GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποστάτησε κορυφαίος στρατηγός του καθεστώτος Ασαντ

Στενός επίσης φίλος του σύρου προέδρου ο Μανάφ Τλας κατευθύνεται στο Παρίσι. Ο Μάναφ Τλας (δεξιά) με τον Μπασάρ αλ Ασαντ, στα μέσα της δεκαε...

Στενός επίσης φίλος του σύρου προέδρου ο Μανάφ Τλας κατευθύνεται στο Παρίσι.
Ο Μάναφ Τλας (δεξιά) με τον Μπασάρ αλ Ασαντ, στα μέσα της δεκαετίας του ’90.
  Ο Μανάφ Τλας, στρατηγός στη Συριακή Ρεπουμπλικανική Φρουρά (το επίλεκτο στρατιωτικό σώμα που είναι επιφορτισμένο με την προστασία του καθεστώτος) και άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Μπασάρ αλ Ασαντ, εγκατέλειψε εδώ και  ημέρες τη χώρα και βρίσκεται στην Τουρκία με τελικό του προορισμό το Παρίσι.
Ανώτατος αξιωματούχος της Τουρκίας, που θέλησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, επιβεβαίωσε πως όντως δυο στρατηγοί αποσκίρτησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες, αλλά δεν θέλησε να κατονομάσει τους αποστάτες «με σκοπό να προστατευθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους».
«Ο στρατηγός Τλας όντως αποστάτησε στην Τουρκία, αλλά η απόδρασή του δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για το καθεστώς», έγραψε η ιστοσελίδα syriasteps φίλα προσκείμενη προς τις Συριακές δυνάμεις ασφαλείας.
«Το γεγονός αυτό αποτελεί οδυνηρό πλήγμα για το καθεστώς διότι ήταν άνθρωπος της οικογένειας Ασαντ», δήλωσε ο πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.
Πράγματι, οι δυο οικογένειες, Ασαντ και Τλας, συνδέονται με μακρόχρονη φιλία: ο στρατηγός, που ηγείται της πλέον ισχυρής σουνιτικής οικογένειας της Συρίας, είναι γιος του στρατηγού Μουσταφά Τλας, πρώην υπουργού Αμυνας και στενού φίλου του Χαφέζ αλ Ασαντ, πατέρα του Μπασάρ. Ο Μανάφ, που κατάγεται από την Ραστάν της επαρχίας Χομς, που βρίσκεται στα χέρια των αντικαθεστωτικών, υπήρξε παιδικός φίλος του σημερινού προέδρου της Συρίας.
Η διάρρηξη των σχέσεών του με τον παλιό του φίλο επήλθε τον περασμένο Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη συνοικία Μπάμπα Αμρ στην πόλη Χομς, οπότε και αρνήθηκε να τεθεί επικεφαλής της μονάδας που είχε επιφορτισθεί με την ανακατάληψη της περιοχής. Εκτοτε, είχε τεθεί στο περιθώριο και ζούσε στη Δαμασκό έχοντας αφήσει μακριά μαλλιά και γένια. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως σύντομα ο Τλας θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου βρίσκεται η υπόλοιπη οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση