GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουράκης: Η κυβέρνηση προωθεί τη συρρίκνωση του δημόσιου πανεπιστημίου...

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ για τη προσφορά δήθεν πανεπιστημιακών πτυχίων στα Παιδαγωγικά, από γνωστό ιδιωτικ...

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ για τη προσφορά δήθεν πανεπιστημιακών πτυχίων στα Παιδαγωγικά, από γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που συνεργάζεται με Βρετανικό Πανεπιστήμιο. Διαβάσαμε για πτυχία με τα οποία θα μπορούν οι κάτοχοι τους μέσω των εξετάσεων του Α.Σ.Ε.Π. να εργασθούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό ελληνικό σχολείο.
Σύμφωνα δε με απάντηση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε σχετικό ερώτημα της ΟΙΕΛΕ, ο διαφημιζόμενος εκπαιδευτικός οργανισμός  που με βάση την νομοθεσία θα μπορούσε να αποτελεί ένα Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, δεν έχει λάβει καν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας απ΄το Υπουργείο Παιδείας.
Επειδή είναι προφανές ότι με την ανοχή της κυβέρνησης επιχειρείται η απ΄το παράθυρο παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος, με βάση το οποίο «η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση.»
Επειδή με την ανοχή της κυβέρνησης επιχειρείται η απ΄το παράθυρο κατασκευή αγορασμένων «πτυχίων» που θα έχουν την ίδια αξία και ισχύ με τα αντίστοιχα των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ και που θα δίνουν στους αποφοίτους τους ισότιμα επαγγελματικά δικαιώματα και τη δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς τουΑΣΕΠ.
Επειδή επιπλέον και η παρούσα κυβέρνηση προωθεί τη συρρίκνωση του δημόσιου πανεπιστημίου που σε συνδυασμό με την από το παράθυρο και χωρίς καμιά διαδικασία είσοδο ιδιωτικών επιχειρηματικών ιδρυμάτων στην ανώτατη εκπαίδευση θα οδηγήσει στην όξυνση των κοινωνικών και των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, μετατρέποντας την πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε αγαθό για λίγους.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Τι προτίθεται να πράξει έστω και τώρα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της παραπάνω αντισυνταγματικής και παράνομης κατάστασης που την εκθέτει ανεπανόρθωτα λίγες ημέρες μετά τις προγραμματικές της δηλώσεις ; Θα αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους για αυτή την πρωτοφανή παραπλάνηση των πολιτών;
Ο ερωτών βουλευτής

10 σχόλια

  1. ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ

    ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΠΗ

    ΤΕΡΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και φυσικα το ερωτημα παραμενει:
    Γιατι να κανουμε δυο εκλογες και να πληρωσουμε τις εταιρειες (η συμμοριες) "κωματα",αποκομματα,ενα σκασμο λεφτα, "εκλογικη ενισχυση" ,αφου τελικα υπαλληλοι της .."τροικα" θα ηταν οποιοι και αν ψηφιζαμε??

    Εκτος αν θεωρειται προοδος που η Ν.Δ εμαθε και χρησιμοποιει και αυτη το πασοκικης εμπνευσεως ορο (μην χεσω) "οριζοντιες περικοπες"!!!
    Ακους εκει οι αλητες .."οριζοντιες περικοπες"!!!

    Τι παει να αυτο??
    Ω! ΤΙΠΟΤΑ ,ετυμολογικα εννοω.

    Στη πραξη ομως σημαινει οτι πας να πληρωθεις και παιρνεις 100-200 ευρω λιγωτερα!! και τοτε καταλαβαινεις τι σημαινει "οριζοντιες περικοπες"!!

    Ρε,Τους αλητες εχουν και... χιουμορ!!!!
    Σιχτιρ γαμωτοοοο

    Κρεμαλες γαμωτοοοο.

    Υ.Γ
    Μηπως θαταν καλλιτερα να επαναφερουμε τη βασιλεια ,την οποια κατηργησε ο μακαριτης Γεωργιος Παπαδοπουλος στο κατω κατω??
    Μηπως θαταν καλλιτερα να εχουμε "ανωτατο αρχοντα" το βασιλια Κωνσταντινο στη τελικα??

    Καλλιτερος θα ηταν απο αυτον το ξερακιανο Ολλανδο τομσεν η πως διαολο τον λενε..

    Τι λετε αγαπητοι μου φιλοι??

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ασε Κουρακη, τα ξερουμε και τα δικα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  4. τζώνυ φασιστοκωλόγερε μαθουσάλα, μη μαλακίζεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναρωτιέται κανείς πόσα κρατικά κανάλια μπορεί να έχει μια χρεοκοπημένη χώρα; Δεν αρκούν για παράδειγμα η ΝΕΤ και η ΕΤ1;

    Γιατί θα πρέπει να ... υπάρχουν η ΕΤ3, το Κανάλι της Βουλής, και γύρευε τι συμβαίνει με το μυστηριακό μπουκέτο των ψηφιακών-δορυφορικών. ...

    Γιατί θα πρέπει να χρυσοπληρώνουμε την ΕΡΤ μέσα από τους ληστρικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ για να βλέπουμε να παρελαύνουν στις οθόνες μας δημοσιογραφικές μετριότητες-ρουσφέτια του κάθε τραχανοπλαγιά πολιτικάντη.

    Πως είναι δυνατόν όταν πεθαένουν αβοήθητοι οι συνταξιούχοι και οι γριούλες αναζητούν τροφή στους σκουπιδοτενεκέδες να κρατάμε σε λειτουργία ένα σκασμό κανάλια υπομηδενικής τηλεθέασης;

    Μήπως οι κ.κ Σαμαράς, Κουβέλης και Βενιζέλος θέλουν από δυο κανάλια ο καθένας για να ξεχαρμανιάζουν; Αδιαφορούν αυτοί οι 3 κύριοι που συσκέπτονται για το πως θα μας λεηλατήσουν, πόσο προκλητικό είναι να υπάρχουν 4-5 κρατικά κανάλια που κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

    Ο αρμόδιος υπουργός Κεδίκογλου γιατί κατάπιε τη γλώσα του; Είναι λογικό κε Κεδίκογλου σε μια χρεοκοπημένη χώρα να υπάρχουν τόσα κρατικά κανάλια μηδενικής τηλεθέασης, τα οποία θα πρέπει να συντηρεί ο ελληνικός λαός; Πως συνάδει αυτό με την εξαθλίωση των μισθών των 300 ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 18 Ιουλ 2012 11:26:00 μ.μ.
    +++

    Μπα που να σου γαμισω οτι εχεις και δεν εχεις μπασταρδο,συνεχεια πισω μου τρεχεις??

    Ρε μπας και εισαι ο ιδιος ο καψαμπελης??

    Στερψα και απο βρισιες ..

    Δεν ξερω τι αλλο να σου βρισω γαμημενο σκυλι..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι λετε αγαπητοι μου φιλοι??

    τζων

    Ότι είσαι γκράντε μαλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι λετε αγαπητοι μου φιλοι??

    τζων

    Ότι είσαι γκράντε μαλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Enw eseis re... kwlopaida toy SFYRIZA ta agapate... ta dhmosia panepisthmia otan mpoykarete... kai ta spate ola? Ante... kai gamhsoy re... anarxokommoyni. Alhtes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΚΟΥΡΑΚΗ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΗΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΚΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση