GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΑΠ: Πού είναι το πτυχίο οεο;

Της Αθηνάς Αυγητίδου Η είδηση προκαλεί αρχικά σύγχυση αλλά σε δεύτερο χρόνο μειδίαμα! Μετά από σχετική πρόσκληση από το Τμήμα Διακυβέρ...

Της Αθηνάς Αυγητίδου

Η είδηση προκαλεί αρχικά σύγχυση αλλά σε δεύτερο χρόνο μειδίαμα! Μετά από σχετική πρόσκληση από το Τμήμα Διακυβέρνησης Τζέι Εφ Κέι του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ο Γιώργος Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων, αντικείμενο των οποίων θα είναι, μεταξύ άλλων, οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, οι συστημικές αδυναμίες της ευρωζώνης, προτάσεις για τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου.
Ναι! Ο Γιώργος Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ, κατέστρεψε κυριολεκτικά χιλιάδες νοικοκυριά, στέρησε την αξιοπρέπεια από τους Έλληνες πολίτες, συμφώνησε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οδήγησε με τις επιλογές του στην έξαρση των αυτοκτονιών και ακόμα- θα τολμήσω να πω- στην άνοδο της ακατανόμαστης χρύσης παράταξης θεωρείται από κάποιους κατάλληλος για να μεταδώσει τις «γνώσεις» και την εμπειρία του σε φοιτητές που εκπαιδεύονται να γίνουν μελλοντικοί ηγέτες και να δίνουν λύσεις σε καίρια ζητήματα δημόσιας πολιτικής.
Για να είμαστε όμως περισσότερο σαφείς: είμαι αναφανδόν υπέρ της παρουσίας του Παπανδρέου στα πανεπιστημιακά «έδρανα». Το σημείο στο οποίο διαφωνώ είναι η ακριβής του θέση. Μάλλον δηλαδή θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί ως φοιτητής για το πρώτο πτυχίο και όχι ως διδάσκων-ειδήμων ενός επιστημονικού αντικειμένου. Και εδώ φυσικά αναδύεται ένα σημαντικό ζήτημα σχετικά με τη σχέση επιστήμης και πολιτικής, ένα ζήτημα που αφορά στη φύση των γνώσεων που παρέχονται σε κάποια πανεπιστήμια, στις «ορθοδοξίες» που παράγουν, στις στρατηγικές που διαμορφώνουν και οι οποίες ξεφεύγουν από τον ακαδημαϊκό κύκλο και επεκτείνονται στον καθορισμό της άσκησης πολιτικής (βλέπε Σχολή του Σικάγο).
Μόλις διάβασα λοιπόν αυτή την είδηση σκέφτηκα συνειρμικά το σχόλιο που έκανε ο Γιάννης Μυλόπoυλος, Πρύτανης του ΑΠΘ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Intellectum. Σε ερώτησή μας που αφορούσε τη θέση ακαδημαϊκών στην πολιτική σκηνή και αντίστροφα, καθώς και το ενδεχόμενο κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου στο ΑΠΘ, ο Γιάννης Μυλόπουλος απαντά:» Δεν νομίζω ότι έχει διδακτορικό ο κύριος Παπανδρέου. Εκτός αν γίνει μέλος του συμβουλίου το οποίο ίδρυσε επί των ημερών του. Δεν έχει επάρκεια ο κύριος Παπανδρέου για να διδάξει στο πανεπιστήμιο. Ποιο επιστημονικό πεδίο θα μπορούσε να διδάξει; Θέλει πολύ δουλειά για να φτάσεις στο σημείο να διδάξεις σ’ ένα πανεπιστήμιο. Θέλει διδακτορικό, θέλει χρόνια ερευνητικής δραστηριότητας, θέλει να είσαι ενεργός στη δημοσίευση και την προώθηση ερευνητικών αποτελεσμάτων».
Όχι όμως! Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν τα χρειάζεται αυτά. Η «δεινή ηγετική του ικανότητα» απέναντι στα μνημόνια και μια ματιά στη κατάντια της χώρα της οποίας ηγήθηκε αρκεί για να του παραχωρηθεί το ακαδημαϊκό βήμα.
Γιατί ποιος εχέφρων μπορεί να αποκλείσει λογικά την πιθανότητα ότι με τις δράσεις και τις αδράνειές του πέτυχε απολύτως όσα εξαρχής στόχευε;

Πηγή: intellectum.org

24 σχόλια

  1. Μάλλον θα πρέπει να μαλακιστείς αλλού, με άλλα θέματα και άλλους ανθρώπους. Ο ΓΑΠ σου πέφτει πολύς, ολίγιστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο εκτροχιασμός της οικονομίας, έγινε στο διάστημα 2008 και 2009, που,όσοι δεν έλειπαν από τη χώρα, γνωρίζουν ότι ήταν η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, με συνεργάτες τους Αλογοσκούφη - Παπαθανασίου! Οι επόμενοι απ΄αυτούς, ανασκουμπώθηκαν για να καθαρίσουν τα... σκατά(!) που άφησαν εκείνοι το 2009 και όλοι πλέον γνωρίζουν ότι χρειάζονται δεκεατίες για να καθαρίσουν! Οι υπεύθυνοι για το "έγκλημά" του 2008- 2009 παραμένουν ατιμώρητοι! Και όχι μόνο δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη, αλλά κάνουν και τους τιμητές! Τα "παπαγαλάκια" τους, υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων μας, δίνουν τα ρέστα τους, με τις αρλούμπες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σαν καποιος να ξεχασε ολυμπιακους,ευρω,αλλαγη της τραπεζικης νομοθεσιας..
    η νουδουπασοκια ειναι βαρια,κολλητικη αρρωστεια,και θεραπευεται μονο αν ο φορεας της κοψει τη μαλακια συριζα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει ρε παιδιά μην κάνετε έτσι. Ένας προδότης είναι ο άνθρωπος απλά. Να μην κάνει και μια διάλεξη στο Χάρβαρντ να το εξηγήσει? Τόση δουλειά έκανε για τους αμερικάνους να μην πάρει ένα πακετάκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι σχολες τυπου
    kennedy school στο harvard..
    woody woo στο princeton
    SAIS στο johns hopkins
    ειναι μποστανια οπου καλλιεργουνται CIA assets..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη πραγματικοτητα το ΜΟΝΟ που χρειαζεται ειναι μια κυβερνηση που θα συλλαβει και με συνοπτικες διαδικασιες θα κρεμασει αυτο το αθλιο σκατοπραμμα ηλιθιο βλακογιοργο της μαργκαρετ τσαντ...

    Τα αλλα ειναι "αλλα λογια ναγαπιομαστε"..

    Δεν ειναι δυνατον να μην το βλεπει ο "πασα ενας" οτι το βλακογιοργο ειναι διανοητικα αναπηρο!!
    ΟΧΙ δεν ειναι δυνατον .
    "αξιοπουστα" το λεω τωρα "πασει θεου" οπως θαλεγε και "ο ελληνα λαος"..


    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΦΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΤΟΝ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΙΑ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ.

    ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΖΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΤΗΝΟΣ...

    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΠΗΚΕ Η ΜΑΡΜΙΤΑ ΟΙ ΠΑΤΡΟΝΕΣ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΞΕΣΑΛΩΝΕΙ ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ.
    ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΣΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΙΤΖΗΣ ΚΑΙ ΝΤΑΛΑΒΕΡΤΖΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΧΩΡΑΣ ΠΙΟ ΒΛΑΚΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ IQ ΡΑΔΙΚΙΟΥ Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥΛΑΤΣΑΔΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥ ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΕΝΕΚΕΔΕΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ.

    ΤΕΛΟΣ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΜΕΣΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @12 Ιουλ 2012 10:02:00 μ.μ.
    Μάλλον ο χαλιμάς θα είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα κανει διαλεξη ο ΓΑΠΟΒΛΑΚΑΣ στο Χαρβαρντ;

    Ελα μουνι στον τοπο σου και λογια μην γυρευεις!

    Τα εχουμε δει ολα τελικα σε αυτη την χωρα.

    Ακου διαλεξη στο Χαρβαρντ; δηλαδη θα τους εξηγησει πωσ μπαινει η αλυσιδα ποδηλατου στον τροχό; ή θα τους ενημερωσει ποια ειναι τα καλυτερα τουριστικα μερη στην Ελλαδα; Αυτον σαμαλι να του δωσεις να πουλήσει θα του το φανε οι μυγες και θα κανει διαλεξη;

    Τελικα αυτη η χωρα γεμισε με πολλους ΠΙΟΥ ΠΙΟΥ ΠΙΟΥ

    Καταντια και ξεφτιλα σε ολο της το μεγαλειο το πιο αμορφωτο ζωο θα κανει διαλεξη σε εκολλαπτομενες αγελες μπανανοανθρωπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια και θα παει στην πατριδα του δεν παίρνει μαζι και το κωλοσογο του να ξεκουμπιστουν απο αυτο τον τοπο μια ωρα αρχιτερα;
    Εχει και εκει μασονικες στοες και εβραιους να κανει παρεα και να οραματιζεται την παγκοσμια διακυβερνηση λεγοντας μαλακιες απο εδω και απο εκει.

    Αντε ρε αληταρά ξεκουμπίσου ρε τομαρι ξεφτιλισμενο που εχεις ακομα λαλια μεσα σου αντι να βαλεις το κεφαλι σου μεσα στα σκατα πουλημενε αγυρτη.
    ΚΑΘΑΡΜΑ.
    Μετα από οσα εκανες ρε κοπριτη αν ειχες μεσα σου ιχνος αντρισμου αλλα που να το βρεις ρε σιχαμα θα ειχες αυτοπυροβοληθει ρε τσογλανε αλλα θα μου πεις από λουγκρες τι περιμενεις ντε να χαθεις παλιοκοπρια που μου θελεις και διαλεξεις μαιμου πιθηκανθρωπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. RE DEN PATE NA GAMITHITE MERIKI ALITES KAI PSEFTOMANKES TIS DEKARAS GIATI RE MOUROXABLI GRAFETE ANONIMA NA SAS PO EGO GIATI DEN FORATE PANTELONIA ALITES KAI SINEXIZETE NA GRAFETE MALAKIES OUST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος είπε...

    GIATI RE MOUROXABLI GRAFETE ANONIMA

    Πόσο μαλάκας είσαι πασά μου ανώνυμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος είπε...

    GIATI RE MOUROXABLI GRAFETE ANONIMA

    Πόσο μαλάκας είσαι πασά μου ανώνυμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για εμας, επειδή γεννήθηκε συμπτωματικά στην Αμερική αυτομάτως παίρνει το βάπτισμα του ότι είναι Αμερικανός και μάλιστα γνώστης της αγγλικής και πολλών άλλων θεμάτων.
    Για τους ξένους γενικά και ιδίως τους Αμερικανούς εφ' όσον το σόΐ του το επώνυμό του και η καταγωγή του όπως και του πατέρα του είναι η Ελλάδα θεωρείται φυσικά και Ελληνας και μεταξύ άλλων γνώστης της Ελληνικής πολιτικής, της διαλέκτου και πολλών κατα φαντασία άλλων θεμάτων.

    Φίλοι μου σας πληροφορώ ότι δεν είμαι βέβαιος αν τα αγγλικά του είναι καλύτερα απο τα ελληνικά του ή το αντίθετο.
    Τον έχω παρακολουθήσει σε συζητήσεις του εδώ στις ΗΠΑ πολλές φορές μα ποτέ δεν τον έχω ακούσει να ολοκληρώσει μια πρόταση.
    Επιδίδεται στο να κατατεμαχίζει ερωτήσεις που του τίθενται να καταφεύγει σε παραπλεύρους οδούς απάντησης, συνήθως χωρίς να ολοκληρώνει και πάντοτε ανακυκλώνοντας τις ίδιες 200 - 250 λέξεις.
    Θα έλεγα ότι το καλύτερό του σημείο είναι εκείνο των νεωτερισμών, των νέων ιδεών και εφευρέσεων και οπωσδήποτε η εμπιστοσύνη που χαίρει απο το ακροατήριό του οταν απαγγέλλει κάποιο σύνθημα.

    Εσείς έχετε κάποια εμπειρία;
    Οταν τον ακούτε γνωρίζετε αν δολοφωνεί την γλώσσα ή όχι;
    Μήμπως κατα φαντασίαν υποθέτετε ότι εφ' όσον τον χειροκροτούν όλοι άρα τον κατάλαβαν άρα είναι γνήσιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε 13 Ιουλ 2012 2:34:00 π.μ.
    η περίπτωσή του κάνει μπαμ ούτε αγγλικά γνωρίζει. (Είναι προφανώε θέμα IQ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1.06

    Εισαι κλασσική περίπτωση ψυχασθενή. Φωνάζεις και κραζεις όλους τους άλλους γιατί γραφουν ανωνυμα και εσυ τους κατηγορείς ΑΝΩΝΥΜΑ!!!!

    Ομορφαντρα μου να παίρνεις κανονικα την θεραπεία σου όλα τα χρωματα η ψυχασθενεια δεν αστειευται προσεχε λεβεντοπαιδο γιατι σε βλεπω με αναποδο ασπρο πουκαμισο σε κανενα δωματιο με αφρολεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΤΥΧΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;
    ΚΑΘΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΕΠΙΔΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑ ΦΟΡΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΛΗΛΟ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΕΝΑΙ.
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ρε σεις κουλαρετε!
    το ατομο εχει τελειωσει κοινωνιολογος και οι σουιδοι τον ειχαν για να μαζευει σκουπιδια...για τιποτα παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @11.20..
    σας εκανε διαλεξη στο DC και σας επεισε?
    η προκειται για λεφτα ως συνηθως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όλοι όσοι βρίζετε και απειλείτε δεν συγκρίνεστε ούτε με μια τρίχα απ΄ τα αρχίδια του ΓΑΠ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 1 18 θα σε γαμησω και στο τελος θα βαλω και αισθημα βολεμενο μουνοπανο του πατσοκ.πρεπει να εισαι και συ απ αυτους με 5000 εισοδημα και cayenne φαινετε ομως τις γευτικες και τις πουτσοτριχες του ποδηλατη σου,καταπιες και μερικες,για αυτο τον υποστηριζεις ετσι ενω ολοι οι αλλοι θελουν να τον κρεμασουν.και που σαι αντε και γαμησου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. το μνημονιο ειναι η σωτηρια σας. Ειστε ανικανοι να κυβερνηθειτε μονοι σας ζουλαπια.. ζητω ο ΓΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση