GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κλοιός» πιέσεων από τις ΗΠΑ προς το Ιράν...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σφίγγουν τον κλοιό των κυρώσεων κατά του Ιράν, καθώς η Ουάσιγκτον συνεχίζει να πιέζει την Τεχεράνη για το επίμαχο και ...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σφίγγουν τον κλοιό των κυρώσεων κατά του Ιράν, καθώς η Ουάσιγκτον συνεχίζει να πιέζει την Τεχεράνη για το επίμαχο και αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα.
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ανέφερε ότι έγινε αποδέκτης 11 φορέων και τεσσάρων ατόμων που ακολουθούν τις εντολές του υπουργείου Άμυνας του Ιράν και πιστεύεται ότι συμβάλλουν στις προσπάθειες της Τεχεράνης να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Κατονομάζει επίσης μια σειρά από ιρανικές τράπεζες αλλά και εταιρείες-βιτρίνα, με έδρα το Χονγκ Κονγκ και τη Μαλαισία, που λειτουργούν ώστε το Ιράν να παρακάμπτει τις επιβαλλόμενες κυρώσεις.
Οι κυρώσεις απαγορεύουν στους πολίτες των ΗΠΑ την επιχειρηματική δραστηριότητα με το Ιράν.
Οι χώρες της Δύσης τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιάσει τις κυρώσεις κατά του Ιράν, με κυρίαρχη κίνηση την απαγόρευση αγοράς ιρανικού πετρελαίου.
Το Ιράν λέει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα προορίζεται μόνο για ειρηνικούς σκοπούς, αλλά η διεθνής κοινότητα υποπτεύεται ότι αναπτύσσει πυρηνικά όπλα.

2 σχόλια

  1. Αλλο παραξενο τωρα αυτο.

    Δηλαδη μας το λενε χωρις περιστροφες οτι οι ΗΠΑ κανουν κουμαντο στο κοσμο..

    Και εγω ειμαι της αποψης οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ οι σκυλαραπαδες του Ιραν να αποκτησουν πυρηνικα οπλα,αλλα απο που και ως που αυτο εξαρταται απο τη θεληση των ΗΠΑ??

    ΠΟΙΟΣ τους εχρισε διεθνεις χωροφυλακες??

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΕΤΕΛΑΙΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΖΩΝ

    ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση