GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυρκαγιές και καταιγίδες στις ΗΠΑ...

Στα δυτικά, οι πυρκαγιές είναι σαρωτικές, στα ανατολικάμετρούν νεκρούς από τις σφοδρές καταιγίδες.   Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις α...

Στα δυτικά, οι πυρκαγιές είναι σαρωτικές, στα ανατολικάμετρούν νεκρούς από τις σφοδρές καταιγίδες.
  Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις αρχίζουν να θέτουν υπό έλεγχο τις σαρωτικές πυρκαγιές στο Κολοράντο και άλλες περιοχές στα δυτικά, οι Ανατολικές ΗΠΑ μετρούν 13 νεκρούς από τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν αρκετές πολιτείες και άφησαν τρία εκατομμύρια κατοίκους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Παρά τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες στην ανατολική ακτή, που έφτασαν την Παρασκευή τους 40 βαθμούς Κελσίου, θυελλώδες άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν από το Σάββατο κυρίως τη Δυτική Βιρτζίνια, τη Ουάσινγκτον, τη Βιρτζίνια, τη Μέριλαντ και το Οχάιο. Από τις πολιτείες αυτές, η Ουάσινγκτον είναι η μόνη που δεν τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Τουλάχιστον έξι νεκροί είναι ο απολογισμός στη Βιρτζίνια, συμπεριλαμβανομένης μιας 90χρονης που καταπλακώθηκε στο κρεβάτι της από δέντρο. Δύο ξαδέλφια που έκαναν κάμπινγκ στο Νιου Τζέρσι σκοτώθηκαν όταν έπεσε δέντρο στη σκηνή τους, ενώ δύο άτομα σκοτώθηκαν στο Μέριλαντ, ένα στο Οχάιο, ένα στο Κεντάκι και ένα στην Ουάσινγκτον.
Στη Δυτική Βιρτζίνια, 232 επιβάτες τρένου της Amtrak περπάτησαν με τα πόδια στον πλησιέστερο σταθμό, από όπου έφυγαν τελικά με λεωφορείο 20 ώρες αργότερα, καθώς η η αμαξοστοιχία τους ακινητοποιήθηκε από πεσμένα δέντρα μπροστά και πίσω της. Στο Ίλινοϊ, σχεδόν 80 ψυχικά ασθενείς κρατούμενοι μιας φυλακής υψίστης ασφαλείας χρειάστηκε να μεταφερθούν σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα.
Οι διακοπές ηλεκτροδότησης, προειδοποίησαν οι τοπικές κυβερνήσεις, θα διαρκέσουν από αρκετές ημέρες μέχρι μια εβδομάδα. Οι κάτοικοι καλούνται επίσης να περιορίσουν την κατανάλωση νερού μέχρι να τεθούν ξανά σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού.
Βελτιώνεται η κατάσταση στο Κολοράντο
Στο μεταξύ, οι φωτιές συνεχίζουν να μαίνονται σε αρκετές περιοχές των Δυτικών ΉΠΑ, όπου ο ασυνήθιστα ήπιος και άνυδρος χειμώνας άφησε τα δάση ξηρά και εύφλεκτα.
Στο Κολοράντο η μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται εδώ και μία εβδομάδα, την Κυριακή όμως η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο της φλόγες στο 45% του συνολικού μήκους των μετώπων.
Μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου επιθεώρησε την κατάσταση, ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε τους κατοίκους να στηρίξουν όπως μπορούν τους πυροσβέστες.
Στο Κολοράντο Σπρινγκς οι φωτιές σκότωσαν τουλάχιστον δύο άτομα, έκαψαν 347 σπίτια και ανάγκασαν 36.000 κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή.
Μέχρι την Παρασκευή είχαν καεί στην περιοχή περίπου 70.000 στρέμματα.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση