεβαιώσει το Ίδρυμα ότι λόγω του κοινωφελούς σκοπού του απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος.

    Η διακοπή του ρεύματος έγινε το πρωί της Πέμπτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Άσυλο Ανιάτων, στην οποία καταγγέλθηκε η αναλγησία του ΕΟΠΥΥ καθώς δεν έχει ακόμα καταβάλει τις οφειλές του προς το Ίδρυμα για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του.

    Οι 235 βαριά ασθενείς που περιθάλπονται στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη είναι πλέον στο «έλεος» του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μετά την εξώδικη δήλωση του Ιδρύματος με την οποία ο Οργανισμός καθίσταται υπεύθυνος για την επιδείνωση της κατάστασής τους.

    Τα χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας προς το Άσυλο Ανιάτων για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων του - κυρίως ΙΚΑ και ΟΓΑ - προσεγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 1,8 είναι οφειλές για το πρώτο εξάμηνο του 2012 και τα υπόλοιπα αφορούν σε οφειλές των δύο Ταμείων από τον Οκτώβριο του 2008 έως το τέλος του 2011.

    Το Άσυλο Ανιάτων παρέχει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν ανάγκη από συνεχή ιατρική φροντίδα, καθώς στο 80% των περιπτώσεων είναι κατάκοιτοι.

    Η Ο.Π.Λ.Α σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τα ξεκαθαρίσει αυτά ΑΚΟΥΣ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ..

    ΓΑΜΗΜΈΝΟ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΌ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ...ΞΕΥΤΗΛΕΣ ΕΕ ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΟΙ ΠΡΏΤΟΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΆΛΑ ΕΊΣΤΕ ΣΙΧΆΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση