GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O απολογισμός από την επίθεση αυτοκτονίας....

Οκτώ νεκροί είναι τελικά ο θλιβερός απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο της βουλγαρικής πόλης Μπουργκάς. Ανάμεσα στα θύμα...

Οκτώ νεκροί είναι τελικά ο θλιβερός απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο της βουλγαρικής πόλης Μπουργκάς.
Ανάμεσα στα θύματα υπήρξε  και ο τρομοκράτης-καμικάζι, ο οποίος με την επίθεση αυτοκτονίας προκάλεσε την πολύνεκρη τραγωδία.
Από τη βομβιστική ενέργεια διαλύθηκε, στην κυριολεξία, τουριστικό λεωφορείο στον αερολιμένα «Σαράφοβο»  σπέρνοντας θάνατο και φρίκη ανάμεσα στους Ισραηλινούς τουρίστες και λούζοντας στο αίμα τους περαστικούς, που έτυχε να βρεθούν κοντά στον τόπο της τρομακτικής έκρηξη.
Ο ύποπτος δράστης «περιπλανιόταν στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς», όπως είπε ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ. Ο υπουργός Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ κάλεσε  τους αυτόπτες μάρτυρες να ενημερώσουν τις αρμόδιες βουλγαρικές αρχές.
Κατά τον κ. Τσβετάνοφ, οι βουλγαρικές αρχές διεξάγουν εντατικές ανακρίσεις στον τόπο της επίθεσης, μαζί με αρμόδια στελέχη των υπηρεσιών ασφάλειας του Ισραήλ, της Europol και του αμερικανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI), στo πλαίσιο της μεικτής ομάδας που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Κατόπιν σχετικής εντολής του Βούλγαρου πρωθυπουργού, οι Ισραηλινοί τραυματίες θα επαναπατριστούν, ώστε να νοσηλευτούν σε νοσηλεία στο Ισραήλ. Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί το κυβερνητικό αεροσκάφος της χώρας, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Φόκους», επικαλούμενο τον διοικητή της αρμόδιας αεροπορικής υπηρεσίας στη Σόφια.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, ο ύποπτος τρομοκράτης-καμικάζι είχε εισέλθει στη Βουλγαρία με πλαστή άδεια οδήγησης της Πολιτείας Μίτσιγκαν των ΗΠΑ και τον έχουν καταγράψει οι τηλεοπτικές κάμερες ασφάλειας στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσβετάνοφ διευκρίνισε, ότι ο έλεγχος του αμερικανικού FBI έχει επιβεβαιώσει, ότι η άδεια οδήγησης του νεκρού ύποπτου δράστη είναι πλαστή.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη μαζική δολοφονία, σύμφωνα τα βουλγαρικά ΜΜΕ.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν πάρει οι βουλγαρικές αρχές στα αεροδρόμια, στα λιμάνια και στους σταθμούς μαζικών μεταφορών της χώρας, όπου είναι σε ισχύ «κόκκινος συναγερμός» μετά την τρομοκρατική επίθεση.
Οι ενέργειες των βουλγαρικών αρχών για την αντιμετώπιση της κατάστασης μετά την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας εκτιμήθηκαν θετικά από τους εκπροσώπους των υπηρεσιών ασφάλειας του Ισραήλ.
«Δυστυχώς, όχι». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε από την πλευρά του το πρώην διοικητικό στέλεχος της αστυνομίας του Τελ Αβίβ, Αμνόν Χάλπερ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της δημόσιας τηλεόρασης ΒΝΤ αν υπάρχει δυνατότητα να αποτραπούν απολύτως παρόμοιες τρομοκρατικές πράξεις.
«Η Βουλγαρία ποτέ δεν πρόκειται να είναι πια η ίδια». Την εκτίμηση αυτή του γνωστού Βούλγαρου αναλυτή και εμπειρογνώμονα σε επικοινωνιακές στρατηγικές Μάξιμ Μπεχάρ μετέδωσαν αρκετά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση