GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι προβλέπει ο νόμος για τα σκυλάκια στις παραλίες;

Τους καλοκαιρινούς μήνες συναντάμε πολλές φορές στην παραλία σκύλους, που φέρνουν μαζί οι ιδιοκτήτες τους... Πολλοί είναι οι γονείς που α...

Τους καλοκαιρινούς μήνες συναντάμε πολλές φορές στην παραλία σκύλους, που φέρνουν μαζί οι ιδιοκτήτες τους...
Πολλοί είναι οι γονείς που ανησυχούν πολύ κατά πόσον ένας σκύλος μπορεί να μεταδώσει κάποια ασθένεια στα μικρά τους, ενώ κάποιοι άλλοι απλά δεν αντέχουν να βλέπουν σκυλάκια να κολυμπούν μαζί τους στην ίδια παραλία.
Ασχετα πάντως με τις ανησυχίες του καθενός θα πρέπει να είμαστε ενήμεροι ότι για τις παραλίες, όπου υπεύθυνο για την τήρηση της τάξης είναι το Λιμενικό, αυτό που ισχύει σύμφωνα με την εγκύκλιο 3111.10/193 με ημερομηνία 20-05-1993 αναφέρεται ότι "απαγορεύεται η παρουσία ζώων στη θάλασσα, όπου υπάρχουν οργανωμένες παραλίες, αλλά η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει απομακρυσμένες ακτές, ακόμη και αν εκεί συχνάζουν λουόμενοι".
Η ίδια διάταξη αναφέρει ότι η παράβαση τιμωρείται με πρόστιμο από 50 εώς 150 ευρώ. Με λίγα λόγια, η νομοθεσία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σκύλων να τα φέρουν βόλτα σε μία παραλία που δεν θεωρείται οργανωμένη.
Βέβαια, ο ιδιοκτήτης του σκύλου είναι υποχρεωμένος να μαζέψει τις ακαθαρσίες που τυχόν κάνει το κατοικίδιο, να τον κρατά δεμένο ή να τον συνοδεύει ο ίδιος σε κοντινή απόσταση, σεβόμενος τις ανησυχίες των λουομένων. Οι παραπάνω υποχρεώσεις ενός ιδιοκτήτη σκύλου περιγράφονται σαφώς στο νόμο 3170/2003, ο οποίος αναφέρεται στις βόλτες των σκύλων σε υπαίθριους χώρους.
Σχετικά με την καθαριότητα της θάλασσας όταν σε αυτήν κολυμπάει σκυλάκι, θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι σκύλοι δεν μεταδίδουν ασθένειες, και δεν κάνουν ποτέ την ανάγκη τους μέσα στο νερό. Οπότε ας είμαστε όλοι πιο ήσυχοι και σχετικά με το αν το παιδί σας πρέπει να κολυμπήσει σε μία παραλία που υπάρχει σκυλάκι.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση