GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ξεπαγώνει» το νομοσχέδιο για τους Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών...

Στην νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα παραδοθεί το νομοσχέδιο για τους Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών το οποίο συντάχθηκε πέρυσι το ...

Στην νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα παραδοθεί το νομοσχέδιο για τους Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών το οποίο συντάχθηκε πέρυσι το καλοκαίρι με σκοπό την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
Οι Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών έχουν ήδη τεθεί υπόψη της τρόικα, ωστόσο το σχέδιο νόμου παρέμεινε στα συρτάρια καθώς είχε προγραμματισθεί να ενσωματωθεί στο νόμο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που ακόμη όμως παραμένει σε εκκρεμότητα.
Με τους Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών:
-Επέρχονται αλλαγές ή καταργείται σε κάποιες περιπτώσεις η διαδικασία θεώρησης των βιβλίων και των στοιχείων.
-Καταργείται η υποχρέωση υποβολής του μεριδολογίου των ιατρών, του βιβλίου αποθήκης, των δελτίων κίνησης των τουριστικών λεωφορείων και η υποχρέωση υποβολής των ισοζυγίων.
-Τα τιμολόγια που αφορούν αμοιβαίες ανταπαιτήσεις θα εξαιρούνται από την υποχρέωση εξόφλησης με επιταγές ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού.
-Επεκτείνεται η δυνατότητα τήρησης των παραστατικών και των δελτίων αποστολής σε ψηφιακή μορφή (CD).
-Καθιερώνεται υποχρέωση τήρησης ηλεκτρονικού φακέλου από τις επιχειρήσεις, όπου θα ενσωματώνονται ισοζύγια, ισολογισμοί, ημερολόγια πρωτογενών εγγραφών και άλλα παραστατικά.
-Επεκτείνονται τα χρονικά όρια ενημέρωσης των βιβλίων, ενώ ο χρόνος ενημέρωσης συνδέεται πλέον και με τον χρόνο υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ.
-Καταργείται σειρά φορολογικών βιβλίων τα οποία μέχρι σήμερα τηρούνταν υποχρεωτικά (π.χ. βιβλίο παραγωγής-κοστολογίου).
-Το νομοσχέδιο επιφέρει αλλαγές και σε μια σειρά από πρόστιμα και ποινές, ενώ θεσπίζονται μεγάλες εκπτώσεις στην περίπτωση που τα πρόστιμα εξοφλούνται εντός συγκεκριμένης σύντομης προθεσμίας.

2 σχόλια

  1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ
    1) ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ( ΕΕΤΗΔΕ )
    2) ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΥΡΗΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΟΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ. ΑΣ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ. ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 40% ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 35%.

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΑΛΛΙΩΣ, ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. 15 ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Μέρκελ φταίει.... Ελεύθερος και ωραίος, με 17 μήνες με αναστολή,
    ο Διευθυντής τελωνείου Ορεστιάδας!!!

    Σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών με αναστολή (!!!!!!!) καταδικάστηκε, από την ξεφτιλισμένη ελληνική δικαιοσύνη, σήμερα ο διευθυντής του Τελωνείου Ορεστιάδας, καθώς δικάστηκε μόνο για την περίπτωση ενός και μόνο φορτηγού (!!!) και φυσικά είναι ελεύθερος κι ωραίος.

    Ο τελωνειακός θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της υπηρεσίας του με το ερώτημα της απόλυσης... εδώ γελάμε καθώς στο 99,99% των περιπτώσεων δεν φταίει ο υπάλληλος αλλά..."η πλεκτάνη που του έστησαν γιατί είναι ακριβοδίκαιος και ήθελαν να τον εκδικηθούν".

    Και να τον απολύσουν βέβαια, αυτός έβγαλε λεφτά να ζήσουν και τα δισέγγονα του καθώς η κομπίνα εκτιμάται στα 12 δις (από τα οποία θα έβγαλε αρκετά μύρια). Στα παπάρια του λοιπόν. Θα πάει διακοπές σε κάποιο εξωτικό νησί, θα πηδάει εξωτικές καλλονές και θα πίνει τα κοκτέιλ του στην παραλία κάποιου γαλαζοπράσινου ωκεανού εις υγείαν των κορόιδων των Ελλήνων που πληρώνουν τα σπασμένα για τις κομπίνες κάτι τέτοιων (που δυστυχώς είναι πολλοί) που έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάντια της χώρας μας. Για να μην τα ρίχνουμε όλα στην Μέρκελ - ΔΝΤ - Τρόικα κλπ.

    Και αυτούς αντί να τους τιμωρούν παραδειγματικά και να τους κατάσχουν τις περιουσίες τους τους αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

    Αντίστοιχη περίπτωση πριν λίγους μήνες στην Εφορία Αλεξανδρούπολης.
    Προϊστάμενός της Εφορίας που όλη η πόλη το ξέρει ότι χρηματίζεται για να μειώνει τα πρόστιμα, μετά από καταγγελία συνελήφθη επ αυτοφόρω μέσα στο γραφείο του από άνδρες της Ασφαλείας και του ΣΔΟΕ να παίρνει φακελάκι από πολίτη για να του μειώσει το πρόστιμο.

    Πήγε αυτόφωρο καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή και αυτός και το Πειθαρχικό αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος απόλυσης του.
    Κυκλοφορεί κι αυτός ελεύθερος κι ωραίος και συνεχίζει να δουλεύει στην Εφορία και να πληρώνεται από
    το κράτος.

    Τελικά είχε δίκιο ο Πάγκαλος που έλεγε "Μαζί τα φάγαμε" αν εννοούσε κάτι τέτοιους που τελικά είναι αμέτρητοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση