GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΔ Θεσσαλονίκης: Τα πρόσωπα πίσω από τις κρατικές θέσεις...

Η λιστομαχία καλά κρατεί. Αυτό φαίνεται να ισχύει στο γαλάζιο στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης όπου η μάχη για να συμπεριληφθεί κάποιος στη λί...

Η λιστομαχία καλά κρατεί. Αυτό φαίνεται να ισχύει στο γαλάζιο στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης όπου η μάχη για να συμπεριληφθεί κάποιος στη λίστα για τις κρατικές θέσεις της πόλης, είναι μεγάλη. Μπορεί οι μισθοί πια να μην είναι τόσο ελκυστικοί όσο παλιά και το δημόσιο να έχει χάσει κατά πολύ την αίγλη του, αλλά φαίνεται ότι η σημερινή δεινή οικονομική συγκυρία της χώρας σπρώχνει πολλά στελέχη προς τέτοιες επιλογές.
Ποια ονόματα ακούγονται; Πολλά, μόνο που κανείς δεν ξέρει πού θα κουμπώσουν, καθώς οι θέσεις δεν είναι πολλές, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι το 2012 υπάρχουν και οι κυβερνητικοί εταίροι που θα διεκδικήσουν κομμάτι από την πίτα της εξουσίας. Αυτό στη Θεσσαλονίκη έχει τη δική του ιδιαιτερότητα, μια και εδώ είναι η έδρα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Εκτιμάται λοιπόν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να «περάσει» τους δικούς του ανθρώπους στην κρατική μηχανή της Θεσσαλονίκης, που είναι και η εκλογική του περιφέρεια. Μάλιστα, πολλοί εξέλαβαν και την επιστροφή του στενού του συνεργάτη, Στέλιου Αγγελούδη, στη θέση του προέδρου του ΟΛΘ ως ένα πρώτο σχετικό μήνυμα.
Στο γαλάζιο στρατόπεδο κρίνεται ως πολύ πιθανή η αξιοποίηση του υποψηφίου βουλευτή Στράτου Σιμόπουλου και του δικηγόρου Αντώνη Οικονόμου, που είναι άνθρωποι που κινούνται εδώ και χρόνια κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και, όπως έλεγε με νόημα έμπειρο κομματικό στέλεχος της ΝΔ, «η ΠΟΛΑΝ τακτοποιεί τα παιδιά της». Επίσης, πιθανή θεωρείται η αξιοποίηση του πρώην υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, που πάντως είναι πικραμένος από το ότι δε χρησιμοποιήθηκε στο κυβερνητικό σχήμα, και του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, Δημήτρη Πανοζάχου, της πρώην επάρχου Λαγκαδά, Πόπης Καλαϊτζή, της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Αννας Ευθυμίου, του στενού προσωπικού φίλου του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Σωτήρη Βόσδου, του πρώτου επιλαχόντα βουλευτή της Α' Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Κοκκόρη, της πρώην πολιτεύτριας, Βίκυ Ευταξά, του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλία Κουσκουβέλη, του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, του παλιού βουλευτή, Κώστα Ζαχαράκη, του γραμματέα οργανωτικού της Βόρειας Ελλάδας, Νίκου Φώτου, του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, Κώστα Ταγγίρη, της υπεύθυνης γυναικών Βόρειας Ελλάδας, Μάγδας Καρακόλη, του κομματικού στελέχους, Αγγελου Χατζηδημητρίου, του αναπληρωτή γραμματέα αυτοδιοίκησης, Θόδωρου Αθανάσαρου, καθώς και των πρώην κρατικών αξιωματούχων της καραμανλικής περιόδου, Γιάννη Τσάρα και Γιάννη Ρετζεπέρη. Επίσης, ακούγεται και το όνομα του συντονιστή της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Θεσσαλονίκη, Πάρι Μπίλια.
Πάντως, υπάρχουν διάφορα σενάρια για τον τρόπο που θα γίνει η αξιολόγηση. Ετσι, μια πρόταση προβλέπει να μην τοποθετηθούν στελέχη στις ίδιες θέσεις που κατείχαν την περίοδο 2004-2009.

Πληροφορίες: Αγγελιοφόρος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση