GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάποιο λάθος κάνουμε με τη Χρυσή Αυγή...

Το να κατηγορούμε τον Χρυσαυγίτη ότι δεν σέβεται τη δημοκρατία και τον διάλογο είναι σαν να κατηγορούμε τον Κνίτη ότι είναι κομμουνιστής, ή ...

Το να κατηγορούμε τον Χρυσαυγίτη ότι δεν σέβεται τη δημοκρατία και τον διάλογο είναι σαν να κατηγορούμε τον Κνίτη ότι είναι κομμουνιστής, ή τον αντιεξουσιαστή ότι δεν θέλει το κράτος.
Δεν είμαι ούτε πολιτικός επιστήμονας ούτε δημοσκόπος. Δεν μπορώ και δεν θέλω να δώσω συμβουλές. Και είμαι σίγουρος ότι η αριστερά αντιμετωπίζει το νεοναζιστικό φαινόμενο με περίσσεια περίσκεψη και κατόπιν σχεδίου. Όμως κάτι μου λέει ότι στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής κάτι κάνουμε λάθος….
“Ξεσκεπάστηκαν οι τραμπούκοι”, αναφώνησε η αριστερά μετά τις μπουνιές του Κασσιδιάρη. “Αποκαλύφθηκαν ποιοι είναι”, συμπεράναμε. “Θα τους δει ο λαός και θα διορθώσει την ψήφο του”, ελπίσαμε. Κάποιος προχώρησε περισσότερο: “Με αυτό που έγινε η Χρυσή Αυγή δεν θα μπει στη Βουλή”.
Λαθεύουμε για μια ακόμα φορά και αυτό είναι πια επικίνδυνο. Η Χρυσή Αυγή δυστυχώς, κέρδισε και δεν έχασε από τον ξυλοδαρμό. Αν αμφιβάλετε, κάντε μια βόλτα στις λαϊκές αγορές ή στα σχολεία. Πλειοψηφεί το “καλά τους έκανε”. Κι αν δεν πλειοψηφεί, είναι ισχυρότατη μειοψηφία. Ένα γεγονός που εμείς θεωρούμε φρικτό, αποτρόπαιο, καταδικαστέο, ένα σημαντικό μέρος των λαϊκών και νεανικών στρωμάτων, το χαιρετίζει. Επιπόλαια, επιφανειακά, αλλά το χαιρετίζει.
Εδώ είναι το λάθος μας.
Το να κατηγορούμε τον Χρυσαυγίτη ότι δεν σέβεται τη δημοκρατία και τον διάλογο είναι σαν να κατηγορούμε τον Κνίτη ότι είναι κομμουνιστής, ή τον αντιεξουσιαστή ότι δεν θέλει το κράτος. Για τη Χρυσή Αυγή είναι τιμή της και καμάρι της αυτό που η αριστερά θεωρεί όνειδος. Προφανώς και δεν σέβονται τον διάλογο, δεν τιμούν τη δημοκρατία, γουστάρουν τον τσαμπουκά, το ξύλο, τη μαγκιά, το συμμοριτισμό. Κι αν στα μάτια πολύ κόσμου ο διάλογος είναι αυτό που βλέπουν στην τηλεόραση και η δημοκρατία είναι αυτό που βλέπουν στη Βουλή, τότε ο τσαμπουκάς, η βία και ο ξυλοδαρμός αποτελούν φυσιολογική πολιτική πρακτική.
Μπορεί ο Κασιδιάρης να έχει ψυχιατρικά προβλήματα. Άλλωστε για να προέκυψε νεοναζί κάτι δεν δούλεψε σωστά. Όμως η αντίδραση του υπαρχηγού των μαχαιροβγαλτών ήταν απολύτως φυσιολογική και ίσως προμελετημένη. Ήταν στην αναγκαία κατεύθυνση για να βάλουν την αριστερά στο ίδιο τσουβάλι με τις μνημονιακές δυνάμεις και το “σάπιο πολιτικό σύστημα”. Και για να πάρουν οι ίδιοι “αντισυστημική εύφημη μνεία”.
Η απόλυτη πλειοψηφία των ψηφοφόρων των ναζί, θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή είναι η πιο αντισυστημική δύναμη, γιατί είναι ενάντια σε όλους. Γιατί θα μπει στη Βουλή και θα τους δείρει. Ορίστε, ξεκίνησε κιόλας να δέρνει προεκλογικά, από τα τηλεοπτικά στούντιο. Ελάχιστοι θα σκεφτούν ότι δεν τους δέρνει όλους. Ότι δέρνει μόνο τους αριστερούς. Ότι προσκυνάει τους δεξιούς. Ο Κασιδιάρης επιβεβαιώνει τη λαϊκή μυθολογία, μόνο που είναι χοντρή μυθολογία: Ούτε με τους πλούσιους, ούτε με τους ισχυρούς, ούτε με τους κλέφτες, ούτε με τους προδότες, τα βάζουν οι Χρυσαυγίτες. Με τους αριστερούς και τους μετανάστες τα βάζουν.
Ας εκθειάζει ο Μιχαλολιάκος τους χουντικούς βασανιστές. Ούτε το 10% των ψηφοφόρων της δεν ξέρουν ποιος είναι ο Ντερτιλής. Δεν τους ενδιαφέρει. Ενδιαφέρει το δημοκρατικό κόσμο, τους προοδευτικούς ανθρώπους, την κοινωνία που έχει ιστορική μνήμη. Δεν ενδιαφέρει τους πιτσιρικάδες στα υποβαθμισμένα προάστια και στην εγκαταλειμμένη επαρχία. Και ο κίνδυνος της Χρυσής Αυγής δευτερευόντως αφορά το ποσοστό της. Πρωτευόντως αφορά την κοινωνική και ηλικιακή σύνθεση των ψηφοφόρων της.
Η Αριστερά δεν θα αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι είναι ρατσιστές και φασίστες. Ότι είναι ακροδεξιοί και τραμπούκοι. Μαχαιροβγάλτες και δολοφόνοι. Αυτά αφορούν την κοινωνία πλειοψηφικά, αλλά αυτή η κοινωνία δεν θα ψηφίσει πλειοψηφικά τη Χρυσή Αυγή. Είναι σαν να ζυμώνουμε ένα Συριζαίο ότι το μνημόνιο είναι κόλαση, ή να ζυμώνουμε έναν Κουβέλη ότι η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ είναι παράδεισος. Παραβιάζουμε δηλαδή θύρες ανοικτές.
Η Αριστερά θα αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή, αποκαλύπτοντας αυτό που πραγματικά είναι: Το ρόπαλο στο χέρι του συστήματος, ενδεδυμένο αντισυστημική προβιά. Στερώντας της δηλαδή τη δεξαμενή από όπου ψαρεύει: Τον κόσμο που δεν βλέπει προοπτική από τη δημοκρατία της μεταπολίτευσης και ζητά ακραίες “επαναστατικές” αλλαγές.
Όσο η αριστερά πέφτει στην παγίδα της “πανδημοκρατικής πανστρατιάς” από τον Καρατζαφέρη μέχρι τον Παπούλια και από τον Σαμαρά μέχρι τον Βενιζέλο, ενάντια στην “αντιδημοκρατική απειλή” της Χρυσής Αυγής, παίζει ακριβώς, μα ακριβώς, το παιχνίδι της. Όλοι εναντίον της Χρυσής Αυγής. Και η Χρυσή Αυγή εναντίον όλων.
Το “εναντίον όλων” πρέπει να αποκαλυφθεί.
Και η “δημοκρατική ενότητα” που τσουβαλιάζει τα θύματα της Χρυσής Αυγής με τους πάτρωνές της, και τις πραγματικές αντισυστημικές δυνάμεις με το ίδιο το σύστημα, πρέπει άμεσα να σπάσει.
lifo.gr

12 σχόλια

  1. Η ΧΑ εγώ καταλαβαίνω απο τις τοποθετήσεις τησ οτι είναι εναντια στην ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ,
    το ΚΚΕ και την ΔΗΜΑΡ.
    δεν ακουσα τίποτα κακό για τον Τσίπρα και τους Ανεξαρτητους ΕΛληνες.
    Βασικα αν δεν κάνω λάθος είναι (μεχρι στιγμής) είναι εναντια σε πράξεις προδοσίας ή όπως αλλοιώς λέγονται αυτά που κάνουν οι συγκυβερνώντες.
    Δεν είναι προδοσία το ΔΝΤ?
    Ο Ρουμελιωτης και ο Στροςς Κάν κάτι μας έχουν πεί
    Δεν είναι προδοσία να λυποθυμάνε μαθητές απο την Πείνα και οι καρκινοπαθείς να πεθαίνουν για να πληρωθούν οι δανειστές μας?
    Δεν είναι προδοσία να αποποιείσαι του δικαιώματος της ασυλίας?
    Δεν είναι προδοσία να μην φυλακίζεις
    2 εκατομύρια λαθρομετανάστες οι οποίοι παρανόμησαν αμα την είσοδό τους εδώ χωρίς άδεια ή (πάω ακόμα πιό μακριά) να τους βάλεις να κάνουν καταναγκαστικά εργα για να ξεπληρώσουν το κράτος για τα έξοδα της παράνομης διαμονής τους εδώ?
    Δεν είναιπροδοσία να έχεις κυρήξει στάση πληρωμών στο εσωτερικό ανω πληρώνεις τους έξω και πάλι να δανεισθείς δεν μπορείς?
    ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ
    ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό και σαφές ,η Χρυσή Αυγή δεν ειναι αστισυστημική.
    Αυτό αν το προβάλουν με επιχειρήματα οι δημοκρατικοί θα την ξεγυμνώση στα μάτια του κόσμου .
    Ταυτόχρονα ας κοιτάξει η αριστερά την πρακτική της ,οταν αυτή δεν εχει καμία ανταπόκριση στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε χάσου ρε Νιόνιο! Δεν είμαι Χρυσαυγίτης απλά εθνικόφρων και για μένα αυτοί τουλάχιστον δεν είναι δίγλωσοι όπως τα άλλα κόμματα. Το λένε στα ίσια..."Θα σας δείρουμε και θα σας βάλουμε μετά και φυλακή" για μένα είναι τιμή ...και γι'αυτό μπράβο τους. Γι'αυτό ο κόσμος τους ψηφίζει. Ήταν ώρα να μπούνε τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι σε όλα αυτά τα κοπρόσκυλα τα οποία αποκαλούνται βουλευτές.
    Αν σταματήσει οποιαδήποτε αναφορά της Χρυσής Αυγής σε ναζιστικά σύμβολα και ιδέες των ναζιστών τότε φιλαράκι μου σε βεβαιώνω ότι και εγώ θα τους ψυφίσω. (Μέχρι τώρα βέβαια όχι λόγω της συσχέτισης με τους ναζιστές). Η οικογένεια μου μάτωσε γι' αυτή την χώρα απο μακρινούς παπούδες να πολέμάγαν με τον Πλαπούτα (έχω και κειμήλεια απο τότε, παπούδες που πολέμισαν στους Βαλκανικούς και μετά στην Μικρά Ασία, συγγενείς που πολέμισαν τους Ιταλούς, μετά τους Γερμανούς στην Βόρεια Αφρική και μετά τους κουμουνιστές με τα πρώτα ΛΟΚ, και μετά φυσικά και γονέα στα πρώτα σώματα ΛΟΚ). Οπότε το να ψήφιζα Χρυσή Αυγή με αναφορά στα γουρούνια τους ναζιστές ...ούτε κουβέντα. Αλλά πρώτος θα έβαζα θυλιά να κρεμάσω τους κλέφτες πολιτευτές και τους επίορκες δημοσίους υπαλλήλους. Αυτοί ειναι οι τωρινοί εχθροί της Ελλάδας. Οπότε αν η ρυσή Αυγή το κάνεί...τότε μπράβο της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ? ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ, ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΙΘΗΚΟΥ Ή ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν ειναι ετσι,το κκε εχει απεμπολησει τον επαναστατικο του ρολο και στην πραξη.αν επιβουλευεται την κοινοβουλευτικη δημοκρατια ενα κομμα πρεπει να τιθεται εκτος.η χρυση αυγη εδωσε αφορμη με ωργανωμενα μελη της αλλα και με τον ξυλοδαρμο της βουλευτινας που επιδοκιμαστηκε απο τον αρχηγο και απο παλιοτερες ενεργειες της τωρινης ηγεσιας που ποτε δεν αποκηρυξε για οσα την κατηγορουν.αν συμπεριφερθει δημοκρατικα και προσαρμοστει στο κοινοβουλευτικο συστημα πολιτικα και στην πραξη δεν εχει λογο κανενας να την απαξιωνει.η ιδια θα πρεπει να αποδειξει οτι σεβεται τη δηνοκρατια και νομιζω εκει κατευθυνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ολοι οι ανθρωποι ειναι ιδιοι αν σεβονται βασικα ανθρωπινα δικαιωματα.τωρα αν κανουν επιδρομη σε μια χωρα εστω και ειρηνικα δεν τα σεβονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΛΗΝΑΣ είμαι, και προτιμώ την χρυσή αυγή στην φάση αυτή, που σκέφτεται Ελληνικά.

    ΞΥΠΝΉΣΤΕ ..... ΕΛΛΗΝΊΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ελληναρας τζαμπα μαγκας28 Ιουλ 2012, 2:53:00 μ.μ.

    αχ κουταβακια μου..
    αν τιμωρησουμε τους μεταναστες που μπηκαν παρανομα στη χωρα,
    θα πρεπει να τιμωρησουμε και

    1.οσους παρανομα τους απασχολουν/συναλλασονται μαζι τους
    2.τους πολιτικους που ανοιξαν τα συνορα
    3.τους αστυνομικους/προξενικους που τους "διευκολυναν"

    και μετα βεβαια θα πρεπει να κανουμε και

    4.τις δουλειες που κανουν
    5.τα παιδια που κανουν

    χωρις τους μεταναστες,η ελλαδα θα ηταν μια χωρα γεροντων..
    στις τζαμπα μαγκιες ο ελληναρας πρωτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ασε ρε τις παπαρες εξυπνακια 2.53

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστότατος ο προβληματισμός του αρθρογράφου, όπως και του ανώνυμου (2:53:00 μ.μ.), κι ενδιαφέρουσες οι παραπομπές του ανώνυμου (11:06:00 π.μ.)
    Κι από την άλλη είναι ΠΑΝΤΑ ευθήνη του πολιτισμένου να εκπολιτίσει το βάρβαρο!
    Ποιος είναι όμως ο ροπαλοφόρα πολιτισμένος και ποιος ο διαλεκτικά βάρβαρος? και ποια η παιδεία της πολιτικής παιδείας του πολίτη? στη μοναξιά της δικονομικής κονιορτοποίησής του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2 53 απο ποιο κρατος μας ηρθες?σε παρακαλω θελω να βρεθουμε γραψε διευθυνση να ρθω να σε γαμησω....ο μπλαρογαμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αθανασιαδη εχεις μπερδεψει την πουτσα με την βουρτσα ελπιζω να μην εμπλεξες και τιποτα αλλο γιατι θα πληρωνεις στο τελος.λιγο η ζεστη λιγο η ποδαριλα λιγο τα λογια του παπα εχασες τον εαυτο σου απαιτειται να αποτανθεις σε ειδικο ως τοτε συνεχισε τα καυτα ντους και τα lexotanil και σταματα την παρεα με αραπηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση