GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάμερον: «Ναι» σε δημοψήφισμα για τις σχέσεις ΕΕ και Βρετανίας...

Υποστηρίζει ότι «υπάρχει πάρα πολλή Ευρώπη, πολλές δαπάνες, πολλή γραφειοκρατία». Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.  Με άρθρο του στον κ...

Υποστηρίζει ότι «υπάρχει πάρα πολλή Ευρώπη, πολλές δαπάνες, πολλή γραφειοκρατία».
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Με άρθρο του στον κυριακάτικο Τύπο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει ότι υποστηρίζει την ιδέα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Κατά τη γνώμη μου, οι δύο έννοιες «Ευρώπη» και «δημοψήφισμα» μπορούν να συμβαδίζουν», γράφει ο Κάμερον στην Sunday Telegraph.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι το Λονδίνο δεν θα συμμετάσχει στα μέτρα που έχουν στόχο την ενίσχυση της ολοκλήρωσης της ΕΕ ώστε να βγει η ευρωζώνη από την κρίση, εκτιμά ότι η χώρα του βαρύνεται από την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία.
«Δεν υπάρχει πολύ λίγη Ευρώπη, αντιθέτως, υπάρχει πάρα πολλή» υποστηρίζει. «Πολλές δαπάνες, πολλή γραφειοκρατία, μεγάλη ανάμειξη σε θέματα που αφορούν τα κράτη, την κοινωνία των πολιτών και τους πολίτες».
Διευκρινίζει όμως ότι δεν τάσσεται υπέρ ενός δημοψηφίσματος για το εάν η Βρετανία θα πρέπει να ανήκει στην ΕΕ. «Το να εγκαταλείψουμε [την ΕΕ] δεν θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας μας» επισημαίνει. «Γεγονός πάντως είναι ότι οι Βρετανοί δεν είναι ευχαριστημένοι από αυτό που έχουν. Ούτε κι εγώ είμαι» αναγνωρίζει.
Ο Κάμερον εξηγεί ότι προτείνει «μια διαφορετική στάση, πιο ελαστική, που να βαρύνει λιγότερο τη Βρετανία στο πλαίσιο της ΕΕ».
«Αυτό που επιθυμώ, και που πιστεύω ότι επιθυμεί και η μεγάλη πλειονότητα των Βρετανών, είναι τροποποιήσεις στη σχέση μας» με την ΕΕ, συνεχίζει ο συντηρητικός πρωθυπουργός.
Μέχρι σήμερα ο Κάμερον αντιστεκόταν στην πίεση που δεχόταν μέσα από το κόμμα του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Ακόμα και στο νέο άρθρο του δεν αναφέρεται σε σαφές χρονοδιάγραμμα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις 11 Ιουνίου από την εφημερίδα Times, το 81% των Βρετανών πιστεύει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια πρέπει να υπάρξει δημοψήφισμα, ενώ οι μισοί επιθυμούν να ξεκινήσουν άμεσα οι διαβουλεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση