GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Barclays δεν είναι η μόνη που χειραγωγούσε τα επιτόκια Libor»

Η Barcleys, της οποίας ο πρόεδρος Μάρκους Έιτζις υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει για τη χειραγώγηση των...

Η Barcleys, της οποίας ο πρόεδρος Μάρκους Έιτζις υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει για τη χειραγώγηση των επιτοκίων των διατραπεζικών χορηγήσεων που κατάφερε «ένα καταστροφικό πλήγμα στην υπόληψη» του ιδρύματος, δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση στην έρευνα των αρχών για τις ύποπτες διατραπεζικές πρακτικές στα επιτόκια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Αρχή Τραπεζικών Υπηρεσιών της Βρετανίας.
«Μακάρι να μπορούσα να πω ότι αυτή ήταν μία μεμονωμένη περίπτωση. Θα ακούσετε πολλά περισσότερα γι’ αυτό σε εύθετο χρόνο», τόνισε η επικεφαλής των υπηρεσιών ελέγχου της FSA, Τρέισι Μακντέρμοτ, στην ετήσια σύνοδο της υπηρεσίας.
Η συμπεριφορά της Barcleys ήταν ανεπίτρεπτη για τις ρυθμιστικές αρχές και το κοινό και έχουν δρομολογηθεί πολλαπλές έρευνες, τόνισε η Μακντέρμοτ.
Ο Έιτζις παραιτήθηκε σήμερα, δηλώνοντας «τα λεφτά σταματούν με εμένα», αλλά πάνω από δέκα άλλες τράπεζες βρίσκονται στο μικροσκόπιο στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν εδώ και καιρό στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ιαπωνία, οι διωκτικές αρχές κατά του οικονομικού εγκλήματος.
Η έρευνα αφορά τραπεζοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Citigroup, η HSBC, η UBS και η Royal Bank of Scotland. Οι αναλυτές και τραπεζικοί κύκλοι αναμένουν να επιβληθούν μεγάλα πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση