GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυση κατά Λαυρεντιάδη για απάτη (και) από επτά τράπεζες...

Μήνυση σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 5 συνεργατών του κατέθεσαν την Τρίτη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, ...

Μήνυση σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 5 συνεργατών του κατέθεσαν την Τρίτη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Ι. Σακελλάκο, επτά ελληνικές και ξένες τράπεζες.
Πρόκειται για τις Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Γενική, Millenium, HSBC και Ελληνική Τράπεζα., οι οποίες υπέβαλαν μήνυση για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, κακουργηματική χειραγώγηση της μετοχής της «Νεοχημικής», κατάχρηση προνομιακών πληροφοριών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Συγκεκριμένα, οι τράπεζες κατηγορούν τον κ. Λαυρεντιάδη και τα υπόλοιπα διευθυντικά στελέχη της «Νεοχημικής» για το γεγονός ότι αλλοίωσαν τους ισολογισμούς της εταιρείας, παραπλανώντας τις τράπεζες που της χορήγησαν δάνεια 500 εκατ. ευρώ το 2008.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών διαβίβασε τη μήνυση στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, η οποία με τη σειρά της έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στον εισαγγελέα που είχε χειριστεί και την υπόθεση της Proton Bank, Ιωάννη Δραγάτση.

4 σχόλια

  1. Ο (Λούα –Λούα ) ως αρέσκεται να τον αποκαλούν, τέως συνομιλητής του Μπαράκ Ομπάμα, βασικός χρηματοδότης της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ το 2009, φίλος και συνεργάτης με το Μπακογιαννείκο, αγοραστής της τραπέζης Ωμέγα του Μπακατσελου , μαικήνας της τέχνης, πάτρωνας των ξεπουλημένων ΜΜΕ, τους τελευταίους μήνες βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο της...Ελληνικής Δικαιοσύνης .

    Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως στην Ελλάδα κανένας επιχειρηματίας δεν ανακάλυψε μόνος την υπεξαίρεση ή την αυθαιρεσία.
    Ο Λαυρεντιάδης πέρασε πρώτα από τα πολιτικά γραφεία, έγινε αιμοδότης του πολιτικού συστήματος, κινήθηκε με ένα κοκτέιλ ως τις εκθέσεις τέχνης και τις κοσμικές συγκεντρώσεις και κατέληξε στα γραφεία των εκδοτών με ένα μπλοκ επιταγών στο χέρι.

    Αγόρασε ποσοστά από το ΔΟΛ, τον ΠΗΓΑΣΟ του Μπόμπολα, τον όμιλο Αλαφούζου, τις εκδόσεις Λιβάνη, το VETO του Τριανταφυλλοπουλου, το ΠΟΝΤΙΚΙ, περιοδικά, αλλά και κουτσά άλογα της δημοσιογραφίας.
    Εξυπηρετούσε έτσι δύο σκοπούς.

    Έδινε την εντύπωση ενός ισχυρού επενδυτή, αλλά κυρίως εξασφάλιζε τη σιωπή των εν δυνάμει αντιπάλων που έκανε συμμάχους.

    Το σίγουρο είναι ότι το “αρχιλαμόγιο” ο Κορυδαλλός δεν το χωράει, όσο και αν η δικαιοσύνη τον ακουμπάει, αφού ο Βουβουζέλος με την Δρακουλίνα και το πέριξ αυτών άθλιο πολιτικό κατεστημένο τον βοηθάει να απαλλαγεί ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βενιζέλος φρόντισε να περάσει τροπολογία (08/2011), υποστηριζόμενος από το ΛΑΟΣ..., με την οποία αθωώνονται αναδρομικά από το 1997 (!) όσοι Υπ. Οικονομικών προχώρησαν σε πριμοδοτήσεις τραπεζών κατά παρέκκλιση του ν. 2362/95.

    O Λαυρεντιάδης γίνεται τραπεζίτης αγοράζοντας μετοχές της OMEGA BANK. Γίνεται μέλος του ΔΣ συμβουλίου της. Μέλη του ΔΣ είναι ακόμη ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του μετέπειτα πρωθυπουργού και ο Νίκος Μπακατσέλος, ξάδελφος της γυναίκας του Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Ένα χρόνο μετά την ανάληψη τραπεζικού ρόλου, ο Λαυρεντιάδης, όπως θυμούνται συνάδελφοί του τραπεζίτες, έγινε πολύ ανήσυχος, ζητώντας να λειτουργεί η τράπεζα με τρόπο που πολλοί δεν ήθελαν. Αποχώρησε από την Τράπεζα αγοράζοντας μία άλλη, την PROTON BANK. Αμέσως μετά την αγορά, οι δύο τράπεζες συγχωνεύητηκαν με τρόπο που δημιούργησε αρκετό θόρυβο. Ο Λαυρεντιάδης αγόρασε τις μετοχές του Μ. Σάλα στην OMEGA (περίπου το 30 %) δίνοντας ποσό που αντιστοιχούσε στο σύνολο της Τράπεζας.

    Στην τράπεζα διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει και ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο οποίος διετέλεσε πρέσβης στην Ελλάδα και αμέσως μετά την αποχώρησή του θέλησε να ενταχθεί και αυτός στον όμιλο Λαυρεντιάδη. Οι σχέσεις του Λαυρεντιάδη είναι εντυπωσιακά καλές με τους αμερικανούς οι οποίοι όχι μόνο δεν δείχνουν να δυσαρεστούνται από την περιπέτεια με την Carlyle αλλά δημιουργούν έδρα "Βασίλη Λαυρεντιάδη» στο αμερικανικό κολέγιο ACS και «Λαυρέντη Λαυρεντιάδη» στο ΞΗΣ.Το ΞΗΣ είναι η αμερικανική δεξαμενή σκέψης για τα γεωστρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ. Αυτοί που το διοικούν-και ανάμεσά τους οΜπρεζίνσκι, υπέυθυνος μαζί με τον Κίσινγκερ στη διαμόρφωση πολιτικής της χώρας και τέως νούμερο δύο στην Εθνική Ασφάλεια-θεώρησαν πως έχουν ανάγκη τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

    Το σίγουρο είναι ότι το “αρχιλαμόγιο” ο Κορυδαλλός δεν το χωράει, όσο και αν η δικαιοσύνη τον ακουμπάει,αφου ο Βενιζέλος και το άθλιο πολιτικό κατεστημένο τον βοηθάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τράπεζα Proton, σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, χρησιμοποιήθηκε από τον Λαυρεντιάδη, όπως η Τράπεζα Κρήτης από τον Κοσκωτά.
    Για να χρηματοδοτεί δηλαδή τις επιχειρήσεις του. Και αναζητείται αν ουσιαστικά χρηματοδοτούσε τον ίδιο και μόνο μέσα από ένα πολύπλοκο εταιρικό σχήμα στο οποίο συνεχώς προστίθονταν πολλές και αρκετές φορές άχρηστες εταιρείες

    Οι εσωτερικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί στην Τράπεζα δεν υπήρχαν, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδας δε θεώρησε ποτέ πως υπάρχει πρόβλημα με την λειτουργία της Τράπεζας, παρά τα 15μερα, μηνιαία και τριμηνιαία report που ήταν αρκετά ενημερωμένα.
    Τον Ιούνιο οι εισαγγελικές αρχές, εντόπισαν μια κατάχρηση 51 εκατομμυρίων στην Proton.
    Την περίοδο εκείνη που οι εισαγγελικές αρχές ελέγχουν τον Λαυρεντιάδη και την Proton για καταχρηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο υπουργός Οικονομικών παίρνει απόφαση να επιδοτήσει την Proton από τα αδιάθετα του Δημοσίου. Τα στελέχη του λογιστηρίου του κράτους ενημερώνουν τον Bενιζέλο ότι αυτό είναι παράνομο γιατί με βάση το νόμο η Τράπεζα έπρεπε να επιστρέψει 70 εκατομμύρια.

    Ο Βενιζέλος όμως δίνει 100 εκατομμύρια στην Proton και λίγο αργότερα άλλα 800 για να την κρατικοποιήσει. Και όχι μόνο αυτό. Φροντίζει να βάλει τροπολογία στο νόμο 4002/11 η οποία προβλέπει ακαταδίωκτο αναδρομικά από το 1996 για όσους υπουργούς οικονομικών έχουν επιδοτήσει τις Τράπεζες στο όνομα μια αόριστης έννοιας που ονομάζουν «συστημική ευστάθεια των Τραπεζών».
    Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης επιστρέφει τα 51 εκατομμύρια που του αποδίδουν πως καταχράστηκε, για να κάνει χρήση ενός άλλου νόμου,τον οποίο έχει υπογράψει επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τον 3904/10 που προβλέπει ακαταδίωκτο για όσους επιστρέψουν χρήματα από κατάχρηση.

    O ίδιος ο επιχειρηματίας επισημαίνει οτι ηεπικοινωνιακή εκμετάλλευση της φερόμενης ανάμιξης μου σε υπόθεση που διερευνά η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, συνιστά άθλια επίθεση από σύμπλεγμα συμφερόντων που επιδιώκει να ελέγξει τις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο...
    Ο κ. Λαυρεντιάδης αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε κατηγορία και ανάμειξή του σε σχετικές ενέργειες τις οποίες και χαρακτηρίζει ως ανυπόστατες και άκρως συκοφαντικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σύγχρονο λαμόγιο που ο Κοσκωτας οχριά μπροστά του, μαζί με την αλλοπαρμένη γυναίκα του και τους δικούς της, ανενόχλητοι ολοκληρώνουν το καταστροφικό εργο τους στα λιπάσματα!!!Θα τους μηνύσουν και γιαυτό μετά την καταστροφή....Μεγάλη Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση