GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Αν η Ελλάδα μείνει στο ευρώ, θα γίνει Ζιμπάμπουε”!..

Την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη εισηγείται ο επικεφαλής της βρετανικής εταιρείας συμβούλων «Capital Economics», Ρότζερ Μπουτλ, υποστ...


Την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη εισηγείται ο επικεφαλής της βρετανικής εταιρείας συμβούλων «Capital Economics», Ρότζερ Μπουτλ, υποστηρίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια δεύτερη Ζιμπάμπουε! Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» υποστήριξε ότι η εγκατάλειψη του ευρώ είναι η μόνη ρεαλιστική και ορθολογική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Παραδέχτηκε ότι βραχυπρόθεσμα θα ήταν περισσότερο επώδυνη από την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, αλλά υποστήριξε πως αν δεν το κάνει και δεν προχωρήσει σε υποτίμηση του νέου νομίσματος και σε αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε «να συνεχίσει όπως πριν», κινδυνεύει να βυθιστεί στο χάος και να αρχίσει να θυμίζει την πολύπαθη αφρικανική χώρα. Εκτιμά ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου πρέπει να μειώσουν το κόστος κατά 30-40% για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, κάτι που θεωρεί αδύνατο να επιτευχθεί μέσα από τη λιτότητα.
Ο Μπουτλ και η Capital Economics απέσπασαν πριν από λίγες ημέρες το βραβείο «Wolfson Economics Prize» για τη «συνταγή» εξόδου της Ελλάδα από την ευρωζώνη.

4 σχόλια

  1. η Ελλάδα είναι Ζιμπάμπουε με ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gia na doyme.., o neos Ypoyrgos Ygeias k/os Lykourentzos -kai o neos Ypoyrgos Oikonomikwn k/os Stournaras- 8a anoi3ei… epiteloys to 8eokleisto… epaggelma twn farmakopoiwn gia oloys toys farmakopoioys ‘h 8a arxisoyme pali ta karagkiozhlikia … typoy Loverdou-Voridi me e3aireseis pelateiakes… gia kapoies kathgories pronomioyxwn kleistoepaggelmatiwn.., opws einai oi farmakopoioi, oi tarifes kai ta ntalikeria?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O k/os Stournaras ws episthmonikos d/nths toy I.O.B.E. htan yper toy anoigmatos… twn kleistwn… epaggelmatwn. Gia na doyme.., 8a pra3ei osa elege ‘h 8a ton baloyn kai ayton -opws ton Loverdo- sto braki toys oi kleistoepaggelmaties… farmakopoioi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ , DEFAULT ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ;
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση