GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταύρος Ψωμιάδης: Ο στόλος των πολυτελών αυτοκινήτων, οι δωρεές και... τα άλογα!

Είναι μόλις 28 ετών και εμφανίζεται από τα 19 του χρόνια να κατέχει μια αξιοζήλευτη προσωπική ακίνητη περιουσία, να μετέχει με ποσοστά σε...

Είναι μόλις 28 ετών και εμφανίζεται από τα 19 του χρόνια να κατέχει μια αξιοζήλευτη προσωπική ακίνητη περιουσία, να μετέχει με ποσοστά σε μετοχικές συνθέσεις ποδοσφαιρικών ομάδων της πρώτης κατηγορίας, να έχει έναν στόλο τουλάχιστον 11 πολυτελών αυτοκινήτων (όπως Πορσε, Κάντιλακ, Αουντι, κλπ) και μέσα σε μια πενταετία οικονομικών ετών να έχει «αποκρύψει καθαρά εισοδήματα 5,1 εκατομμυρίων ευρώ και να έχει αποφύγει φόρους άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ».
Αυτό κι αν είναι αξιοζήλευτη επαγγελματική δραστηριότητα για έναν νέο άνθρωπο αν αναλογιστεί κανείς πως κατά δήλωσή του ο πατέρας του είναι άνεργος και η μητέρα του μια απλή έμπορος στη Φιλαδέλφεια. Βέβαια όλα αυτά θα ήταν έως και …παράξενα αν ο νεαρός δεν λεγόταν Σταύρος Ψωμιάδης και αν το όνομα του πατέρα του δεν ήταν Μάκης Ψωμιάδης, άλλως Big Mac.
Η διατύπωση του πορίσματος Παπανδρέου είναι χαρακτηριστική για τον Μάκη Ψωμιάδη:
«Επιλέγοντας ως πάγια τακτική να παραμένει στο παρασκήνιο των δραστηριοτήτων του, φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα δίκτυο συγγενικών προσώπων και φίλων, ώστε να ελέγχει εταιρίες, οι οποίες συνδέονται με τα ενδιαφέροντά του και του ανήκουν στα χαρτιά…Τα πρόσωπα συγγενείς του Χρυσόστομου Ψωμιάδη και μη, έχουν επιδέξια χρησιμοποιηθεί από αυτόν ως κλειδιά ασφαλείας, προκειμένου να αποκρύπτει ή έστω να συγκαλύπτει και να κάνει λιγότερο αισθητή την παρουσία του στις εταιρίες συμφερόντων του. Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με την φήμη που έχει δημιουργήσει, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του και ότι προτιμά να κάνει τις πληρωμές του σε μετρητά, καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την διεξαγωγή ερευνών στο στενό του περιβάλλον, καθόσον πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν λεπτομέρειες για την δράση του διακατέχονται από αίσθημα φόβου και δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με τις δικαστικές αρχές”.
ΤΑ «ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ»
Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα οι 7 κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν ως εταιρίες πλυντήριο 3 εταιρίες. Η μία δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού, η δεύτερη σε REAL ESTATE και η τρίτη ήταν η εταιρίες με το εκτροφείο αλόγων.
Σε αυτές τις εταιρίες με την μορφή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου έμπαιναν τα χρήματα που φέρονται να προέρχονταν από την κακουργηματική υπεξαίρεση της ΠΑΕ ΑΕΚ και της κακουργηματικής φοροδιαφυγής, προκειμένου να αποκτήσουν νόμιμη υπόσταση: «Οι κατηγορούμενοι διαπιστώθηκε ότι διατηρούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα, συνέστησαν και συμμετείχαν σε οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων από τα εγκλήματα τουλάχιστον της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και της κακουργηματικής φοροδιαφυγής, ενώ η οργάνωση αυτή δραστηριοποιήθηκε για εξαιρετικά μεγάλο διάστημα, για μία δεκαετία- πραγματοποίησε πλήθος συναλλαγών για νομιμοποίηση εσόδων και την συγκάλυψη της δράσης της. Μέσω του πολύπλοκου δικτύου εταιριών, παρένθετων προσώπων, τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματικών επαφών που με μεθοδικότητα “έστησαν” οι κατηγορούμενοι διακινήθηκαν, απεκρύβησαν και τοποθετήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ δεν προκύπτει η κατάληξη άλλων μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία προφανώς έχουν στην διάθεσή τους, σε τόπο και σε μορφή που δεν είναι ακόμη γνωστά”.
Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί βέβαια στις αρχές το γεγονός ότι ο Σταύρος Ψωμιάδης εκτός από τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του από 19 ετών, εμφανίζεται ως κάτοχος 11 αυτοκινήτων, κάποιων μάλιστα πολυτελών, όπως Πορσε, Κάντιλακ, Αουντι, κλπ.
«Αρνούμαι την κατηγορία που μου αποδίδετε. Όλα ξεκινάνε από μία υποτιθέμενη υπεξαίρεση που έγιναν από κάποια πρόσωπα από την ΠΑΕ ΑΕΚ για τις οποίες δεν έχει ακόμη εκδοθεί καμία δικαστική απόφαση. Οποτε δεν μπορούμε να μιλάμε για υπεξαίρεση ή νομιμοποίηση εσόδων σε κανέναν βαθμό γι αυτά τα ποσά. Εχω προσέλθει στα όργανα ελέγχου πάνω από δέκα φορές και πάντοτε ήμουν πρόθυμος και βοήθησα την έρευνά τους , άσχετα αν αυτοί δεν το επιθυμούσαν» είπε ο ίδιος.
Ενδιαφέρον όμως έχει ο τρόπος που επιχειρεί να δικαιολογήσει την ύπαρξη των περιουσιακών στοιχείων , μέσω ενός …αγνώστου που του έδωσε πίστωση:
«Ασχολούμαι με πολλές επαγγελματικές δραστηριότητες από την ενηλικίωσή μου. Το 2002 που σπούδαζα στην Αγγλία ήρθα σε επαφή με τον διευθυντή ενός οίκου δημοπρασιών δρομώνων ίππων . Αυτός μου έδωσε μία οικονομική πίστωση και αγόρασα τα πρώτα μου άλογα που έφερα στην Ελλάδα για να συμμετέχουν σε κούρσες του ΟΔΙΕ. Είχα πληρώσει όλους τους φόρους, αλλά δεν με είχαν ενημερώσει ότι πρέπει να κάνω έναρξη επιτηδεύματος με ατομική μου εταιρεία ,διότι όλα τα έσοδα ήταν φορολογημένα από την πηγή στον ΟΔΙΕ. …Με νόμιμο τρόπο απέκτησα όλα τα ακίνητα που ήρθαν στην κυριότητά μου από κληρονομιές ή δωρεές ή αγορές που ξεκινούν από το 2001. …Τα αυτοκίνητα διατίθεντο για χρήση στις εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στον τομέα του τουρισμού. ..Για όλες τις εταιρείες που είμαι μέτοχος έχει γίνει φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ και από τις αρμόδιες ΔΟΥ και όπως με ενημέρωσαν προφορικά δεν έχει βρεθεί κανένα φορολογικό παράπτωμα και για το λόγο αυτό δεν έχει εκδοθεί κάποιο πρόστιμο».

Πληροφορίες: Capital.gr

1 σχόλιο

  1. ΒΡΟΜΟΣΚΥΛΑ
    ΑΠ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙΣ
    ΘΑ ΛΕΡΩΘΕΙΣ.
    Ο ΥΙΟΣ ΣΤΑ 19 ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΧΟΝΤΡΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ.
    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΤΑ 19 ΤΟΥ ΜΕΤΑΜΦΙΕΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΜΟΝΑΧΟ, ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑ..
    ΣΤΗ ΜΠΟΥΖΟΥ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση