GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλευτές καταγγέλλουν μαζικές απολύσεις σε φαρμακοβιομηχανία...

Τέσσερις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επερώτησή τους στη Βουλή καταγγέλλουν απαράδεκτες και παράνομες απολύσεις 51 εργαζομένων στη φαρμακευτικ...

Τέσσερις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επερώτησή τους στη Βουλή καταγγέλλουν απαράδεκτες και παράνομες απολύσεις 51 εργαζομένων στη φαρμακευτική εταιρεία Bristol-Myers Squibb ΑΕ. Συγκεκριμένα στην επερώτηση αναφέρουν:
“Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012 η φαρμακευτική εταιρεία Bristol-Myers Squibb ΑΕ, που δραστηριοποιείται στη χώρα μας πάνω από τριάντα έτη, προχώρησε στην ανακοίνωση της απόλυσης, επί της ουσίας, 51 εργαζομένων. Οι παραπάνω απολύσεις αντιστοιχούν στο 35% των θέσεων εργασίας της εταιρείας και η διοίκηση προσπαθεί να τις εμφανίσει ως οικειοθελείς αποχωρήσεις. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιχείρηση έχει προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις προσωπικού όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ πραγματοποιεί υπερκέρδη, χάρη στην υπεραξία της εργασίας των ήδη εργαζομένων και για αυτό οι απολύσεις των 51 υπαλλήλων είναι και ανήθικες και απαράδεκτες. Επιπλέον, στην παρούσα συγκυρία, με την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, το να ονομασθούν οι απολύσεις «οικειοθελείς αποχωρήσεις» μόνο ως ειρωνεία και ως εμπαιγμός των εργαζομένων και της Πολιτείας μπορεί να ληφθεί. Τέλος, πρέπει να τονιστεί η απαράδεκτη στάση της διοίκησης της εταιρείας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όταν τρομοκρατούσε τους εργαζόμενους και τους προέτρεπε να μην ψηφίσουν αντιμνημονιακά κόμματα, όπως επίσης και η βλαπτική μεταβολή που έχει υποστεί (από την ημερομηνία εκλογής του στις 28/06/2011, ως εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων της εταιρείας) ο – εκ των 51 – εκλεγμένος συνδικαλιστής Παναγιώτης Μποβολανέας (θέμα για το οποίο είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η ΓΣΕΕ, διότι αφορά εκπρόσωπο εργαζομένων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο).
Επειδή οι απολύσεις των 51 εργαζομένων ξεπερνούν το ανώτατο νόμιμο όριο των απολύσεων και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «οικειοθελείς». Επειδή οι απολύσεις αυτές είναι και παράνομες και ανήθικες και περιλαμβάνουν ακόμα και εκλεγμένο συνδικαλιστή, ερωτάται ο κύριος Υπουργός: 1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να ανακληθούν, εδώ και τώρα, οι παράνομες απολύσεις των 51 εργαζόμενων –ένας εκ των οποίων, ο Παναγιώτης Μποβολανέας, είναι και εκλεγμένος συνδικαλιστής- της εταιρείας Bristol-Myers Squibb ΑΕ; 2. Προτίθεται να ελέγξει, δια των αρμοδίων οργάνων, τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας που έχουν διαπραχθεί από την εταιρεία Bristol-Myers Squibb ΑΕ και ειδικότερα στο σκέλος της παραβίασης του ανώτατου νομίμου ορίου των απολύσεων, καθώς και στο θέμα της βλαπτικής μεταβολής που έχει υποστεί ο εκλεγμένος συνδικαλιστής Παναγιώτης Μποβολανέας; 3. Σκοπεύει να εντείνει τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να εξαφανιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας;”.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση