GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν: «Δεν σκοπεύουμε να επιτεθούμε στη Συρία»...

Αποκλείει τη σύρραξη, ενώ μονάδες μετακινούνται προς τα σύνορα.  Στη σκιά του πολεμικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στα σύνορα Τουρκίας –...

Αποκλείει τη σύρραξη, ενώ μονάδες μετακινούνται προς τα σύνορα. 
Στη σκιά του πολεμικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας μετά την κατάρριψη του τουρκικού Phantom, ο Ταγίπ Ερντογάν λέει ότι η «η Τουρκία, ο τουρκικός λαός δεν έχουν την πρόθεση να επιτεθούν στη Συρία».
Σπεύδει, όμως, να προειδοποιήσει πως η Τουρκία θα απαντήσει «με τον πιο ηχηρό τρόπο σε κάθε εχθρική πράξη» που έχει στόχο τη χώρα -επαναλαμβάνοντας την απειλή στρατιωτική δράσης έναντι σε ενδεχόμενες κινήσεις στρατιωτικών μονάδων της Συρίας στη μεθόριο.
Την επομένη της «πύρινης» ομιλίας του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και ενώ έχουν ήδη συγκεντρωθεί στρατεύματα στα σύνορα, ο Τούρκος πρωθυπουργός επανήλθε την Τετάρτη λέγοντας πως δεν υπάρχει πρόθεση επίθεσης στη Συρία.
«Η Τουρκία δεν δείχνει καμία εχθρική στάση εναντίον οιασδήποτε χώρας» δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, όμως διεμήνυσε, χωρίς να κατονομάζει ευθέως τη Συρία, πως η χώρα του θα απαντήσει «με τον πιο ηχηρό τρόπο σε κάθε εχθρική πράξη».
Ο Ερντογάν τόνισε την Τρίτη πως η κατάρριψη του μαχητικού -που επιμένει ότι χτυπήθηκε σε διεθνή εναέριο χώρο- αποτελεί «εχθρική πράξη» εκ μέρους της Συρίας. Ανακοίνωσε την αλλαγή των κανόνων εμπλοκής στη μεθόριο και προειδοποίησε ότι στο εξής η Τουρκία θα θεωρήσει απειλή και στρατιωτικό στόχο οποιαδήποτε κίνηση συριακών στρατιωτικών μονάδων στα σύνορα.
Το καθεστώς Άσαντ υποστηρίζει ότι η κατάρριψη του μαχητικού έγινε εντός του εναέριου χώρου της και δεν είχε καμία επιλογή πέραν της κατάρριψης δεδομένου ότι πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος και πολύ κοντά στις ακτές. Η Δαμασκός έχει μιλήσει για καθαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της, τονίζοντας ότι το αεροσκάφος θα είχε καταρριφθεί ακόμη και αν ήταν συριακό.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός επιτέθηκε, παράλληλα, εναντίον δημοσιογράφων που έχουν επικρίνει την τουρκική στάση έναντι της Συρίας και έχουν διερωτηθεί ποια ακριβώς ήταν η αποστολή του Phantom. Μίλησε για «πουλημένους συκοφάντες», τονίζοντας ότι ενεργούν «σαν να μην ανήκουν σε αυτή την κοινωνία, σαν να μην είναι πολίτες αυτής της χώρας».
Την ίδια στιγμή ευχαρίστησε τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης για την ενωμένη στάση που τηρούν με την κυβέρνηση υπό το βάρος της κρίσης με τη Συρία, όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα Hurriyet.
Η Τουρκία ζήτησε -και έλαβε- τη στήριξη του ΝΑΤΟ για την κατάρριψη του μαχητικού κατά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες, κατόπιν επίκλησης από την Άγκυρα του Άρθρου 4 περί έκτακτων διαβουλεύσεων της Συμμαχίας σε περίπτωση που κράτος-μέλος θεωρεί ότι απειλείται η ασφάλεια ή η εδαφική του ακεραιότητα.
Θεωρείται πως είναι η δεύτερη φορά στα 63 χρόνια της ιστορίας του ΝΑΤΟ που κράτος-μέλος ζητά ενεργοποίηση του Άρθρου 4.
Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν έκανε κατά τη ΝΑΤΟϊκή σύνοδο επίκληση του πολύ ισχυρότερου Άρθρου 5 που καλεί το ΝΑΤΟ να θεωρήσει ότι επίθεση σε βάρος κράτους-μέλους συνιστά επίθεση στο σύνολο της Συμμαχίας και προβλέπει συντονισμένη αντίδραση.
Σχόλια αναγνωστών (0)

5 σχόλια

  1. Sτα αρχιδια μας μεμετ ογλου χαμζιτ..

    Εσυ και αυτος που σε μοστραρισε εδω..

    Γαμηθειτε χαμζιτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλακιες τουμπανο...

    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΟΛΟΙΙΙΙΙ...

    Για να εμπιστευθει ξανα ο Ελληνας πολιτης το Ελληνικο κρατος ,ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ τι πρεπει να γινει..

    Να συλληφθουν και να εκτελεστουν ΑΜΕΣΑ τουλαχιστον 50 σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ..

    Σιχτιρ,κοροιδευομαστε τωρα???

    Ειναι δυνατον ενας απλος Ελληνας να θελησει να δωσει οικειοθελως "φορο" στο κρατος ,οσο βλεπει να παραμενει ατιμωρητο το αθλιο σκατοπραμμα ,ηλιθιο βλακογιοργο της μαργκαρετ τσαντ??
    Σας ρωταω φιλοι μου!

    Ειναι δυνατον ο οποιοσδηποτε Ελληνας να εχει .."αγχος" γιατι το "μαμουνι παπακωνσταντινου" δεν μπορει να βγει .."εξω" να πιει ενα καφε με τη "τετοια του"???
    Ισως δεν καταλαβε ο Ελληνας οτι αυτο το μαμουνι παπακωνσταντινου τον ..εσωσε!!
    Φτου ρε μπασταρδε..

    Μετα ειναι δυνατον Ελληνας να θελει να δωσει λεφτα στο κρατος ,οταν βλεπει ενα βρωμικο γατί λοβερδο??
    Μια τερατομορφη "φωφω"??
    Ενα γουρουνοκητος παγκαλο??

    Και λοιπα και λοιπα..

    Λοιπον.
    Εαν δεν εκτελεστουν αυτα τα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ..

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ..

    Θελουμε να εκτελεσουμε αυτα τα σκυλια..

    Και μετα μπορουμε να κανουμε και .."θυσιες"..

    ΠΡΕΠΕΙ να δουμε εμπρακτα,οτι οι αλητες ειναι ΝΕΚΡΟΙ,ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ σε μια χωματερη....


    Υ.Γ
    Και δεν μπορει αγαπητοι μου να μου στελνει απειλη ο εφορος οτι θα "κινηθει νομικα " αν δεν ξεπληρωσω "ληξιπροθεσμα χρεη προς το δημοσιο" ,δηλαδη δεν πληρωσα το χαρατσι του χοντρου ασουλουπωτου κητους με τη γουρουνισια μουρη "τουρκογλου" (βενιζελο στα πασοκοσκυλαιικα)..την .."αλληλεγυη!!!

    Ακους εκει .."αλληλεγγυη"!!!!!

    Να πληρωσω εγω το τουρκογλου το γουρουνι,..αλληλεγγυη 460 ευρω!

    Αλληλεγγυη ειναι αν μου περισσευουν καποια λεφτα,ρουχα,τροφιμα κλπ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ να τα προσφερω!!
    ΟΧΙ να μου βαζει το "τουρκογλου" χαρατσι με το ετσι θελω και να το ονομαζει .."αλληλεγγυη"!!

    Λοιπον ..
    Εχουν και οι εφοροι ευθυνη.
    Οχι να καλυπτονται πισω απο το
    "εκτελω διαταγες τι να κανω?""

    Γιατι στη δικη της Νυρεμβεργης το ιδιο λεγανε και οι ναζι εγκληματιες.
    "Εκτελουσαμε διαταγες".
    Μονο που το δικαστηριο δεν πειστηκε και εστειλε τους πιο πολλους στην κρεμαλα..

    Εγω νομιζω καποιες εκτελεσεις ..τετοιων υποκειμενων .."εφορων" ειναι επιτακτικη αναγκη..

    Ελα δω ρε πουστη ....Που θα με απειλησεις καθαρμα..


    Τι λετε φιλοι μου?

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μεμέτης γαυγίζει δήθεν στη Συρία
    αλλά αν ακούτε καλά απευθύνεται σ' εμας . .


    --Βόγλης ο Κηφισεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ, Ο ΜΕΜΕΤ, ΣΤΟΥΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΑΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΓΑ...ΝΤΑΣ 10 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ!!!!!!!!!! ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΠΛΑ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ" ΜΑΣ ΟΙ ΕΥΡΩΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΦΟΒΕΡΙΖΟΥΝ. ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΣΧΑ!!!!!!!!!!!!!

    ----------------------------------
    ----------------------------------
    ΡΕ ΣΥ ΤΖΩΝ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ 'Η ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΤΤΕΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ; ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ 'ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΚΑΚΑΡΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ.
    ΜΟΥΓΚΑ ΡΕ ΜΟΥΓΚΑ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ Η ΤΡΟΊΚΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΡΕΣΕΙ ΤΟ "ΚΑΝΑΟΝΙ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ......ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ 'Η ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ;;;;;;;;;;;;
    ΡΕ ΣΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση