GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν δεν είχες πιστέψει στα παραμύθια μου, δε θα μπορούσες τώρα να παραμυθιάσεις...

Γράφει η Γιώτα Κωνσταντινίδου Η νεράιδα Ευτυχία-Επιθυμία ταξιδεύει με ''Το Νεραιδένιο Αερόστατο'' (εκδόσεις Λιβάνη) κ...



Η νεράιδα Ευτυχία-Επιθυμία ταξιδεύει με ''Το Νεραιδένιο Αερόστατο'' (εκδόσεις Λιβάνη) και τις κολλητές της σε διάφορους προορισμούς, συμμετέχοντας στο πρώτο αγώνα ''Ο Γύρος του Νεραιδόκοσμου με Αερόστατο'' .

Οι μαγικές αναμνήσεις από το ταξίδι τους θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους. Τα κορίτσια σε πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας ταξιδεύουν για να ανακαλύψουν νέους κόσμους. Οι μικρές μας φίλες , συχνά νιώθουν και μεγαλώνουν ως νεράιδες. Θέλουν να ανακαλύψουν και να αλλάξουν αυτόν τον κόσμο. Ας τους ακολουθήσουμε..

Το Αρκουδάκι μοιράζεται..(εκδόσεις Μεταίχμιο)

Ο Τέντι δεν επιθυμεί να μοιράζεται τα τουβλάκια του με τους φίλους του, την Τάμι και τον Τόμι και τους στενοχωρεί με τη συμπεριφορά του. Αρχίζει να κατασκευάζει μόνος αλλά από το παράθυρο ακούει τα γέλια των φίλων του που παίζουν με τη μπάλα. Έτσι, τους φωνάζει να παίξουν ομαδικά και να μοιραστούν τα τουβλάκια του. Είναι πολύ διασκεδαστικό, άλλωστε να ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ τα πράγματά σου. Η μητέρα με το άγρυπνο και τρυφερό βλέμμα της, παρακολουθεί σιωπηρή, χωρίς να παρεμβαίνει νουθετώντας και τους εναποθέτει καθήκοντα και δραστηριότητες, να συμμαζέψουν τα παιχνίδια τους.

Μια ιστορία που  εισάγει αξίες συνεργασίας, διασκεδάζει, ευαισθητοποιεί το παιδί κοινωνικά και προωθεί την κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά με ευχάριστο τρόπο.

Συνιστάται για παιδιά από 3 ετών, αλλά καλό είναι να πειραματιστείτε γιατί τα παιδιά θα σας εκπλήξουν με τις απρόβλεπτες ικανότητές τους. Ο μικρός Βαγγέλης είναι 16 μηνών και δείχνει να το απολαμβάνει.
Το Αρκουδάκι είναι ευγενικό (εκδόσεις Μεταίχμιο)

Πόσο σημαντικό είναι να φερόμαστε ευγενικά στους γύρω μας; Μήπως καταλαβαίνουμε την αξία των καλών τρόπων όταν πέφτουμε θύματα κακής συμπεριφοράς;

Ο Τέντι καταβροχθίζει το τοστ της Τάμι, χωρίς να τη ρωτήσεις και χωρίς να της ζητήσει συγνώμη. Αρπάζει το πατίνι του Τόμι και δεν λέει κουβέντα, δε χαιρετάει τη μαμά του όταν τον αφήνει στο σπίτι του φίλου του, Σάμι. Εκεί όμως, ο Σάμι δε μοιράζεται τα παιχνίδια του, ούτε του προσφέρει μπισκότα. Όταν επιστρέφει σπίτι ζητάει συγνώμη από όλους.

Αξίες όπως, αποδεκτή συμπεριφορά και κοινοκτημοσύνη τονίζονται και εδώ.

Η Χρυσομαλλούσα και τα Τρία Αρκουδάκια ( εκδόσεις Σαββάλας)

Μια αστραφτερή ιστορία

Εικονογράφηση: Smantha Chaffex

Απόδοση : Άννα Παπακωνσταντίνου

Φωνές : Γιώτα Κωνσταντινίδου

Μια φορά κι έναν καιρό, σ' ένα μικρό σπιτάκι στο δάσος ζούσαν τρία αρκουδάκια..Τι συμβαίνει όμως στη συνέχεια; Τι τους αναστατώνει; Ποια είναι η Χρυσομαλλούσα; ''Έτσι πήρε ένα καλό μάθημα ποτέ, μα ποτέ, να μη πειράζουμε ξένα πράγματα''. Τελικά πόσο σημαντικό είναι μην επεμβαίνουμε στου χώρους των άλλων και να πειράζουμε τα πράγματά τους; Έχουμε δικαίωμα να τους στενοχωρούμε;

Φτερωτά Ζουζούνια
Ελπίδα η Πυγολαμπίδα (εκδόσεις Μίνωας)

Η Ελπίδα και οι φίλες της πάνε στην εξοχή για κάμπινγκ. Έχουν να ετοιμάσουν τα πράγματά τους. Θα συνηθίσουν να κοιμούνται στους υπνόσακους;

Επιλέγουν το σημείο όπου θα στήσουν τις σκηνές, μαζεύουν μούρα για το βραδινό τους, πλατσουρίζουν στο ρυάκι, ζεσταίνουν ζαχαρωτά στη φωτιά, διηγούνται ιστορίες και αποκοιμούνται.

Ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση, μας εξοικειώνει με τη φύση, κεντρίζει τη φαντασία των μικρών μας φίλων και αναπτύσσει αβίαστα το λεξιλόγιό τους.

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στο ζουζουνίστικο κόσμο τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση