GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλληνας επιχειρηματίας δίνει όλη του την περιουσία για να γίνει το Τάμα του Έθνους…

Ένας συμπολίτης μας αποφάσισε να δωρίσει το σύνολο της μεγάλης του περιουσίας για να εκπληρωθεί ένας σκοπός που τέθηκε από τους αγωνιστές τ...


ellinas epixeirimatias dinei oli tou tin periousia gia na ginei to tama tou ethnous 1 315x236 250x180 Έλληνας επιχειρηματίας δίνει όλη του την περιουσία για να γίνει το Τάμα του Έθνους...Ένας συμπολίτης μας αποφάσισε να δωρίσει το σύνολο της μεγάλης του περιουσίας για να εκπληρωθεί ένας σκοπός που τέθηκε από τους αγωνιστές του 1821. Το Τάμα του Έθνους έχει να κάνει με την ανέγερση ενός ναού που όμοιός του δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα.

Κατά καιρούς τόσο το κράτος όσο και η Εκκλησία έκαναν προσπάθειες προκειμένου να …
συγκεντρωθούν χρήματα για αυτόν τον σημαντικό σκοπό, ωστόσο για τον έναν ή τον άλλον λόγο το εγχείρημα σκόνταφτε. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, ένας επιχειρηματίας από τα Καλάβρυτα ο οποίος αποφάσισε να δωρίσει ολόκληρη την περιουσία του για τον συγκεκριμένο σκοπό.
«Θέλουμε μία σύγχρονη Αγιά Σοφιά που θα ενώνει όλους τους Έλληνες»
Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, στην ερώτηση για το εάν η ανέγερση ενός τέτοιου ναού αποτελεί πρόκληση σε καιρούς κρίσης, ο κ. Αναγνωστόπουλος είναι κατηγορηματικός: «Δεν µιλάµε για µία ακόµη εκκλησία, αλλά για έναν µεγαλοπρεπή ναό-ορόσηµο, που θα σηµατοδοτεί τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας και για τον οποίο δεν πρόκειται να ζητήσουµε ούτε ένα ευρώ από τα κρατικά ταµεία».
Το ζεύγος Αναγνωστόπουλου σήμερα έχει μία περιουσία η οποία ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ και επιθυμούν ο μεγαλοπρεπής ναός να ανεγερθεί στο Αττικό Άλσος καθώς από εκεί θα είναι ορατός από πολλά σημεία της Αττικής. Ωστόσο η τελική απόφαση δεν έχει παρθεί ενώ τον πρώτο λόγο έχει η Εκκλησία αλλά και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
«Θέλουµε µια σύγχρονη Αγιά Σοφιά, που θα ενώσει όλους τους Ελληνες, εντός και εκτός συνόρων. Εµείς θα προσφέρουµε την περιουσία µας για να λάβει σάρκα και οστά, αλλά είµαστε σίγουροι πως θα βρεθούν Ελληνες και φιλέλληνες που θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια, εφόσον διαπιστώσουν πως οι διαδικασίες που ακολουθούνται θα είναι απολύτως διαφανείς», επισημαίνει ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Η ζωή και οι αγώνες του Ιωάννη Αναγνωστόπουλου
Η ζωή του επιχειρηματία μόνο εύκολη δεν ήταν. Μόλις από τα 12 του χρόνια ήρθε μαζί με την φτωχή οικογένειά του στην Αθήνα. Η οικονομική τους κατάσταση τον ανάγκασε παρά το μικρό της ηλικίας του να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο ίδιος περιγράφει πως μετέφερε κάθε μέρα με τα χέρια του, φάρμακα, εφοδιάζοντας περισσότερα από 350 φαρμακεία στην Αθήνα και τον Πειραιά.
Ωστόσο η σκληρή του δουλειά δεν τον απέτρεψε από το να μορφωθεί καθώς φοιτούσε σε νυχτερινό σχολείο και τα βράδυ προμήθευε τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Την δεκαετία του 1950 κατάφερε και πήγε στην Βόνη για κοινωνικές και οικονομικές σπουδές. Τελικά τον κέρδισε το εμπόριο ενώ εμφάνισε έφεση στον κλωστοϋφαντουργικό τομέα.
Έζησε σχεδόν μισό αιώνα μακρυά από την Πατρίδα δίνοντας δουλειά σε πολλούς Έλληνες που ξενιτεύτηκαν για να εργαστούν, στα πολλά εργοστάσια που διέθετε. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 γνωρίζει στην Κωνσταντινούπολη την μετέπειτα σύζυγό του, Αικατερίνη με την οποία συμπληρώνουν μέχρι στιγμής 35 χρόνια γάμου.
Έρχεται σε επαφή με το φιλανθρωπικό έργο στην δεκαετία του 1990 με αφορμή τα γεγονότα κατά την πτώση της Γιουγκοσλαβίας. Τιμήθηκε από την Σερβική Εκκλησία ενώ πραγματοποίησε πολλές αποστολές και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Τα εγκαίνεια να συμπέσουν με τα 200 χρόνια από την Επανάσταση
Στόχος της οικογένειας Αναγνωστόπουλου είναι τα εγκαίνια της Εκκλησίας να πραγματοποιηθούν το 2021 στην συμπλήρωση δηλαδή των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Χαρακτηριστική είναι και η θέληση της Εκκλησίας για αυτόν τον σκοπό καθώς πολλοί είναι οι ιεράρχες που ζήτησαν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να προχωρήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιτέλους από εμάς τους σύγχρονους Έλληνες το Τάμα του Έθνους που έκαναν οι πρόγονοί μας.

10 σχόλια

  1. Να είσαι ευλογημένος κύριε Αναγνωστόπουλε. Όχι μόνο για τα χρήματα, αλλά και για το παράδειγμα που δίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. RE 8A TA FANE TA LUTA TOU AN8ROPOU!!!
    KAI O VGONOPOULOS EDWSE 50000000
    GIA THN ANADASOSH THS SAMOU ALA KANANE FTERA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΑΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. A NAI KAI TA LEFTA APO TON ERANO GIA TIS FOTIES TOU PIRGOU HLEIAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλλοδαπό χριστιανικό ζώον, να πας να γαμηθείς κι εσύ κι όλο σου το σόϊ, αληταρά....
    ρουμανόβλαχε τού κώλου.

    Να πας να χτίσεις στην Παλαιστίνη, στην Αρμενία ή στην Ιταλία ή στην Αυστρία, βρωμόπανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΝΑΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΟΡΗΓΩΝ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΝΑ ΝΑΟ ΠΟΥ ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Κ.Α. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΛΑΤΙΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΡΤΕΣ Κ.Α. ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΝΑΟΥΣ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΘΕ ΣΤΕΝΟ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ, ΟΤΑΝ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ. ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΕ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ. ΧΑΛΑΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ LIFE STYLE ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ. ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΟΥ ΝΤΥΝΕΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΓΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΝΔΥΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΤΑΝ ΤΡΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ, ΒΜV ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΕΓΚΟΛΠΙΑ, ΟΥΤΕ ΜΙΤΡΕΣ Κ.Α. ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ Π.Χ. ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΑ ΛΕΦΤΑ, ΕΧΕΙ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΚΑΝΑΛΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ. ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΔΙΣΚΟΥΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΑ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΑΓΑΠΗΣ, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 16 Ιουλ 2012 12:48:00 π.μ.
    kai tous la8rometanastes na voithisoume tous ksexases tous kahmenous!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και δεν αμφισβητώ τις ευγενείς προθέσεις του δωρητή, θα προτιμούσα αντί για εκκλησίες, επιταχυντές ανδρονίων! Τους Έλληνες θα τους ενώσει η πρόοδος της χώρας τους και το χτίσιμο εκκλησιών και μάλιστα φαραωνικών διαστάσεων, ΔΕΝ χρησιμεύει στην πρόοδο της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΕΒΡΑΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ....

    ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΔΩΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥΣΤΟΕΚΚΛΗΣΙΑΣ......

    ΜΑΛΑΚΑ Ε ΜΑΛΑΚΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση