GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απαισιόδοξες οι εκτιμήσεις για το μέλλον του ευρώ...

Tο ευρώ εντός του καλοκαιριού θα έχει υποχωρήσει έως τα επίπεδα των 1,20 δολαρίων, εκτιμούν οι αναλυτές της Deutsche Bank, αλλά και άλλων...

Tο ευρώ εντός του καλοκαιριού θα έχει υποχωρήσει έως τα επίπεδα των 1,20 δολαρίων, εκτιμούν οι αναλυτές της Deutsche Bank, αλλά και άλλων διεθνών οίκων που εκφράζουν τους φόβους τους για την πορεία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος…
«Mε την απόφασή της να μειώσει το βασικό επιτόκιο καταθέσεων στο 0%, η ΕΚΤ συνεχίζει να είναι η κεντρική τράπεζα που λαμβάνει αντισυμβατικά μέτρα», επισημαίνει ο οίκος. H Deutsche Bank προειδοποιεί πως η μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ θα έχει εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στο ενιαίο νόμισμα και αυτό για δύο λόγους:
H κίνηση της ΕΚΤ σηματοδοτεί πως αυξάνονται οι προκαταλήψεις και οι απαισιόδοξες τάσεις για την πορεία της ευρωζώνης.
Η κίνηση της ΕΚΤ καθιστά το ευρώ funding currency για το εμπόριο. Προσοχή στις τοποθετήσεις στο ευρώ συστήνει από την πλευρά της η Credit Agricole και ειδικά στους επενδυτές που έχουν διάθεση για σορτάρισμα. "Εάν η ευρωζώνη συνεχίσει να είναι δέσμια του οικονομικού στρες που την ταλανίζει, τότε το ευρώ θα καταστεί αυτόματα ο πλέον αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα της αγοράς συναλλάγματος", σχολιάζουν οι αναλυτές του οίκου.
Κατά την Credit Agricole, είναι βέβαιη η υποχώρηση του ευρώ στα επίπεδα των 1,2050 - 1,21 δολαρίων.
“Βearish” για το ευρώ δηλώνει και η Nomura, η οποία προχώρησε σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την πορεία του ενιαίου νομίσματος. Οι αναλυτές του οίκου προβλέπουν υποχώρηση του ευρώ στα επίπεδα των 1,15 δολαρίων μέχρι τα τέλη του 2012. Να σημειωθεί πως η προηγούμενη εκτίμησή της έκανε λόγο για διαμόρφωση του ευρώ στα 1,23 δολάρια στα τέλη του τρέχοντος έτους.
Τους 5 λόγους που τροφοδοτούν την πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου αναλύει σε νέα έκθεσή της η Bank of America Merrill Lynch. Κατά τον οίκο, το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι 5 λόγοι παραμένουν σε ισχύ αντανακλά την άποψη πως η περαιτέρω υποχώρηση του ευρώ θα πρέπει να θεωρείται μη αναστρέψιμη. Κατά την BofA το ευρώ θα συνεχίσει να υποχωρεί σχεδόν καθ'Α όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Ποιοι είναι όμως οι 5 λόγοι που συντηρούν την αδυναμία του; Παραμένουν οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Παραμένει η αβεβαιότητα για την ικανότητα της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους του οικονομικού της προγράμματος, αλλά και να διασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ. Η ισπανική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Σημαντικοί κίνδυνοι απειλούν την ιταλική οικονομία. Τα χειρότερα όσον αφορά τη διαδικασία απομόχλευσης των ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν περάσει. Υπενθυμίζεται εδώ ότι σύμφωνα με άλλη έκθεση των αναλυτών της Bank of America Merrill Lynch, το ευρώ αναμένεται εντός του καλοκαιριού να υποχωρήσει στα επίπεδα των 1,20 δολαρίων.

Πηγή: express.gr

2 σχόλια

  1. ΑΛΗΘΕΥΕΙ;

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ( ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ) ΔΗΛΩΝΟΥΝ 18.000-19.000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΤΑ ΑΛΛΑ 80000- 90.000 ΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΩΔΙΚΟ 657, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 1% ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ!

    ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΜΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΨΟΥΣ 2000 ΕΩΣ 6000 ΕΥΡΩ. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ.ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ, ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΓΑΜΙΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

    ΤΥΠΩΣΑΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΣΚΛΗΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.....

    0,60 ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΙΣ ΚΟΛΟΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥΣ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΜΕ 50%ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση