GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η γέννηση ενός γιγάντιου πάντα...

Το πρώτο που γεννιέται ύστερα από 24 χρόνια στον ζωολογικό κήπο του Ουενό. Η Σιν Σιν που κατάγεται από την Κίνα είναι η μητέρα του μωρού πάν...

Το πρώτο που γεννιέται ύστερα από 24 χρόνια στον ζωολογικό κήπο του Ουενό.
Η Σιν Σιν που κατάγεται από την Κίνα είναι η μητέρα του μωρού πάντα που γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου στον ζωολογικό κήπο του Τόκιο. 
Eνα πάντα γεννήθηκε την Πέμπτη στο ζωολογικό πάρκο του Ουενό στο Τόκιο, είδηση που προκάλεσε χαρά και συγκίνηση και στην Κίνα απ’ όπου κατάγεται η μαμά του. Είναι το πρώτο μωρό πάντα που γεννιέται ύστερα από 24 χρόνια στον ζωολογικό κήπο του Ουενό, και η πρώτη γέννηση από φυσική αναπαραγωγή.
Στο πάρκο διακόπηκαν το Σάββατο οι επισκέψεις για το κοινό. Η μητέρα Σιν Σιν είχε νευρικότητα όταν εκτίθετο στο φως και τον θόρυβο, όπως είχαν παρατηρήσει οι φύλακες.
Η Σιν Σιν και ο σύντροφός της Ρι Ρι είχαν ζευγαρώσει δύο φορές στα τέλη Μαρτίου και η κατάσταση της υγείας του θηλυκού, κυρίως η αύξηση του επιπέδου ορισμένων ορμονών και η ανορεξία που εμφάνιζε έκαναν τους κτηνιάτρους να μιλούν για πιθανή εγκυμοσύνη.
Το ζευγάρι είχε αφιχθεί στο Τόκιο από την Κίνα το Φεβρουάριο του 2011 και οι επισκέψεις του κοινού στο πάρκο για να το δουν από κοντά άρχισαν λίγο μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι τον επόμενο μήνα, τον Μάρτιο. Οι Αρχές του Τόκιο, που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του πάρκου, δαπανούν για τη διαβίωση του ζεύγους σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως.
Το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ μετέδωσε εικόνες με την εξάχρονη Σιν Σιν να κρατά στην αγκαλιά της το μωρό. Αξιωματούχοι του πάρκου είπαν ότι το πάντα διαμαρτυρόταν θορυβωδώς. Το φύλο του μωρού δεν έχει γίνει γνωστό. «Η γέννηση του πάντα είναι πράγματι μια καλή είδηση» δήλωσε ένας κτηνίατρος του πάρκου στην τηλεόραση.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιου Γουεϊμίν εξέφρασε ικανοποίηση για το ευχάριστο γεγονός. «Είναι μια καλή είδηση. Τα γιγάντια πάντα είναι προάγγελοι φιλίας. Ελπίζουμε ότι τα συναισθήματα κάθε λαού απέναντι σε έναν άλλο και οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και της Ιαπωνίας να βελτιωθούν χάρη στη γέννηση αυτή» δήλωσε στον Τύπο στο Πεκίνο.
Τα γιγάντια πάντα, ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση, θεωρούνται «εθνικός θησαυρός» στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση