GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αερογραφίτης: το ελαφρύτερο υλικό στον κόσμο...

Φαίνεται ότι η επιστήμη δεν θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δημιουργία του αερογραφίτη. Ενός υλικού το οποίο έχε...

Φαίνεται ότι η επιστήμη δεν θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δημιουργία του αερογραφίτη. Ενός υλικού το οποίο έχει πυκνότητα μικρότερη από 0,2 μικρογραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό! Πρόκειται για επίτευγμα του Πανεπιστημίου του Αμβούργου και του Kiel και αποτελείται από ένα δίκτυο νανοσωλήνων άνθρακα, ενώ αν το δει κανείς σε μεγάλη κλίμακα μάλλον θα του θυμίσει ένα μαύρο σφουγγάρι.
Εκτός από σχεδόν μηδενική πυκνότητα όμως, έχει και εκπληκτικές ιδιότητες. Μπορεί για παράδειγμα να συμπιεστεί έως και 1.000 φορές πριν γυρίσει πίσω στο αρχικό του σχήμα, αλλά και να αντέξει έως και 40.000 φορές το βάρος του!
Παράλληλα όμως, είναι και αγώγιμο. Πράγμα που σημαίνει ότι δυνητικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μπαταρίες ή σε ηλεκτρονικές εφαρμογές.

2 σχόλια

  1. Εθνοπατέρες μας; ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    Ουδείς στην Ελλάδα, που υποδουλώθηκε στην Γερμανία εξ αιτίας ΣΑΣ, είτε συνταξιούχος είτε εν ενεργεία με μόνη εξαίρεση τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πληρώματα των υποβρυχίων, να μην παίρνει πάνω από δυο χιλιάδες Ευρώ μισθό ή σύνταξη από το Ελληνικό Δημόσιο ή από ταμείο ή οργανισμό που επιχορηγείτε από αυτό!
    Τουλάχιστον κάνετε αυτό υπέρ της Πατρίδας, και όποιος νομίζει ότι αδικείτε να πάει στον ιδιωτικό τομέα ή στην αλλοδαπή να του δώσουν περισσότερα, από βουλευτή μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο!
    Όποιος παίρνει σήμερα πάνω από δυο χιλιάρικα τρώει τα κόλλυβα της Ε Λ Λ Α Δ Α Σ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι ανθρωποι κανουν ερευνες οχι σαν μερικους δικους μας "επιστημονες" που καταχραζονται τα χρηματα για την ερευνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση