GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΔΗΜΑΡ σε σταυροδρόμι...

Από το Μαρικάκι. Πολλοί φαίνεται να είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι το κουβάρι της νέας συγκυβέρνησης θα αρχίσει να ξετυλίγεται από ...


Από το Μαρικάκι.
Πολλοί φαίνεται να είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι το κουβάρι της νέας συγκυβέρνησης θα αρχίσει να ξετυλίγεται από τη Δημοκρατική Αριστερά, αναμένουν δηλαδή ότι μη μπορώντας να σηκώσει το βάρος των σκληρών μέτρων που τελικά θα ληφθούν, έστω με «ισοδύναμες» ψιλοτροποποιήσεις, θα επιλέξει αργά η γρήγορα να εγκαταλείψει το πλοίο.
Προς το παρόν  πάντως η ΔΗΜΑΡ καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να εμφανίζεται ψύχραιμη και έχει δώσει πίστωση χρόνου τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον εαυτό της, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές το φθινοπώρου.
Παρά την εσωκομματική γκρίνια, τις αποχωρήσεις στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής, στελεχών της αυτοδιοίκησης, ή, τέλος, μελών των οργανώσεων, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη, δεδομένου ότι οι αντιδράσεις και οι αποχωρήσεις δεν είναι μαζικές.
Από την άλλη δεν είναι τόσο βέβαιο ότι ο Κουβέλης μπήκε στην συγκυβέρνηση ελαφρά τη καρδία με την προοπτική να βγει σε δυο μήνες.
Ο ίδιος μιλάει για πλάνα τετραετίας, τοποθετούσε άλλωστε προεκλογικά την ολοκλήρωση της απαγκίστρωσης στα τέλη του 2017 που σημαίνει ότι δεν εμμένει σε άμεσα αποτελέσματα όταν αναφέρεται στην «ανάπτυξη», την «αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας» και από την άλλη στην επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και την αναδιαπραγμάτευση. Αρκετοί, άλλωστε σημειώνουν ότι οι «μεταρρυθμίσεις» θα αργήσουν να παράξουν αποτέλεσμα.
Πιθανότατα για κάποιο διάστημα κι εφόσον δεχτούμε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα εντός του 2012 η κατάσταση για τη ΔΗΜΑΡ εντός της κυβέρνησης να είναι διαχειρίσιμη. Έτσι κι αλλιώς το επιχείρημα της «εθνικής προσπάθειας», στο όνομα της οποίας ζητούνται υπομονή και θυσίες, φαίνεται να καλύπτει όλα τ΄άλλα.
Η ηγεσία φαίνεται να πιστεύει ότι αν πετύχει θα έχει αυξημένο ρόλο έναντι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στην διαφαινόμενη ανασύνθεση του πολιτικού τοπίου στην κεντροαριστερά. Όπως καταγράφεται στην απόφαση της ΚΕ η οποία συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο:
«Το κόμμα μας διαμορφώνει μία νέα πολική πραγματικότητα, την αριστερά του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Διαμορφώνει την υπεύθυνη αριστερά, την αριστερά που πολιτεύεται και κυβερνά  με ένα και μόνο κριτήριο: το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας. Αυτήν την αριστερά μπορούμε σήμερα από πιο δυναμική θέση να την προωθήσουμε, να την αναδείξουμε, να την πλατύνουμε.
Η ΔΗΜΑΡ ενισχύοντας και εμβαθύνοντας τον αυτόνομο πολιτικό της λόγο, αλλά και συγχρόνως προωθώντας τη διεύρυνσή της με δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της οικολογίας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις».
Το ερώτημα είναι πόσο θα φτουρήσουν οι διάφοροι εξωραϊσμοί των κυβερνητικών επιλογών αν η ψαλίδα μεταξύ ηγεσίας και κόμματος, ανοίξει νωρίτερα απ’ ό,τι προσδοκά η ηγεσία…

3 σχόλια

  1. ΜΑΡΙΚΑΚΙ ΤΑ ΡΑΣΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ
    ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΗΝΗ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΤΤΙΚΕΣ ,ΔΕΞΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ,ΚΕΝΤΡΩΟΣ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ,ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ.ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΣΠΟΝΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .ΠΟΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΛΩΝ ΑΠΑΤΕΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑ.ΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΑΧΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ.ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΜΠΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Αλλη μιά παραπληροφόρηση, ''δημοσιογραφική'' ΑΠΑΤΗ
    ΔΕΝ έκανε ''δήλωση'' κανένας εκπρόσωπος του ΔΝΤ γιά όσα είπε ο Παν. Ρουμελιώτης στην εφημερίδα ''The New York Times''
    Στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ δημοσιεύτηκε (Παρασκευή 27 Ιουλίου) και μεταδόθηκε ραδιο-τηλεοπτικά (αναδημοσιεύτηκε και σε άλλα ΜΜΕ, μέσω του ''Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων''), ανταπόκριση του ανταποκριτή του, στις ΗΠΑ, Αθ. Δημάδη, με τον τίτλο «''Aδειασμα'' Ρουμελιώτη από το ΔΝΤ».
    Αναφέρεται, ότι «...με έμμεσο καυστικό τρόπο σχολίασε και η εκπρόσωπος τύπου του Ταμείου τις δηλώσεις Ρουμελιώτη, η οποία απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά: "Αυτό που θέλω να κάνω είναι να σας παραπέμψω στις απόψεις που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΔΝΤ όταν εγκρίθηκε το πρόγραμμα για την Ελλάδα και οι οποίες υποστήριξαν αυτό το πρόγραμμα''...».
    Το kalami.net/.us/.co ζήτησε γραπτά (Παρασκευή 27 Ιουλίου, 13:45 τοπική ώρα), να επιβεβαιώσει (γραπτά) το Γραφείο Τύπου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, αν έγινε τέτοια δήλωση. Η -γραπτή- απάντηση του ΔΝΤ (14:31) ήταν ξεκάθαρη: ΟΧΙ... Δηλαδή, ΔΕΝ έγινε οποιαδήποτε δήλωση και ούτε προτίθεται το ΔΝΤ να κάνει... (Τα σχετικά emails, αποστολέα ΔΝΤ κλπ, διατηρούνται στο αρχείο του ''Κ'').
    Το ''Κ'' ζητά δημόσια από τον ανταποκριτή και τον ΣΚΑΙ, να δημοσιοποιήσουν την γραπτή ή ηχητική δήλωση της ''εκπροσώπου Τύπου'' του ΔΝΤ. Ας αποδείξουν ότι ΔΕΝ είναι ''απατεωνίσκοι''.
    (Θεωρούμε ότι, ''πηγές'', ''κύκλοι'' και κατά φαντασία ''ειδήσεις'', είναι δημοσιογραφία του...''πισινού'')
    Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στις ΗΠΑ, ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά που παραπληροφορεί τον λαό στην Ελλάδα. Στην σχετική του ''είδηση'' περί ''αδειάσματος Ρουμελιώτη'', ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, ΔΕΝ αναφέρει, έντεχνα αλλά...κουτοπόνηρα, το όνομα της εκπροσώπου Τύπου, πότε και πως έγινε η ''δήλωση'' κλπ, γεγονός που αποδεικνύει -από μόνο του- την δημοσιογραφική ''λαμογιά'' γιά ''εξυπηρέτηση πονηρών σκοπών''.
    G. A. Papandreou και σια, γνώριζαν ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ θα αποτύγχανε
    «Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».
    Την παραπάνω δήλωση έκανε στην εφημερίδα Τhe New York Times, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρ. υπουργός Οικονομικών και ίσαμε πρόσφατα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
    ''Κύκλοι'' και...''πηγές'' του GAP, είπαν ότι ''η τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη, ισοπεδώνει τα βήματα προόδου που έκανε η χώρα'' (με τα...Μνημόνια). Βήματα ''προόδου''; Μα ίσαμε σήμερα, χάρη στις επιλογές του GAP, μόνο οι αριθμοί των... εξαθλιωμένων και των αυτοκτονιών σημειώνουν... πρόοδο στην Ελλάδα... Ο Π. Ρουμελιώτης, με γραπτή του δήλωση, ζητά να ερωτηθεί και να διευκρινίσει ο πρώην πρωθυπουργός: 1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν, 2) Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη, και 3) Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφηστε τον μεθυσμενο ησυχο γαμω την πουτανα σας να πιει ενα κρασακι.παλι σουρα εθεαθη σαββατο μεσημερι στην πυλη τρικαλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση