GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: «η γαλλογερμανική φιλία από τις σημαντικότερες σε διεθνές επίπεδο»...

Συνεχίζουμε στον δρόμο που χάραξαν ντε Γκολ και Αντενάουερ, τόνισε. Ο Σαρλ ντε Γκολ και ο Κόνραντ Αντενάουερ «τόλμησαν να κάνουν ένα νέο ξεκ...

Συνεχίζουμε στον δρόμο που χάραξαν ντε Γκολ και Αντενάουερ, τόνισε.
Ο Σαρλ ντε Γκολ και ο Κόνραντ Αντενάουερ «τόλμησαν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, που οδήγησε σε διεθνές επίπεδο σε μια από τις σημαντικότερες φιλίες, την γαλλο-γερμανική φιλία», τόνισε η Ανγκελα Μέρκελ
  Η γερμανίδα καγκελάριος Aνγκελα Μέρκελ δήλωσε το Σάββατο, με αφορμή την 50ή επέτειο, την Κυριακή, της γαλλογερμανικής συμφιλίωσης, πως η φιλία ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία αποτελεί «μια από τις σημαντικότερες σε διεθνές επίπεδο».
Σφραγίζοντας την συμφιλίωση ανάμεσα στις δύο χώρες, οι πρώην ηγέτες τους Σαρλ ντε Γκολ και Κόνραντ Αντενάουερ «τόλμησαν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, ένα διαφορετικό ξεκίνημα που οδήγησε σε διεθνές επίπεδο σε μια από τις σημαντικότερες φιλίες, την γαλλο-γερμανική φιλία», υπογράμμισε η Μέρκελ.
Οι δύο πρώην ηγέτες έδειξαν «θάρρος και διορατικότητα» πρόσθεσε σε βίντεο που μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα της.
«Παραμέρισαν τις αμφιβολίες που είχαν πολλοί και αυτό αποτέλεσε ένα ουσιαστικό βήμα στην πορεία μιας ενωμένης Ευρώπης. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε από κοινού, Γαλλία και Γερμανία» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.
«Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε απέναντι στις σημερινές προκλήσεις» επισήμανε, αναφερόμενη στην κρίση που πλήττει την Ευρωζώνη.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα L’Union επεσήμανε πως δεν πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την γαλλο-γερμανική σχέση ως ένα διευθυντήριο που θα δίνει το δικαίωμα σε Γαλλία και Γερμανία να αποφασίζουν μόνες τους για λογαριασμό της Ευρώπης.
Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν την Κυριακή στον καθεδρικό ναό της Ρεν για τους εορτασμούς της 50ής επετείου. Θα είναι το πρώτο τετ-α-τετ των δύο ηγετών από την Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
Στο ναό αυτό σφραγίσθηκε στις 8 Ιουλίου 1962 η συμφωνία συμφιλίωσης των δύο χωρών, με τη συνάντηση των τότε ηγετών τους.
Σχόλια αναγνωστών (0)

1 σχόλιο

  1. ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

    ΜΑΧΗ ΔΙΝΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ

    ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗ ΡΕΜΟΥΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση