GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλοκαίρι με τον ΑΡΧΕΛΩΝ

Καθώς προχωράει περαιτέρω η περίοδος ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών και η τουριστική περίοδος, ​​όλοι οι εθελοντές στο κάθε πρόγραμμα του συ...

Καθώς προχωράει περαιτέρω η περίοδος ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών και η τουριστική περίοδος, ​​όλοι οι εθελοντές στο κάθε πρόγραμμα του συλλόγου για την προστασίας της θαλάσσιας χελώνας εργάζονται σκληρά.
Δραστηριότητες
«Αυτήν την τελευταία εβδομάδα είχαμε μαζί μας τον Rob Newman. Είναι πολύ καιρό εθελοντής μας και Υπεύθυνος στο Πρόγραμμα της Ζακύνθου και είναι εδώ για να μάθει για τα «μικροτσίπ» (PIT), και να μεταφέρει τις γνώσεις του στο Πρόγραμμα της Ζακύνθου. Η Κυπαρισσία χρησιμοποιεί PIT στις χελώνες για πολλά χρόνια, τεχνική που εφαρμοζόταν μόνο σε αυτό το Πρόγραμμα του ΑΡΧΕΛΩΝ. Τώρα θα εφαρμοστεί και στη Ζάκυνθο.
Το πλεονέκτημα του μικροτσίπ σε μια χελώνα είναι ότι ακόμη και αν οι εξωτερική ταυτότητα χαθεί, (όπως πολύ συχνά συμβαίνει), το μικροτσίπ παραμένει, έτσι όλες οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει ο ΑΡΧΕΛΩΝ δεν χάνονται.
Αυτή είναι η δεύτερη εβδομάδα που λειτουργεί το περίπτερό μας στο Καλό Νερό. Αν και ο Υπεύθυνος Πεδίου μας δεν θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τη δουλειά του μέχρι και τον Ιούλιο λόγω των υποχρεώσεών του στο Πανεπιστήμιο, η Παναγιώτα έχει αναλάβει διπλό (ή και τριπλό) ρόλο ως προσωρινή Υπεύθυνη Πεδίου ώστε να ξεκινήσει το πρόγραμμά μας. Αν και οι τουρίστες στο Καλό Νερό είναι λίγοι προς το παρόν, οι εθελοντές κάθονται στο περίπτερο για 8 ώρες κάθε μέρα και συλλέγουν ένα σταθερό και αυξανόμενο ποσό από τις δωρεές.
Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος στο χωριό, οι εθελοντές πραγματοποίησαν τον καθαρισμό της παραλίας στο Καλό Νερό.
Οι φωλιές αυξάνονται ραγδαία. Στις 15 Ιουνίου 2012, είχαμε 24 σε ένα πρωί στα 9 χιλιόμετρα της παραλίας που παρακολουθείται καθημερινά. Αυτό μας παραπέμπει σε ένα πρωινό του 2011όπου είχε συμβεί κάτι ανάλογο. Κοιτάζοντας την αύξηση του αριθμού των φωλιών σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, φαίνεται πως θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά. Μέχρι σήμερα, οι φωλιές μας έχουν φτάσει τις 135.
Ο Τοm Riggall, Επιστημονικός Σύμβουλος του ΑΡΧΕΛΩΝ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου, έχει έρθει εδώ και εργάζεται μαζί μας. Βρίσκεται δύο εβδομάδες μακριά από την εργασία του στο Λονδίνο, με σκοπό να μας βοηθήσει προτού ταξιδέψει για την Νότια Αμερική, ώστε να προσφέρει έργο σε ένα άλλο πρόγραμμα για χελώνες στο δεύτερο μισό του καλοκαιριού».
Πηγή: Archelon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση