GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο εθνικός κλαυσίγελως…

Γράφει η Ζέζα Ζήκου. Ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζει τις βαλίτσες του για μια σειρά διαλέξεων στο Kennedy School of Government του Πανεπιστη...

Γράφει η Ζέζα Ζήκου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζει τις βαλίτσες του για μια σειρά διαλέξεων στο Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, έγραψαν τα ΝΕΑ. Στα θέματα που θα αναπτύξει περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, οι συστημικές αδυναμίες της Ευρωζώνης, καθώς και προτάσεις για τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι τόσο κωμικά όλα αυτά, που σου
’ρχεται να κλάψεις.
Η στήλη, πάντως, προτείνει στον κ. Παπανδρέου να αναπτύξει οικεία θέματα, όπως «Ελλάδα: Μια χώρα με νόμισμα το ευρώ που την πτώχευσαν έναντι του λαού της…».
Η θανάσιμη διασύνδεση της αναδιάρθρωσης τουχρέους (PSI), που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα μιας διαδικασίας πτώχευσης, με τη δανειακή σύμβαση και τα Μνημόνια οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία. Σε συνδυασμό με τη διαβόητη εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή μια υποτίμηση χωρίς εκείνους τους ανεξάρτητους μηχανισμούς που επιτρέπουν την υποτίμηση του νομίσματος, προκαλεί την εσωτερική πτώχευση της χώρας.
Το αποτέλεσμα ήταν απολύτως προβλέψιμο. Η χώρα ασφυκτιά, η κοινωνία αντιδρά και όσο η κοινωνία αντιδρά, η χώρα θα παραλύει. Εδώ και πολλούς μήνες γράφουμε ότι το εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα είναι το ενδεχόμενο τα σκληρά μέτρα να μην αποδώσουν. Τότε είναι που η ασφυξία οδηγεί στη φτωχοποίηση. Ο μηχανισμός των χρεών είναι η σύγχρονη μάστιγα που εγκλωβίζει τους λαούς, καθώς χάνεται ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων και των βασικών υποδομών μιας χώρας και οδηγούν στον οικονομικό μαρασμό.
Ενα ακόμη προσφιλές θέμα θα ήταν το «Ποιος έφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ευρωζώνη…». Η Ιστορία θα αναζητήσει κάποτε για να φορτώσει με ευθύνες τον Γιώργο Παπανδρέου και την ομάδα του, που μας έμπλεξαν στην υπόθεση του ΔΝΤ, είτε επειδή το θεωρούσαν σωστό είτε επειδή πίστευαν ότι θα το χρησιμοποιούσαν ως μπλόφα. Τις τότε στενές σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Ντομινίκ Στρος-Καν και τις φημολογούμενες εισηγήσεις του Αμερικανού νομπελίστα οικονομολόγου Στίγκλιτζ, ότι «εκεί που φτάσατε, συμφέρει το ΔΝΤ», τις γνωρίζουμε όλοι.
Ακόμη θυμάμαι το σχόλιο της Le Monde ότι, με αφορμή την Ελλάδα, οι Αμερικανοί «έφεραν τον μεγάλο, κακό λύκο (το ΔΝΤ) στο ευρωπαϊκό μαντρί», ενώ κύριο άρθρο της ίδιας εφημερίδας διεκτραγωδούσε το «Ευρώ made in USA». Ο τότε Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε αντιδράσει σε κάθε ρόλο του ΔΝΤ εντός Ευρωζώνης, θεωρώντας μια τέτοια εξέλιξη πολιτική ταπείνωση και επικίνδυνο δεδικασμένο, που θα έδινε στον παγκόσμιο δανειστή με έδρα την Ουάσιγκτον «πάτημα» στην οικογένεια του ευρώ. Ολα αυτά, βέβαια, πριν από τον ξεπεσμό του Ντομινίκ.
Και για να μην κοροϊδευόμαστε, όπου έχει πάει να «σώσει» το ΔΝΤ, υπάρχουν δύο φάσεις: στην πρώτη φάση γίνονται οι περικοπές μισθών, οι απολύσεις και η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Στη δεύτερη φάση, οι «σωτήρες» περνούν στο βασικό πιάτο, που δεν είναι άλλο από την ιδιωτικοποίηση του κράτους – η περιουσία και η λειτουργία του οποίου περνούν κατά κανόνα σε ξένες επιχειρήσεις.
Την πρώτη φάση τη ζούμε ήδη στο πετσί μας. Τη δεύτερη φάση θα αρχίσουμε να τη βιώνουμε προσεχώς. Η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε σούπερ ιδιωτικοποιήσεις. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι τίποτε άλλο από την πώληση των «ασημικών», όπως έλεγαν παλιότερα τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ, όταν όμως και τα δύο κόμματα ήταν στην αντιπολίτευση
πηγή

16 σχόλια

  1. Στα τσακίδια ο ΑΛΗΤΗΣ!!!! Καταδίκασε την Ελλάδα και τους Έλληνες να σέρνονται για τις επόμενες δεκαετίες. Αυτός, κανονικά, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι τόσο βλάκας και ξεδιάντροπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποια μακακια και αν σας κατεβει στο ξεροκεφαλο σας και την αποτυπωνετε σε καθε απξιομενο μπλογκ (οποιος θελει γραφει οτι θελει) η καταληξη θα ειναι μια και να το θυμαστε.
    ΓΑΠ, Αργα μα σταθερα δικαιωνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΡΕΚΙΣΤΑΝΟΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΓΑΠ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΔΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΚΑΣΤΕ.
    ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΜΟΝΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑΪΖΟΥΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτο το βλημα,ηλιθιο βλακογιοργο της τσαντ πρεπει να εκτελεστει δια απαγχονισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10:27

    Λήγμένα παίρνεις ????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το παραξενο δεν ειναι οτι θα δώσει διαλέξεις αλλα το οτι ειναι ακόμα ελευθερος!!!

    Ηδη έπρεπε να εχει συλληφθεί και να γυρναει και αυτός γυμνός όπως ο συντροφος Ακης στην φυλακή δειχνωντας κυριολεκτικά την γυμνια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια κα Ζήκου για το "εμπεριστατωμένο" άρθρο σας!
    Ο Παπανδρέου έβαλε και την Ισπανία στο Δ.Ν.Τ!!!
    Αυτός φταίει!
    Κρεμάστε τον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. POSES MALAKIES GRAFONTRE SE AFTO TO KOLOMPLOK MIPOS EXETE KAI ONOMA NA SAS BRISO PROSOPIKA ALITES GIA OLES TIS ATHLIOTITES NA TIS XREONETE STON GIORGO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12.33

    Ασφαλώς και δεν εβαλε την Ισπανια στο ΔΝΤ αλλα την Ελλαδα την παραχωσε!

    Το ιδιωτικό χρέος της Ελλαδας και τα τζογαρισματα των τοκογλυφων φιλων του που μπαινοβγαιναν στου Μαξιμου με εξοδα που πλήρωνε ο μονιμος μαλακας λαός τα μετετρεψε μαζι με το αλλο το καθηκι τον Παπακωνσταντινου σε εθνικό χρέος παραποιωντας ακομα και το ελλειμα και το μετεφερε αυτούσιο στην Ευρωπη μιλωντας για μηχανισμο στηριξης και αμεσης εμπλοκης και των αλλων κρατων εκμεταλλευομενος τους όρους και της συνθηκες της Ευρωζωνης ανοιγοντας την κερκοπορτα στις τοκογλυφικες μασονικες υαινες κολλητους του της ΝΤΠ να αλωσουν το ευρω και την ευρωζωνη και να επιτυχουν αυτα που ζουμε σημερα ξεζουμιζωντας τους λαούς με τους υπερογκους τοκους.

    Αν νομιζεις οτι αυτο δεν ειναι αρκετο που προκαλεσε στην χωρα και δεν του αξίζει το παραδειγματικό κρεμασμα μετα την εξαθλιωση τον εξευτελισμό τον διασυρμο της αυτοκτονιες την ανεργία στον Θεό την καταστροφή της μεσαιας ταξης και την απώλεια της εθνικης κυριαρχίας τότε ποια θα έπρεπε να ειναι η τιμωρια που αρμοζει σε τετοιου ειδους καθαρματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 12.32

    EINAI ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΗΛΙΘΙΟ...ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗΣ....

    ΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ "ΜΟΡΦΩΣΕΙ" ΑΝΑΛΟΓΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΕΣΚΕΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ.
    ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΑΣ, ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ" ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΧΙΛΙΑΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. THA TON TIMVRHSH H ND TOY SAMARA. XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12 43 παλι μαλακια εριξες το πρωι και εγινε φραπες ο εγκεφαλος σου αλλα οσο τα πληρωνει ο μπαμπας παιξε με τον υπολογιστη αγορινα μου και μην σε νοιαζει αντε και καμια τουρκικη σειρα το βραδακι και πεσε για υπνακο ηρεμος οτι εκανες το καθηκον της ημερας,ναι, υποστηριξες αυτον που ωθησε 2500 ατομα σε αυτοκτονια και εκανε την Ελλαδα μπουρδελο οσο δεν φανταζοταν κανενας πριν 3 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η χελωνόφατσα μα τα τηγανιτένια αυτιά στο χαρβαρντ..., κι όταν λέω του Σπύρου ότι μέχρι και καθηγητής της Ιατρικής μπορεί να γίνει εκεί, αυτός με ειρωνεύεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση