GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξηγήσεις ζητά από την Τράπεζα Κύπρου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς...

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παράλληλα με την Κεντρική Τράπεζα, διεξάγει έρευνα σχετικά με την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου ότι ζήτησε 500 εκ...

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παράλληλα με την Κεντρική Τράπεζα, διεξάγει έρευνα σχετικά με την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου ότι ζήτησε 500 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση ως στήριξη για την ανακεφαλαιοποίησή της.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου, δήλωσε ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις, ύστερα από παράπονο μετόχων ότι στην τακτική γενική συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου μια εβδομάδα πριν από την υποβολή της αίτησης στήριξης δεν τους είχε λεχθεί κάτι περί κρατικής στήριξης.
Στη συνέλευση, και ύστερα από ερωτήσεις μετόχων για το αποτέλεσμα της προσπάθειας ανακεφαλαιοποίησης, η διοίκηση είχε πει πως υπολείπονταν 200 με 300 εκατομμύρια για κάλυψη του στόχου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ-ΜΠΕ.
Στόχος της έρευνας που διεξάγεται είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου «κατείχε εμπιστευτικές πληροφορίες, τις οποίες δεν είχε ανακοινώσει από την αρχή με σκοπό να παραπλανηθούν οι μέτοχοι της Τράπεζας». Η Τράπεζα ανακοίνωσε πριν μια βδομάδα ότι θα χρειαστεί κρατική στήριξη 500 εκ. ευρώ.
Κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου 2012 στις 10 Μαΐου, η Τράπεζα Κύπρου είχε αναφέρει ότι με βάση την αναμενόμενη κερδοφορία μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε έληγε η προθεσμία ανακεφαλαιοποίησης, οι ανάγκες για κάλυψη των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών περιορίζονται σε περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.

2 σχόλια

  1. ολοκληρη χωρα-μελος της ΟΝΕ(εδω γελανε) φαλιρισε ο βγενοπουλος της MARFIN..
    θυμαται κανενας τωρα οτι τον προβαλαν τα βοθροκαναλα και τα βοθροκομματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως προτυπο,ως μελλοντικο σωτηρα του παναθα και της ελλαδας?

    In 2010, Marfin Investment Group (MIG), the firm Vgenopoulos managed lost 1.8 billion euros...the loss was the biggest ever for a Greek company to that point.
    Last November, regulators in Cyprus pressured Vgenopoulos to give up his chairmanship of Marfin bank. Now renamed Cyprus Popular Bank, it was placed under state management in May.

    http://www.reuters.com/article/2012/06/13/us-greece-marfin-idUSBRE85C0M920120613

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΑ

    ΣΤΗΝ ΠΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ Η ΚΥΠΡΟΣ

    ΠΙΑΣΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΩΡΙΣ ΝΩΡΙΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση