GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΕΠΕ: «Βλέπει» ύφεση 6,7% φέτος

Εκτίναξη της ύφεσης φέτος στο επίπεδο του 6,7%, έναντι περίπου 5% που αναμένει η κυβέρνηση και η ΕΕ, προβλέπει το Κέντρο Προγραμματισμού...


Εκτίναξη της ύφεσης φέτος στο επίπεδο του 6,7%, έναντι περίπου 5% που αναμένει η κυβέρνηση και η ΕΕ, προβλέπει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).
Αναμένει επίσης ύφεση 6,87% στο δεύτερο τρίμηνο και 9,14% στο τρίτο τρίμηνο, από 6,54% που ήταν στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.
Το ΚΕΠΕ επισημαίνει στην έκθεσή του ότι, καθώς τα επίσημα τριμηνιαία δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) είναι προσωρινά και μη εποχικά διορθωμένα, οι τριμηνιαίες προβλέψεις θα πρέπει να αξιολογούνται με κάποια επιφύλαξη.
Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει ολοκληρώσει την αναθεώρηση της χρονολογικής σειράς του ΑΕΠ και των συνιστωσών του, γεγονός που συνεπάγεται ασυνέχειες στη χρονολογική σειρά.
Οι προβλέψεις του ΚΕΠΕ προκύπτουν από ένα «δυναμικό υπόδειγμα παραγόντων» (dynamic factor model).

1 σχόλιο

  1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ
    1) ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ( ΕΕΤΗΔΕ )
    2) ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΥΡΗΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΟΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ. ΑΣ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ. ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 40% ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 35%.

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΑΛΛΙΩΣ, ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. 15 ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση