GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο ρεκόρ ανεργίας στην Ισπανία...

Νέο ρεκόρ έσπασε η ανεργία στην Ισπανία, αφού στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους η χώρα είχε σχεδόν 5,7 εκατομμύρια άνεργους, ποσο...

Νέο ρεκόρ έσπασε η ανεργία στην Ισπανία, αφού στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους η χώρα είχε σχεδόν 5,7 εκατομμύρια άνεργους, ποσοστό 24,63%, το οποίο συνεχίζει να αυξάνεται, παρότι συνήθως η έναρξη της τουριστικής περιόδου ενισχύει την απασχόληση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.<Καθώς αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση της ύφεσης, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε, και ανήλθε στα 5.693.100 άτομα στα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο ρυθμός αύξησης είναι βραδύτερος σε σχέση με τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.
Η Ισπανία είχε στα τέλη Μαρτίου ποσοστό ανεργίας 24,44%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, 53.500 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου έναντι 365.900 το πρώτο τρίμηνο. Η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών ανήλθε στο 53%. Η Ισπανία έχει 1,7 εκατομμύριο νοικοκυριά με όλα τα μέλη της οικογένειας να είναι στην ανεργία, δηλαδή 9.300 νοικοκυριά περισσότερα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.
Η κακή αυτή είδηση προστίθεται στην πιθανή επιδείνωση της ύφεσης, της οποίας τα προσωρινά στοιχεία θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα: σύμφωνα με τις προβλέψεις της Τράπεζας της Ισπανίας, οι οποίες επιβεβαιώνονται γενικά από τα επίσημα στοιχεία, η υποχώρηση του ΑΕΠ αναμένεται να διαμορφωθεί στο δεύτερο τρίμηνο στο 0,4% έναντι 0,3% στο πρώτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της κυβέρνησης, η Ισπανία που έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στις ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες, θα έχει 24,6% ανεργία στα τέλη του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση