GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί από το κακό πάμε στο χειρότερο…

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου. Αν ξεφύγεις για λίγο από την ενιαία αφήγηση του διαπλεκόμενου Τύπου στην Ελλάδα που κάνει το μαύρο, άσπρο, ...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου.

Αν ξεφύγεις για λίγο από την ενιαία αφήγηση του διαπλεκόμενου Τύπου στην Ελλάδα που κάνει το μαύρο, άσπρο, ίσως αναρωτηθείς γιατί πάμε από το κακό στο χειρότερο και γιατί πέφτει μέσα στις εκτιμήσεις του ο υπογράφων αυτό το κείμενο. «Μέσα» ακόμη και σε οικονομικές προοπτικές που συστήθηκαν ως αφήγηση τα προηγούμενα χρόνια, σε αντιδιαστολή με την κυρίαρχη οικονομική ανάλυση του καθεστώτος και του διεθνούς κέντρου που το υποστηρίζει: η πρόβλεψη προ διετίας ότι μέσα σε δύο χρόνια, το 2012 δηλαδή, θα είχαμε μείωση στην Ελλάδα του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων κατά 50% και εκτίναξη της ανεργίας στο 25%, που έρχονται σήμερα να επιβεβαιωθούν αντικειμενικά από τις μετρήσεις, απαιτεί εξήγηση από την πλευρά μου. Είναι πιο εύκολο να ερμηνεύσει κανείς γιατί εμείς εκτιμούμε σωστά τις τάσεις από την εφαρμογή του ειδικού καθεστώτος απορρύθμισης της τρόικας για την χώρα μας, παρά να εξηγήσουμε γιατί αποτυγχάνουν όσοι συνδέουν την ανάλυσή τους με την «λεγόμενη» μνημονιακή στρατηγική. 
Εκτιμούμε σωστά γιατί αξιολογούμε ορθά τον μηχανισμό που εξυπηρετεί τον ιδιαίτερο σκοπό της ηγεμονεύουσας ελίτ στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τον στόχο εκείνων που προσδίδουν κανονιστικό χαρακτήρα στην οικονομία μέσω του σύγχρονου νεοφιλελευθερισμού. Με άλλα λόγια, εκτιμούμε ορθά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε σχέση πάντα με την κοινωνική εξέλιξη και την πολιτική δυναμική στην πατρίδα μας, διότι αρνούμαστε να υποταχθούμε στο νεοφιλελεύθερο πολιτισμό που ορίζει τί είναι και τί δεν είναι ορθολογικό. Ελέγχοντας τον ανορθολογισμό των «ορθολογιστών» που κυβερνούν, οι οποίοι επιχειρούν να ουδετεροποιήσουν την οικονομία θεωρώντας ως a priori ορθολογικές ένα σύνολο πολιτικών που σχετίζονται με την επιδίωξη διασφάλισης της υπερσυσσώρευσης και αποκατάστασης του μηχανισμού κερδοφορίας στο πλαίσιο της διαπλοκής και του μεταπρατικού συστήματος, μπορείς σχετικά εύκολα να προσεγγίσεις την αλήθεια και να εξηγήσεις γιατί από το κακό πάμε στο χειρότερο.
Αντί να προσπαθούμε να προπαγανδίζουμε κάθε φορά συμπεριφορές των οικονομικών υποκειμένων που θα ικανοποιούν την ηγεμονεύουσα ελίτ, όπως πράττουν με απόλυτη ομοφωνία τα ΜΜΕ στο πνεύμα «ο σκοπός συντήρησης των συγκεκριμένων οικονομικών σχέσεων που έχουν πακτωθεί στην Ελλάδα, αγιάζει τα θεσμικά μέσα (δεν έχει σημασία αν είναι αντισυνταγματικά ή παραβιάζουν ανθρώπινα ή αστικά δικαιώματα διεθνώς θεμελιωμένα), τα οποία εφαρμόζονται για να ξανα-αποκτήσει λειτουργικότητα ο μεταπρατικός χαρακτήρας της ελληνικής οικονομίας», εξετάζουμε την λογική του εργαλείου (μηχανισμοί, μνημόνια) που δομούν την στρατηγική που θα διαμορφώσει ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο ρύθμισης της οικονομικής μεγιστοποίησης, προς όφελος ασφαλώς εκείνων που εμπλέκονται στις χρηματικές ροές και εκείνων που μεσολαβούν για την μεγιστοποίηση των κερδών των πρώτων, με το αζημίωτο φυσικά.
Οι τελευταίοι αποτελούν τους ενδιάμεσους κρίκους στην αλυσίδα της ελληνικής διαπλοκής και η λειτουργία τους αποσκοπεί αρχικά στην απόλυτη διαστρέβλωση των συνεπειών εφαρμογής της συγκεκριμένης στρατηγικής που εφαρμόζει στην Ελλάδα η τρόικα. Αντιστρέφουν αυτά τα συμφέροντα το σύστημα αξιών που δομεί και απορρέει από την εφαρμογή αντικοινωνικών και αντιλαϊκών πολιτικών με την αιγίδα των επίσημων δανειστών της χώρας. Όταν λες «η οικονομία είναι συμπεριφορά» και υιοθετείς την λειτουργιστική προσέγγιση «όλα είναι οικονομία», είναι προφανές ότι το δίκαιο που ορίζει την ορθολογική συμπεριφορά είναι αυτό που προκύπτει από την λογιστική και στατιστική της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής. Αυτό δημιουργεί τον κανόνα. Όταν, λοιπόν, τα νούμερα δεν σου βγαίνουν και αστοχείς απολύτως σε όλες σου τις μετρούμενες εκτιμήσεις, θα πρέπει να υποθέσεις ότι υπάρχει πρόβλημα με την συμπεριφορά των πολιτών ή πρόβλημα με την δική σου συμπεριφορά;
Εδώ είναι, φίλε αναγνώστη, το πρόβλημα που χαρακτηρίζει τον ανορθολογισμό των «ορθολογιστών» που σε διοικούν. Αντί να καταλάβουν ότι το πρόβλημα της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας και του κοινωνικού αδιεξόδου είναι η δική τους συμπεριφορά, πιστεύουν ότι φταίνε οι θύλακες αντίστασης στο ξεπούλημα και στην μανιώδη απορρύθμιση αγοράς και διοίκησης. Μα, γίνεται μεταρρύθμιση δίχως απορρύθμιση; «Αυτό είναι ένα μεταβατικό στάδιο για να περάσουμε στην ανάπτυξη», υποστηρίζουν διάφοροι ανόητοι του κεντροδεξιού και κεντροαριστερού χώρου, δίχως να αντιλαμβάνονται ότι αυτή η μορφή σκέψης αντιστοιχεί στην αφήγηση του οικονομισμού και όχι στην οικονομική επιστήμη. Έτσι, από την οικονομία, ως κατ’ εξοχήν πεδίο της οικονομικής σκέψης, περάσαμε ασυναίσθητα στο οικονομικό μοντέλο ορθολογικότητας, το οποίο υιοθετεί νεοφιλελεύθερες υποθέσεις συμπεριφοράς, τις οποίες ορίζει στο πλαίσιο μιας τεχνολογικής διάστασης που αντιστοιχεί στον κανόνα συμπεριφοράς των εύπορων τάξεων. Και ποιες είναι οι εύπορες τάξεις στην Ελλάδα, από ποιους αποτελείται το εν τρίτον της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή; Τους γνωρίζετε: από τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματικούς παράγοντες, από τους παραοικονομούντες, από τους φοροκλέφτες και τους ημετέρους της διαπλοκής με τα θαλασσοδάνεια, τις μίζες και τις αρπαχτές. Από αυτούς που έχουν αποταμιεύσει γύρω στα 600 δις ευρώ στο εξωτερικό και από εκείνους που έμαθαν να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους μέσω των υπηρεσιών και των υπερτιμολογημένων δημόσιων έργων.
Η λειτουργία αυτής της τάξης εμποδίζει σε κρίσιμο βαθμό την παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας και γίνεται (ένας ακόμα) παράγοντας ύφεσης. Μέσα στην χρόνια πλέον ύφεση το καθεστώς των διαπλεκομένων προπαγανδίζει την μείωση του δημοσίου. Και αυτό ορθολογικό ακούγεται, αν και αποτελεί τον μέγιστο ανορθολογισμό. Τον δημόσιο τομέα τον μειώνεις στην φάση της ανάπτυξης και όχι της βαθιάς δομικής ύφεσης. Αν ήθελαν οι διαπλεκόμενοι να μειώσουν τον δημόσιο τομέα, καθιστώντας τον πιο λειτουργικό και όχι αποθήκη ρουσφετιών, θα το έκαναν την περίοδο που η Ελλάδα γνώρισε μια απολύτως απατηλή ανάπτυξη, που κατέληξε στην χρεοκοπία. Δεν το έκαναν τότε γιατί στόχος της ανάπτυξης δεν ήταν ο ορθολογισμός των δημοσιοοικονομικών, αλλά η διαιώνιση της ηγεμονίας αυτών που ψηφίσατε, κυρίως υποστηρίζοντας την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.
Κοιτάξτε, αν μηδενίσεις τον προϋπολογισμό σου, μηδενίζεις και το έλλειμμα και ησυχάζεις μια για πάντα ορθολογικά, καθαρίζοντας μια και έξω με όλους τους ανορθολογισμούς του δημοσίου. Προκαλείς τεράστια κοινωνική κρίση, εκτοξεύεις την ύφεση σε απίστευτο και μη διαχειρίσιμο μέγεθος και διαλύεις απολύτως την αγορά, που για να περισωθεί θα αναζητήσει πληθωριστικό χρήμα και παραοικονομικές μεθόδους. Ολόκληρη η στρατηγική της τρόικας σε αυτό κατατείνει: στην αναγκαστική έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη για να αποκατασταθεί η ορθολογική λειτουργία της οικονομίας. Δυστυχώς λείπουν οι απαιτούμενες γνώσεις για να καταλάβει η πλειονότητα των Ελλήνων ότι αυτό που διδάσκει ως ορθολογικό η τρόικα για την συγκεκριμένη ελληνική οικονομία (την στιγμή που θα ήταν πράγματι ορθολογικό για άλλες αναπτυγμένες βιομηχανικές ή μεταβιομηχανικές κοινωνίες, στο πλαίσιο της αντιπληθωριστικής λειτουργίας ασφαλώς) αποτελεί έναν απίθανο ανορθολογισμό, που θα καταλήξει αναγκαστικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε μια νέα ορθολογική διάσταση μέσω της πρόσθεσης εξωτερικής υποτίμησης στην εσωτερική. Και τούτο δεν αποτελεί κανενός είδους ιδεολογική πρόσβλεψη. Είναι το απαύγασμα της κριτικής στον οικονομισμό, ο οποίος σήμερα είναι απολύτως υποταγμένος στον πολιτισμό του νεοφιλελευθερισμού.
Από το κακό στο χειρότερο πάμε, διότι οι «καθαροί εγωιστές» θέλησαν να μετατρέψουν τους «καθαρούς καλοπερασάκηδες» σε «καθαρούς αλτρουιστές», που «και την σύνταξή τους θα έδιναν για να σωθεί η πατρίδα», όπως είχε διηγηθεί ο ανεκδιήγητος Γιώργος Παπανδρέου, ενθουσιάζοντας τους «καθαρούς εγωιστές» των διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Αρμενίζουμε στραβά διότι δεν καταλάβαμε ότι η ελληνική κοινωνία προσπαθεί να προσαρμοστεί σε ένα απολύτως ανορθολογικό πλαίσιο για την περίπτωσή της, που όμως φαντάζει ως «καθαρός ορθολογισμός». Πρόκειται για τον «ορθολογισμό» της πλέον ανορθολογικής αστικής τάξης στην ΕΕ. Και τούτο οδηγεί αναγκαστικά σε ένα βίαιο ταξικό πόλεμο του ενός τρίτου εναντίον των δύο τρίτων της κοινωνίας.
Δεν θέλω σε αυτό το σημείωμα να επεκταθώ, τολμώντας να κάνω εκτιμήσεις για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί αυτός ο πόλεμος. Ούτε να σχολιάσω ζοφερές υποθέσεις ως το πώς θα μπορούσε να επιβληθεί ειρήνευση. Οι προτάσεις που δοκιμάσαμε στον δημόσιο διάλογο τα τελευταία τρία χρόνια δυστυχώς πνίγηκαν στον «βόθρο» των ιδεών ενός εκχυδαϊσμένου συστήματος ηγεμονίας. Κάνεις σωστές διαπιστώσεις, δηλαδή, ορθολογικά ακούγονται αυτά που λες, σχολιάζουν κάποιοι. Αλλά οι προτάσεις σου είναι ανορθολογικές, καθώς δεν αναφέρονται στους «καθαρούς εγωιστές», στους «καθαρούς ασκητές», στους «καθαρούς καπιταλιστές», στους «καθαρούς σοσιαλιστές», στο «καθαρό ευρώ» και στην «καθαρή δραχμή». Υπάρχει ορθολογισμός δίχως «καθαρότητα», δηλαδή δίχως απολυτότητα, που υποκρύπτει την απολυταρχία, τον μονόδρομο, την μοναδική αλήθεια, που οδηγούν σε μαζική αποβλάκωση και φονταμενταλιστικές συμπεριφορές λογής-λογής οικονομισμών; Ασφαλώς!! Είναι ο ορθολογισμός της κριτικής ανάλυσης, που συνδέει αλληλένδετα πολιτική και οικονομία για να αναδείξει την αξία της βιοοικονομικής προσέγγισης. Όλες μας οι προτάσεις, ακόμα και οι πιο ταπεινές, όπως η τελευταία περί Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, πάνω σε βιοοικονομικές αρχές δομήθηκαν. Ο οικονομισμός της τρόικας και όσων Ελλήνων υπηρετούν την στρατηγική της είναι μια βαθύτατα αντι-βιοοικονομική αφήγηση, ένα απίθανα ανορθολογικό σύστημα οικονομικής προσέγγισης της ελληνικής οικονομίας, που οδηγεί σε μεταρρυθμίσεις που κάνουν το κακό χειρότερο.
Προφανώς μεταρρυθμίσεις και μάλιστα ριζοσπαστικού χαρακτήρα απαιτούνται στην Ελλάδα, αλλά τούτες κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτές που προσπαθεί να επιβάλει το καθεστώς. Εάν δεν διαπραγματευτείς με την ΕΕ την επανασύσταση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας σε άλλη βάση, όπως με εκατοντάδες σημειώματα το όρισα μέχρι σήμερα, δεν έχεις καμία πιθανότητα να αντιστρέψεις την καταστροφική φορά των πραγμάτων στην Ελλάδα. Αυτό δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να το επιτύχουν όλοι αυτοί που υπηρέτησαν ένα αναπτυξιακό μοντέλο που οδήγησε σε ανεπανόρθωτες στρεβλώσεις, τις οποίες διατείνονται τώρα ότι θα μπορούσαν να επανορθώσουν. Αυτό το τελευταίο αποκαλείται πολιτικός ανορθολογισμός.

12 σχόλια

  1. _____________________________________
    Ρένα Δούρου:Ο Άκης ήταν υπάλληλός μου.
    ______________________________
    Να υποθέσουμε λοιπόν πως εσείς πείρατε τις μίζες;

    Πιθανόν έτσι έχουν μαθει να κάνουν οι νεόκοποι βουλευτες
    και τα… βουλευτάκια του ΣΥΡΙΖΑ των λαθρολάγνων εποίκων.

    Με ένα μακροσκελές υπερφίαλο και αλαζονικό άρθρο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα που δημιούργησαν οι αποκαλύψεις…της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σύμφωνα με τις οποίες, η Δούρου ήταν συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου όταν εκείνος ήταν υπουργός Άμυνας.

    Η ιδια συνεχίζει να προκαλεί εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά της εφημερίδας για τα προεκλογικά δημοσιεύματα. Την κατηγορεί ότι σκοπός της ήταν να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μιλάει για τακτικές γκεμπελικής έμπνευσης!

    Στο σπιτι του κρεμασμένου δηλαδή, η Δούρου μαζευει κι αλλο σχοινι,
    που πιθανώς να τις χρειαστεί!

    Στο άρθρο μάλιστα που έχει ανεβάσει στο δικό της site η Δούρου, γράφει πως, δεν ήταν υπάλληλος του πρώην υπουργού Άμυνας, αλλά όπως γράφει χαρακτηριστικά:
    «O κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπάλληλός μου
    και όχι εγώ εκείνου!».....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είστε ωραίοι, μα πολύ ωραίοι..
    Ψάχνουν μια κύρια που έκανε κόμμα διέλυσε το κόμμα για την βουλευτική ασυλία, που και την πήρε με το σπαθί της σε ένα κόμμα από το επικρατείας..

    Ο δεν δεύτερος σύζυγος της κατά λάθος ξέχασε να δηλώσει ένα 1.000.000 εκατομυριο ευρώ , και σήμερα λένε κάτι παπαγαλάκια από το ΣΔΟΕ ότι βρήκαν ξεχασμένα και 100 κιλά ΧΡΥΣΟΣ!! αν μαύρος θα ήταν πετρέλαιο! ..

    Μην το θάψετε γιατί αυτό δεν θα περάσει όπως και τον Θάνατος στην ΙΤΑΛΙΑ του Ανθρώπου (Ελβετός τραπεζίτης ) με 1.000 ονόματα Ελλήνων πατριωτών με ποσό 1 ΤΡΙΣ, ένα τρις, ΈΝΑ ΤΡΙΣ, ΕΥΡΩ ....

    Κύριε ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ για ψάξε κάπου εκεί στην Βουλή είναι ... Τον Πάγκαλο ακόμα περιμένουμε να μας πει ονόματα από την Ελβετία, και επειδή είναι ανάπηροι ΜΑΪΜΟΎ οι Ελληνες ψηφοφόροι ,να πάνε να απογραφούν σαν τούς συνταξιούχος.

    Αθανάσιος Κλάρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΚΥΤΑΡΑ ΤΟΥΣ...τέτοια άχρηστα αντικείμενα σαν αυτόν το ΜΑΛΑΚΑ
    ΔΕΝ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ..

    Mαγικό!!
    «Ναι» σε αποκρατικοποιήσεις - λουκέτα, «όχι» σε απολύσεις - περικοπές!!

    [Ποιος φωστήρας τα σκέφτεται αυτά; Και εντάξει το ΟΧΙ σε νέες μειώσεις μισθών, προπάντων οριζόντιες, είναι σωστό, αλλά κλείσιμο οργανισμών χωρίς απολύσεις!!
    Για να γλυτώσουμε τι;

    Τα ενοίκια που πληρώνουν οι οργανισμοί και να συνεχίσουμε να συντηρούμε το κρατικοδίαιτο σκυλολόι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

    Που στις χθεσινές εκλογές στο Υπ. Εργασίας τους έδωσε 76%;;;

    Πάτε καλά ρε ;

    Δεν είδατε τι αποτελέσματα είχε η τακτική Καραμανλή να μην σπάσει αυγά από την πρώτη μέρα;;;

    Τουλάχιστον πείτε μας ποιος εισηγείται τέτοιες μαλακί@@, για να ξέρουμε ποιον θα λυντσάρουμε σε 5-6 μήνες, αν μας κάτσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σβέρκο με 50%...]


    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΣΚΑΤΟΠΑΣΟΚΙΑ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ΤΩΡΑ ΚΑΤΣΕ ΜΕΣΑ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΝΤΡΕΣ!

    Ακη κορόΐδο,
    τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ρεεεεέ,
    Οσο και να χτυπιέσαι, ότι και να κάνεις, ότι και να λές,
    ο Λαλιώτης, που κάποτε του έκανες τον μάγκα, είναι και έξω
    και "ματσός" και "untouchable" και τους γάμους του τους κάνει
    "αλλά Ελληνικά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ολη η αλήθεια εδω -διαβαστε

    http://olympiaki.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σε 5-6 μήνες, αν μας κάτσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σβέρκο με 50%

    το αν τι το θελεις..
    η νουδουπασοκια απετυχε και κατεστρεψε τρεις γενιες ελληνων..
    να φυγετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχετικα με τις αυτοκτονιες.
    +++

    Και καλα ρε καρνταση..

    Θελεις να πεθανεις, να αυτοκτονησεις..
    Ωραια ,δικαιωμα σου ειναι..

    Αλλα ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ δεν κανεις και καμμια ηρωικη πραξη στο φιναλε φιναλε??

    Να ξεπαστρεψεις και καμποσα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ??

    Ζωσου με εκρηκτικα και τραβα στο μπουρδελο της ιπποκρατους και ανατιναξου στο αερα.
    Καμποσα σκυλια θα ξεπαστρεψεις..

    Καθαρισε κανενα εφορο (που το παιζουν τελευταια τουρκοι φορο-εισπρακτορες!)..
    Μπες μεσα στο μπουρδελο του και καθαρισε τον...

    Καθαρισε καποιον διεφθαρμενο δικαστικο υπαλληλο..

    Ενα μπατσο ....

    Καποιον μπασταρδο τελος παντων..

    Ω! αν αποφασιζα να αυτοκτονησω θα ξεπαστρευα πολλα σκυλια..

    Αν ..αναγκαστω μαλιστα??
    Ω!! σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ ..φιδι που σας εφαγε


    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαλακιες τουμπανο...

    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΟΛΟΙΙΙΙΙ...

    Για να εμπιστευθει ξανα ο Ελληνας πολιτης το Ελληνικο κρατος ,ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ τι πρεπει να γινει..

    Να συλληφθουν και να εκτελεστουν ΑΜΕΣΑ τουλαχιστον 50 σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ..

    Σιχτιρ,κοροιδευομαστε τωρα???

    Ειναι δυνατον ενας απλος Ελληνας να θελησει να δωσει οικειοθελως "φορο" στο κρατος ,οσο βλεπει να παραμενει ατιμωρητο το αθλιο σκατοπραμμα ,ηλιθιο βλακογιοργο της μαργκαρετ τσαντ??
    Σας ρωταω φιλοι μου!

    Ειναι δυνατον ο οποιοσδηποτε Ελληνας να εχει .."αγχος" γιατι το "μαμουνι παπακωνσταντινου" δεν μπορει να βγει .."εξω" να πιει ενα καφε με τη "τετοια του"???
    Ισως δεν καταλαβε ο Ελληνας οτι αυτο το μαμουνι παπακωνσταντινου τον ..εσωσε!!
    Φτου ρε μπασταρδε..

    Μετα ειναι δυνατον Ελληνας να θελει να δωσει λεφτα στο κρατος ,οταν βλεπει ενα βρωμικο γατί λοβερδο??
    Μια τερατομορφη "φωφω"??
    Ενα γουρουνοκητος παγκαλο??

    Και λοιπα και λοιπα..

    Λοιπον.
    Εαν δεν εκτελεστουν αυτα τα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ..

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ..

    Θελουμε να εκτελεσουμε αυτα τα σκυλια..

    Και μετα μπορουμε να κανουμε και .."θυσιες"..

    ΠΡΕΠΕΙ να δουμε εμπρακτα,οτι οι αλητες ειναι ΝΕΚΡΟΙ,ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ σε μια χωματερη....


    Υ.Γ
    Και δεν μπορει αγαπητοι μου να μου στελνει απειλη ο εφορος οτι θα "κινηθει νομικα " αν δεν ξεπληρωσω "ληξιπροθεσμα χρεη προς το δημοσιο" ,δηλαδη δεν πληρωσα το χαρατσι του χοντρου ασουλουπωτου κητους με τη γουρουνισια μουρη "τουρκογλου" (βενιζελο στα πασοκοσκυλαιικα)..την .."αλληλεγυη!!!

    Ακους εκει .."αλληλεγγυη"!!!!!

    Να πληρωσω εγω το τουρκογλου το γουρουνι,..αλληλεγγυη 460 ευρω!

    Αλληλεγγυη ειναι αν μου περισσευουν καποια λεφτα,ρουχα,τροφιμα κλπ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ να τα προσφερω!!
    ΟΧΙ να μου βαζει το "τουρκογλου" χαρατσι με το ετσι θελω και να το ονομαζει .."αλληλεγγυη"!!

    Λοιπον ..
    Εχουν και οι εφοροι ευθυνη.
    Οχι να καλυπτονται πισω απο το
    "εκτελω διαταγες τι να κανω?""

    Γιατι στη δικη της Νυρεμβεργης το ιδιο λεγανε και οι ναζι εγκληματιες.
    "Εκτελουσαμε διαταγες".
    Μονο που το δικαστηριο δεν πειστηκε και εστειλε τους πιο πολλους στην κρεμαλα..

    Εγω νομιζω καποιες εκτελεσεις ..τετοιων υποκειμενων .."εφορων" ειναι επιτακτικη αναγκη..

    Ελα δω ρε πουστη ....Που θα με απειλησεις καθαρμα..


    Τι λετε φιλοι μου?

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαλακιες τουμπανο...

    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΟΛΟΙΙΙΙΙ...

    Για να εμπιστευθει ξανα ο Ελληνας πολιτης το Ελληνικο κρατος ,ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ τι πρεπει να γινει..

    Να συλληφθουν και να εκτελεστουν ΑΜΕΣΑ τουλαχιστον 50 σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ..

    Σιχτιρ,κοροιδευομαστε τωρα???

    Ειναι δυνατον ενας απλος Ελληνας να θελησει να δωσει οικειοθελως "φορο" στο κρατος ,οσο βλεπει να παραμενει ατιμωρητο το αθλιο σκατοπραμμα ,ηλιθιο βλακογιοργο της μαργκαρετ τσαντ??
    Σας ρωταω φιλοι μου!

    Ειναι δυνατον ο οποιοσδηποτε Ελληνας να εχει .."αγχος" γιατι το "μαμουνι παπακωνσταντινου" δεν μπορει να βγει .."εξω" να πιει ενα καφε με τη "τετοια του"???
    Ισως δεν καταλαβε ο Ελληνας οτι αυτο το μαμουνι παπακωνσταντινου τον ..εσωσε!!
    Φτου ρε μπασταρδε..

    Μετα ειναι δυνατον Ελληνας να θελει να δωσει λεφτα στο κρατος ,οταν βλεπει ενα βρωμικο γατί λοβερδο??
    Μια τερατομορφη "φωφω"??
    Ενα γουρουνοκητος παγκαλο??

    Και λοιπα και λοιπα..

    Λοιπον.
    Εαν δεν εκτελεστουν αυτα τα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ..

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ..

    Θελουμε να εκτελεσουμε αυτα τα σκυλια..

    Και μετα μπορουμε να κανουμε και .."θυσιες"..

    ΠΡΕΠΕΙ να δουμε εμπρακτα,οτι οι αλητες ειναι ΝΕΚΡΟΙ,ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ σε μια χωματερη....


    Υ.Γ
    Και δεν μπορει αγαπητοι μου να μου στελνει απειλη ο εφορος οτι θα "κινηθει νομικα " αν δεν ξεπληρωσω "ληξιπροθεσμα χρεη προς το δημοσιο" ,δηλαδη δεν πληρωσα το χαρατσι του χοντρου ασουλουπωτου κητους με τη γουρουνισια μουρη "τουρκογλου" (βενιζελο στα πασοκοσκυλαιικα)..την .."αλληλεγυη!!!

    Ακους εκει .."αλληλεγγυη"!!!!!

    Να πληρωσω εγω το τουρκογλου το γουρουνι,..αλληλεγγυη 460 ευρω!

    Αλληλεγγυη ειναι αν μου περισσευουν καποια λεφτα,ρουχα,τροφιμα κλπ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ να τα προσφερω!!
    ΟΧΙ να μου βαζει το "τουρκογλου" χαρατσι με το ετσι θελω και να το ονομαζει .."αλληλεγγυη"!!

    Λοιπον ..
    Εχουν και οι εφοροι ευθυνη.
    Οχι να καλυπτονται πισω απο το
    "εκτελω διαταγες τι να κανω?""

    Γιατι στη δικη της Νυρεμβεργης το ιδιο λεγανε και οι ναζι εγκληματιες.
    "Εκτελουσαμε διαταγες".
    Μονο που το δικαστηριο δεν πειστηκε και εστειλε τους πιο πολλους στην κρεμαλα..

    Εγω νομιζω καποιες εκτελεσεις ..τετοιων υποκειμενων .."εφορων" ειναι επιτακτικη αναγκη..

    Ελα δω ρε πουστη ....Που θα με απειλησεις καθαρμα..


    Τι λετε φιλοι μου?

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γιατρο για το τζων υποφερει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tζων,
    κατούρα και λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tζων,
    κατούρα και λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tζων,
    κατούρα και λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση