GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σ. Ρομπόλης: Για τα προβλήματα μας φταίει η Τρόικα

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit έδωσε ο Έλληνας οικονομολόγος Σάββας Ρομπόλης. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι το 70% των νέων πρ...

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit έδωσε ο Έλληνας οικονομολόγος Σάββας Ρομπόλης.
Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι το 70% των νέων προβλημάτων της Ελλάδας οφείλονται στην τρόικα και ότι η δεύτερη απομείωση του χρέους είναι απαραίτητη.
«Το ΑΕΠ έχει μειωθεί συνολικά από το 2008 κατά 22% - ποσοστό 10% μεγαλύτερο από εκείνο που προέβλεπαν οι δημόσιοι πιστωτές της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, οι μισθοί μειώθηκαν μέχρι και κατά 30%. Αν συνυπολογίσει κανείς και την αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, το μέσο οικογενειακό εισόδημα στην Ελλάδα μειώθηκε σε σχέση με το 2008 κατά 50%. Η αγοραστική δύναμη έχει συρρικνωθεί στο επίπεδο του δεύτερου μισού της δεκαετίας του ‘70».
«Συνηγορώ υπέρ ενός προγράμματος επτά σημείων: την επιστροφή στην προώθηση της ανάπτυξης στην Ευρώπη, την ανάδειξη της ΕΚΤ ως δανειοδότη εσχάτης ανάγκης, μαζί με την πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων στις εμπορικές τράπεζες, την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών, μια ελεγχόμενη υποτίμηση του ευρώ, κυρίως για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των νοτιοευρωπαϊκών χωρών χωρίς εσωτερική υποτίμηση, μια δεύτερη απομείωση του χρέους για την Ελλάδα, που αυτή τη φορά θα αφορά τους δημόσιους πιστωτές , επαναδιαπραγματεύσεις με την τρόικα για τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα των δανειακών όρων και την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

1 σχόλιο

  1. Σ. Ρομπόλης: Για τα προβλήματα μας φταίει η Τρόικα ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΑΝ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση