GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Όχι στην εφεδρεία, ναι στις μετατάξεις»

«Υπάρχει κατάληξη ότι δεν θα τεθεί το θέμα της εφεδρείας. Προκρίνεται η λύση των μετατάξεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα...

«Υπάρχει κατάληξη ότι δεν θα τεθεί το θέμα της εφεδρείας. Προκρίνεται η λύση των μετατάξεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, αναφορικά με τις αποφάσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Όπως είπε, στη βάση του κειμένου προγραμματικής συμφωνίας γίνεται η τελική επεξεργασία και πρόσθεσε: «γίνεται, κυρίως, αυτήν τη στιγμή, η τελική εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων. Δηλαδή το τι θα αναγνώσει ο πρωθυπουργός -η μεταφορά των όσων έχουν συμφωνήσει τα τρία κόμματα κι υπάρχουν στο οκτασέλιδο κείμενο- να εξειδικευτεί ανά υπουργείο, ανά τομέα».

5 σχόλια

  1. ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΟΥΝ "ΤΣΙΜΠΑ ΤΡΙΑ" ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΘΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ
    ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΛΕΞ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ .@#%^&)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν διπλοθεσίτες στην ΕΛΛΑΔΑ;

    ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΊΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΆ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΤΟΥΣ ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΎΝ ΧΟΝΤΡΆ; ... ΑΠΑΤΉΣΤΕ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΆΔΕΣ ?????? ΓΙΑΤΙ ΕΓΏ ΞΈΡΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑ ΠΑΡΆΓΟΝΤΑ -ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΉ-ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΊΡΙΣΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΟΎΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΤΟΜΈΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΏΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ...


    ΑΝΆΘΕΜΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ...ΣΤΟ ΡΑΙΧΕΜΠΑΧ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΆΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΌ!!!!ΝΑ ΦΎΓΟΥΝ ΟΛΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ..ΟΛΟΙΙΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακούστε ηλίθιοι Ελληνες αυτή την Ιστορία ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..

    Ίσως να μπορούσε να γραφτεί καλύτερα ή να γινόταν καλύτερα αντιληπτή στον προφορικό λόγο. Ίσως.

    Πιστεύω, όμως, ότι αξίζει να διαβαστεί. Και ακόμη περισσότερο. Να τη διηγηθείτε και σε κάποιον άλλο.

    Η κρίση των γαϊδάρων...


    Το έκαναν και το κάνουν αρκετοί οικονομολόγοι με τους τραπεζίτες, σε έναν κόσμο τον οποίο, από όπου και να τον πιάσεις, είναι «λερωμένος» με την οικονομία.

    Λοιπόν, μία μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα.

    Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν έναντι 100 ευρώ, και μάλιστα μετρητά.

    Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.

    Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους.

    Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα, με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.

    Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε έπειτα από μία εβδομάδα για να αγοράσει οποιονδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι 500 ευρώ! Και αποχώρησε.

    Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνένοχο του- συνέταιρό του με το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει από το χωριό τους, τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα...

    Οι κάτοικοι βλέποντας τη δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ό,τι τα είχαν πουλήσει τα δικά τους, για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από την τοπική τράπεζα.

    Όπως φαντάζεστε, μετά τη συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε ένα φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.

    Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη. Μάταια.

    Η αξία τους είχε πέσει δραματικά. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους.


    Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει, θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με τον δήμο.

    Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά στον τραπεζίτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν κουμπάρος του δημοτικού συμβούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιοι ήταν, τελικά, οι γάιδαροι;

    Η ιστορία συνεχίζεται ως εξής:

    Δυστυχώς, όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν από την πτώχευση.

    Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους.

    Αυτοί όμως του έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν, είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους γαιδάρους!

    Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή-οδηγία να μειώσει τα έξοδα του δήμου:

    Λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για τη δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών, διακοπή του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι»,

    Κλείσιμο του πολιτιστικού κέντρου που περιλάμβανε δημοτικό κινηματογράφο, δημοτική βιβλιοθήκη, δημοτικό ωδείο, θεατρικό εργαστήρι.

    Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι.

    Ήταν έλεγε αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να βάλει τάξη στη λειτουργία του Δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και να ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων.

    Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δύο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν με τον ιδρώτα τους.

    Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής.

    Η ιστορία είχε και ένα ακόμη μικρό κομμάτι που χάθηκε στην πορεία της μέσα από το Διαδίκτυο και αναφερόταν στην αντίδραση των κατοίκων.

    Ετσι, δεν θα μάθουμε ποτέ πώς αντέδρασαν. Εμείς, όμως, αν ήμασταν στη θέση τους, πώς θα αντιδρούσαμε;

    Γελοίοι και λίγοι

    Η τελευταία ιλαροτραγωδία που παρακολουθήσαμε με την αναζήτηση ενός πρωθυπουργού «κοινής αποδοχής» αποτελεί τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του παρόντος πολιτικού συστήματος.

    Μία πελατειακή δημοκρατία η οποία υποθηκεύθηκε σε τραπεζίτες και το ντόπιο αλλά φοβικό κεφάλαιο έφθασε στο τέλος της, πληρώνοντας πρώτη την παγκόσμια συστημική κρίση.

    Αυτή την πελατειακή δημοκρατία που υπηρέτησαν και ενίσχυσαν κάποιοι πονηροί τυχοδιώκτες, μερικοί αμοραλιστές τεχνοκράτες, αρκετοί ανόητοι κομπλεξικοί με πάθος για εξουσία και πολλοί επαγγελματίες πολιτικοί οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για το προσωπικό τους όφελος, την πληρώνουμε ήδη πολύ ακριβά.

    Και την πληρώνουμε επειδή, στην ουσία, πρώτοι αδιαφορήσαμε εμείς για τον τόπο που ζούμε, για τον διπλανό μας, για το αύριο των παιδιών μας.

    Πιστέψαμε ότι ο περίγυρος της μικροευζωίας μας ήταν εγγυημένος, στραφήκαμε στην ιδιώτευση και αδιαφορήσαμε για τον δημόσιο και τη συμμετοχή στα κοινά.

    Η μόνη λύση για να αποφύγουμε την καταστροφή είναι η βούληση να ξαναρχίσουμε. Την έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΡΕΥΝΑ • ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ..


    Ποδοσφαιριστές πεινάνε, μπασκετμπολίστες φυτοζωούν με δανεικά και αγύριστα, οι ομάδες δεν έχουν να πληρώσουν, ο ΠΣΑΠ δηλώνει αδυναμία να βοηθήσει, το κράτος δεν υπάρχει με την έννοια ότι φέρει ευθύνη για το γενικό κατάντημα της οικονομίας.

    Η έρευνα της FIFA φέρνει στην επιφάνεια μαρτυρίες και περιστατικά αθλητών που συγκλονίζουν.

    Στην αθλητική Ελλάδα του 2012, λίγοι κερδίζουν, οι περισσότεροι δεν μπορούν καν να επιβιώσουν.

    Και το ερώτημα εάν υπάρχει αύριο έχει απαντηθεί από το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας. Όχι. Αύριο δεν υπάρχει.

    Η εποχή των μεγάλων συμβολαίων έχει πεθάνει και ολοένα και καθημερινά όλοι σκεφτόμαστε ότι η μοναδική λύση είναι να οδηγηθούμε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

    Μπορούμε όμως;

    Η έρευνα αυτή μας αναγκάζει εκ των πραγμάτων να αναρωτηθούμε άμεσα, να προβληματιστούμε άμεσα και να προτείνουμε λύσεις άμεσα.

    ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ
    Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του 21χρονου Πέτρου Κοντσίδη:

    "Τον Ιανουάριο του 2011 έφυγα από τον Μακεδονικό και πήγα στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

    Εκεί πήρα κάποια χρήματα ως προκαταβολή τη μέρα που υπέγραψα, στις 28 Ιανουαρίου.

    Θυμάμαι καλά την ημέρα που πήρα εκείνα τα χρήματα διότι ήταν τα πρώτα και τα τελευταία που πήρα από την Καρδίτσα.

    Υπήρχαν φορές που είχα 25 Ευρώ για να γυρίσω στη Θεσσαλονίκη και δεν "φούλαρα" το αμάξι.

    Και αυτό διότι αν το έκανα αυτό, δε θα είχα λεφτά για τα διόδια που υπάρχουν στο δρόμο μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

    Για τη του περιπέτεια στον Αετό Σκύδρας λέει:Δεν μας πλήρωναν και τον Ιανουάριο αποφάσισα να φύγω.

    Τελικά με παρακάλεσαν να μείνω δυο εβδομάδες παραπάνω διότι ξέρανε οτι δε θα κατεβάζανε ενδεκάδα αν έφευγα.

    Υπήρχε παιχνίδι στο οποίο ένας από τους δυο κεντρικούς αμυντικούς που είχανε μείνει στην ομάδα έπαιξε τερματοφύλακας.

    Έναν γκολκίπερ είχαμε και είχε αποβληθεί στο προηγούμενο παιχνίδι. Αυτό δε μου έχει τύχει ποτέ, ούτε και στο τοπικό απ' όπου ξεκίνησα.

    Ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος (ξεκίνησε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και τελευταίος του σταθμός ήταν ο Εθνικός Αστέρας), έχει καταγγείλει αρκετές φορές τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου:

    Είναι απορίας άξιο πως επιβιώνουν κάποιες ομάδες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στα στοιχειώδη.

    Για ποιο λόγο παραμένουν στις κατηγορίες και τι εξυπηρετούν;

    Έφτασα στο σημείο να μαλώνω με την γυναίκα μου η οποία μου ζητούσε να σταματήσω την μπάλα αφού έβλεπε πως με κορόιδευαν.

    Δεν σέβονται ούτε την προσωπικότητα ούτε την οικογένεια κανενός...


    ΣΤΉΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΡΕ ΝΑ ΈΧΕΤΕ ΝΑ ΦΆΤΕ.. ΑΦΟΎ ΔΕΝ ΠΆΝΕ ΦΥΛΑΚΉ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΎΠΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ --ΚΟΚΚΑΛΗ--ΒΑΡΔΙΛΟΓΙΑΝΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση