GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ψηλά τα χέρια, ληστεία!» το σύνθημα των δημοσίων υπαλλήλων στην Ισπανία...

Περίπου 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στη Μαδρίτη διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας της κυβέ...

Περίπου 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στη Μαδρίτη διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης. Σηκώνοντας ψηλά τα χέρια και φωνάζοντας «Ψηλά τα χέρια, πρόκειται για ληστεία», οι συγκεντρωμένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων να διαδηλώνουν καθημερινά, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων στις 11 Ιουλίου.
Τα μέτρα δεν θα δώσουν ώθηση στην κατανάλωση, δεν θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, υποστηρίζουν διαδηλωτές υπογραμμίζοντας ότι δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο σε βάρος των μεγάλων περιουσιών.
Νωρίτερα, κατά την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, αρκετές εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι βγήκαν από τα υπουργεία και τις υπηρεσίες και απέκλεισαν κεντρικές αρτηρίες της Μαδρίτης.
Τα συνδικάτα έχουν καλέσει τους δημόσιους υπάλληλους να διαδηλώνουν καθημερινά με τα χέρια ψηλά, από τις 11 Ιουλίου, όταν και ανακοινώθηκαν τα μέτρα.
Η 44χρονη δημόσιος υπάλληλος Ινιές Κορνίδε δήλωσε: «Διαδηλώνουμε επειδή μας έχουν ήδη μειώσει και κατόπιν παγώσει τους μισθούς και τώρα, με το δώρο, ήρθε το τέλος. Τα μέτρα δεν θα δώσουν ώθηση στην κατανάλωση, δεν θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, χτυπούν εμάς που είμαστε σε κάπως πιο ασφαλή θέση και θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την κατανάλωση»
Μια συνάδελφός της προσθέτει: «Δεν πλήττονται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, το χειρότερο είναι για τους άνεργους. Και δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο σε βάρος των μεγάλων περιουσιών. Δεν θα ξαφνιαστώ αν σύντομα έρθει η σειρά των συνταξιούχων»

4 σχόλια

  1. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΎΕΙ , ΕΕΕΕ..

    ΧΑΡΑΤΣΙΑ ,ΧΑΜΗΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ… ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΦΟΡΟΥΣ .

    ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΛΕΝΕ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΒΕΤΕ ,ΑΠΛΟΣ ΜΩΡΈ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΩΣ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ …

    ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΧΩΡΑΦΑΚΙ ΣΑΣ, ΤΟ ΑΜΑΞΑΚΙ ΣΑΣ, ΛΟΓΟ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ , ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ Η ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΜΕ, Η ΘΑ ΤΑ ΣΥΜΨΗΦΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΤΕ ΜΑΣ.. ΠΑΝΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ..

    ΑΥΤΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΉΤΑΝ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑΣ ΚΟΜΑΝΕΤΣΙ. Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ… ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΌ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ

    ..ΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ , ΘΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΈ ΑΥΤΟ ΡΕ ΑΞΕΣΤΟΙ ,ΕΕΕΕΕ;;;


    (ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΊ ΚΑΙ ΓΕΛΆΝΕ, ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΩ , ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΔΡΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΕΥΜΑΝ)


    Και για να μη ξεχνιόμαστε....

    Οι τρεις που — εξ αδιαιρέτου — κατέλαβαν την εξουσία με σύνθημα την επαναδιαπραγμάτευση και σήμερα κυβερνούν παζαρεύοντας μεταξύ τους θέσεις και οφίτσια αρχίζουν να πιέζονται για αποτελέσματα: πρέπει νá βρούνε γύρω στα 11,5 δισ ευρώ μέχρι τις 24 Ιουλίου!


    Είναι αυτά τα 11,5 δισ , τα χρήματα που προκύπτουν ως ελληνική υποχρέωση με βάση το μνημόνιο το οποίο -- οι τρεις κύριοι (Σαμαράς- Βενιζέλος- Κουβέλης)-- υποσχέθηκαν ότι θα επαναδιαπραγματευθούν.

    Να όμως που κατέλαβαν τις καρέκλες, μοίρασαν τα οφίτσια (στους ικανότερους, προφανώς) και που καιρός για επαναδιαπραγμάτευση και άλλες τέτοιες προεκλογικές γραφικότητες.


    Εξ άλλου ούτε η Μέρκελ, ούτε η Λαγκράρντ, ούτε καν ο «φιλέλλην» Ολάντ αφήνουν στην ελληνική κυβέρνηση των τριών, κανένα περιθώριο αλλαγής πολιτικής.


    Προφανώς οι τρεις θεωρούν ότι μια απάντηση του στιλ «προσπαθήσαμε αλλά αυτοί δε θέλουν να μας βοηθήσουν», θα τους βγάλει από τη δύσκολη θέση.

    Αν αισθάνονται δύσκολα και άβολα απέναντι στον κόσμο που κορόιδεψαν προεκλογικά...

    Πιθανότατα, οι τρεις τους εκτιμούν ότι ο φόβος η αδυναμία και η απόγνωση των ανθρώπων είναι μόνιμη κατάσταση την οποία μπορούν να διαχειρίζονται διαρκώς και για πάντα....

    Τους διαφεύγει, προφανώς γιατί δεν έχουν επαφή με τον κόσμο και τα προβλήματα των κοινών ανθρώπων, ότι μετά το φόβο ακολουθεί η οργή της οποίας η ένταση πολλαπλασιάζεται ανάλογα με το βαθμό και το μέγεθος της κοροϊδίας...



    Οι τρεις , τέλος, ξεχνούν και κάτι ακόμη σημαντικότερο.

    Δεν ψηφίστηκαν από τους πιστωτές και την τρόικα.

    Υπό αυτήν την έννοια, τον «μεγαλο λογαριασμό» δεν θα τον δώσουν στον Τόμσεν και τους λοιπούς επόπτες, αλλά στην ελληνική κοινωνία...


    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΡΕ ΚΑΡΓΙΟΛΙΔΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ –ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ- ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!! ΚΆΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΉ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΞΥΠΝΉΣΕΙ… ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΏΣΕΙ, ΕΣΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΤΑ ΕΓΓΌΝΙΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΑΣ ,ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ.. ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΤΟ ΤΙ ΣΑΣ-ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ;

    Αθανάσιος Κλάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καπιταλιστικό σύστημα μας ωθεί όλους προς την Ημέρα της Κρίσεως, τονίζει ο φιλόσοφος Slavoj Zizek, μιλώντας στο Al Jazeera.

    Αναφέρει μάλιστα την παραπαίουσα οικονομία, την υπερθέρμανση του πλανήτη και την επιδείνωση των εθνοτικών σχέσεων ως αποδεικτικά στοιχεία.

    Δεν είμαι κάποιος που θα πίστευε στην Αποκάλυψη. Δεν λέω ότι το 2012 ή κάποια άλλη στιγμή θα υπάρξει μία καταστροφή.

    Ας είμαστε υπομονετικοί, δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε την υπομονή μας.

    Απλά, ας έχουμε επίγνωση ότι αντιμετωπίζουμε μία σειρά από σοβαρά προβλήματα αν αφήσουμε την υπάρχουσα κοινωνία να αναπτυχθεί ακολουθώντας την έμφυτη προδιάθεσή της, κάποια στιγμή θα οδηγηθούμε σε ένα καταστροφικό σημείο μηδέν.

    Πιστεύω ότι η παρούσα κρίση θα κάνει τον καπιταλισμό πιο σκληρό και χειρότερο μακροπρόθεσμα, προσθέτει.

    Σήμερα ασκείται πολύ έντονη κριτική στον καπιταλισμό, τονίζει, αλλά για μένα όλες οι κριτικές είναι πολύ νομικίστικες και ηθικολογικές.

    Λένε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι άπληστοι άνθρωποι.

    Όχι, ο καπιταλισμός λειτουργεί εγγενώς όχι ως προσωπικός εγωισμός και απληστία, αλλά σχεδόν όπως μια θρησκεία: το κέρδος μετράει, υπάρχει ανάγκη για επέκταση, υπάρχει ανάγκη για ανάπτυξη και ακόμα κι αν πάμε στην κόλαση ο καπιταλισμός πρέπει να συνεχίσει να αναπαράγεται.

    Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ευρώπη, ο Slavoj Zizek σημειώνει:

    Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει τώρα στην Ευρώπη είναι η αρχή μίας πολύ επικίνδυνης τάσης.

    Συνοπτικά, μέχρι σήμερα είχαμε πολλά κόμματα, κεντρο-αριστερά και κεντρο-δεξιά, που ανταλλάσσαν δυνάμεις σε κάθε εκλογές.

    Τώρα, όλο και περισσότερο υπάρχει μόνο ένα κόμμα που αναδεικνύεται ως το κόμμα της υπάρχουσας φιλελεύθερης καπιταλιστικής δημοκρατικής τάξης.

    Συνήθως είναι φιλοκαπιταλιστικό κόμμα και την ίδια στιγμή σχετικά προοδευτικό σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, την έκτρωση κα. Παράλληλα, η μόνη πραγματική αντιπολίτευση, οι μόνοι που αντιδρούν δεν είναι πια αριστεροί αλλά εθνικιστές κατά των μεταναστών.

    Προσθέτει επίσης, ότι αυτό που είναι πολύ ανησυχητικό είναι ότι:το φαινόμενο αυτό εντοπίζεται στα δύο άκρα του ευρωπαϊκού χώρου, τόσο στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, πρώην κομουνιστικές, Ουγγαρία και Ρουμανία, όσο και στις πιο ανεπτυγμένες και πρότυπα ανεκτικότητας, χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως είναι οι σκανδιναβικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΥΠΝΗΣΤΕ !
    ΔΕΝ "ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ". ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ.
    ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 'ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ'.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εθνοπατέρες μας; ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    Ουδείς στην Ελλάδα, που υποδουλώθηκε στην Γερμανία εξ αιτίας ΣΑΣ, είτε συνταξιούχος είτε εν ενεργεία με μόνη εξαίρεση τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πληρώματα των υποβρυχίων, να μην παίρνει πάνω από δυο χιλιάδες Ευρώ μισθό ή σύνταξη από το Ελληνικό Δημόσιο ή από ταμείο ή οργανισμό που επιχορηγείτε από αυτό!
    Τουλάχιστον κάνετε αυτό υπέρ της Πατρίδας, και όποιος νομίζει ότι αδικείτε να πάει στον ιδιωτικό τομέα ή στην αλλοδαπή να του δώσουν περισσότερα, από βουλευτή μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο!
    Όποιος παίρνει σήμερα πάνω από δυο χιλιάρικα τρώει τα κόλλυβα της Ε Λ Λ Α Δ Α Σ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση