GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ατζέντα της Επιστήμης...

16 – 22 Ιουλίου 2012   22-27 Ιουλίου Συνέδρια για την Ιστορία των Επιστημών στην Κίνα ROYAL OLYMPIC HOTEL, ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 28 (ΜΕΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ), ...

16 – 22 Ιουλίου 2012
  22-27 Ιουλίου
Συνέδρια για την Ιστορία των Επιστημών στην Κίνα
ROYAL OLYMPIC HOTEL, ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 28 (ΜΕΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ), ΑΘΗΝΑ
Η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συνδιοργανώνουν το 13ο Διεθνές Συνέδριο για την Ιστορία των Επιστημών στην Κίνα (13th ICHSC), υπό την αιγίδα της UNESCO. Το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται για πρώτη φορά εκτός Κίνας σε ένδειξη τιμής προς την Ελλάδα, ενώ παράλληλα συνδιοργανώνεται και διεθνές συνέδριο για την κινεζική ιστορία της επιστήμης και την αλληλεπίδρασή της με τον ελληνικό πολιτισμό (ICCHS-IIGC). Τα δύο παράλληλα συνέδρια έχουν θεματικό άξονα την «Ιστορία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας στην Κίνα: Η προοπτική των πολιτισμών σε αλληλεπίδραση». Ειδικότερα, η θεματολογία τους περιλαμβάνει: (1) Αλληλεπίδραση των πολιτισμών και συγκριτικές σπουδές στην επιστήμη και στην τεχνολογία, (2) Σπουδές στην αρχαία κινεζική λογοτεχνία σχετικά με την επιστήμη, την τεχνολογία και την ιατρική, (3) Παραδοσιακή τεχνολογία και η άυλη πολιτισμική και επιστημονική κληρονομιά στον κόσμο, (4) Κινεζικός και Ελληνικός Πολιτισμός: Ομοιότητες και παραλληλισμοί στα πεδία της επιστήμης, της τεχνολογίας και της φιλοσοφίας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε τον ιστότοπο:
https://sites.google.com/site/cngrconf/home

22-29 Ιουλίου
Θερινό Σχολείο στην Οικονομική Θεωρία και Οικονομετρία
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΓΑΛΛΟΥ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΚΡΗΤΗ
Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει το 7ο Προχωρημένο Θερινό Σχολείο στην Οικονομική Θεωρία και Οικονομετρία, με εφετινό θέμα την Προχωρημένη Ανάλυση Χρονολογικών Σειρών και Προβλέψεις. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Bruce E. Hansen (University of Wisconsin at Madison, ΗΠΑ), ο οποίος είναι από τους κορυφαίους ερευνητές σήμερα στην ανάπτυξη θεωρίας και εφαρμογών στην Ανάλυση Χρονολογικών Σειρών και Προβλέψεων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε διδακτορικούς φοιτητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι εκπονούν διατριβή σε θέματα που άπτονται των ζητημάτων τα οποία θα αναλυθούν στη διάρκεια των εργασιών του Θερινού Σχολείου. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το http://assee.soc.uoc.gr/ ή καλέστε στο τηλ. 28310 77417.

Σχόλια αναγνωστών (0)

1 σχόλιο

  1. ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη στις 7.30 μ.μ.
    Διαμαρτυρία για την υπερφορολόγηση των χαμηλών εισοδημάτων
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12:59
    ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη στις 7.30 μ.μ.

    emailεκτύπωση


    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη αποστολή των εκκαθαριστικών της εφορίας, οργανώνει την Πέμπτη στις 7:30 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ.

    Η συγκέντρωση θα γίνει στον πεζόδρομο της Κοραή και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

    Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους της χώρας να αντιταχθούν στην υπερφορολόγηση «των πενιχρών εισοδημάτων τους, στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, στην πολιτική της ανεργίας και των απολύσεων».

    Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ ζητά, επίσης, «να καταργηθούν τα χαράτσια, να διαγραφούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τα χαμηλά εισοδήματα και να γίνει ρύθμιση για τα υπόλοιπα», καθώς και «να φορολογηθούν ο πλούτος και η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και το εφοπλιστικό κεφάλαιο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση