GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με διαδικασίες «εξπρές»...

Του Θανάση Νικολαΐδη. ΕΙΝΑΙ συνεπείς και ταχύτατοι. Έπρεπε να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και το…ξεκίνησαν. Με το κλισιοσκόπιο ρυθμισμένο για ε...


Του Θανάση Νικολαΐδη.

ΕΙΝΑΙ συνεπείς και ταχύτατοι. Έπρεπε να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και το…ξεκίνησαν. Με το κλισιοσκόπιο ρυθμισμένο για εύκολο στόχο και τους μεγαλοφοροφυγάδες εκτός. Και χάσκουν άδεια τα ταμεία περιμένοντας. Με το μαλακό, για να’ ρθει απ’ έξω το φευγάτο χρήμα και, βέβαια, να και κάποιες «θεαματικές» χειροπέδες να…διαλύουν τις αμφιβολίες μας για τις προθέσεις των (εκάστοτε) κυβερνώντων.
ΤΑ κατάφεραν, με συνοπτικές διαδικασίες και το αποτέλεσμα της φορολογικής (συν)καταπίεσης των «μικρών» είναι ορατό, ακόμα και με αυτοκτονίες. Όταν θέλουν μπορούν κι εδώ ήθελαν και μπόρεσαν. Με εφαρμογή της (ξεχασμένης) υπάρχουσας νομοθεσίας και με άλλους, καινούριους. 
ΑΠΟ’ κει και πέρα τρώμε υποσχέσεις και βλέπουμε φοροδιαφυγή. Και χρειάζονται οι «καινούριοι» γκάζι για πολλά χιλιόμετρα. Και να ξεχάσουν το καταστροφικό (λεγόμενο) πολιτικό κόστος. Εμείς (τους) περιμένουμε, όπως περιμέναμε χρόνια και η κλεψύδρα (της αναμονής) τελειώνει. Θέλουμε αποτελέσματα με δείγμα πειστικό και χρήμα χειροπιαστό.
ΝΑ πάμε στην άλλη τάξη διεφθαρμένων; Δεν άφησαν αμόλυντη γωνιά της δημόσιας ζωής και τρίβουμε τα μάτια, που δεν τα’ χαμε ανοίξει έγκαιρα. Και, βέβαια, καταγράφουμε κάποιες συλλήψεις (η τιμωρία θα χαθεί στον λαβύρινθο της νομοθεσίας), έστω και υπό πίεση (των κυβερνώντων), γιατί ορκίστηκαν να σώσουν πρώτα την Ελλάδα και μετά…βλέπουμε. Θα κάνει ξαστεριά και θα ξεδιπλώσουν τις…αρετές τους οι πολιτικοί μας, χαρμάνηδες για προνόμια του απολεσθέντος παραδείσου. Μαζί τους, συγχρονισμένα και δίπλα τους (σεβαστό) ποσοστό ελλήνων λυσσασμένων στο εύκολο κέρδος και παθιασμένων με τα…ρεκόρ σε δημοφιλή σπορ (φοροκλοπή, πλαστά χαρτιά για χίλια δυο τρελά και ατιμώρητα, μίζες, απάτες, φακελάκι…).
ΜΕΧΡΙ τότε, κι όσο η θα διαρκεί η εξ ανάγκης φιλοτιμία τους, προσδοκούμε «κέρδη». Με ταχείες διαδικασίες των νομοθετών μας, σαν κι αυτές που ανάγκασαν (και) τον άνεργο να συνεισφέρει τον υποχρεωτικό οβολό του στην εφορία. Ωστόσο, καταγγελίες για διαφθορά ακούμε, συλλήψεις διεφθαρμένων σπάνια βλέπουμε και μόνιμα βλέπουμε τη λεία τους σε απόσταση ασφαλείας απ’ τα δημόσια ταμεία. Καμαρώνουμε για τις διωκτικές αρχές (και του οικονομικού εγκλήματος), χειροκροτούμε για την επισήμανση κλεφτών και απατεώνων, αλλά κανένας τους δεν μας φέρνει πίσω τα κλεμμένα. Δεν τον ανάγκασαν, δεν πιέστηκε δεν του’ τριψαν στη μούρη τον νόμο, μη χαλάσει η συνταγή, μην αλλάξουν «συνήθειες».
ΤΟΥΣ καλούμε να κινηθούν με ταχείες διαδικασίες. Μόνο αν δει τα κλεμμένα στο τραπέζι ο πεινασμένος θα κάνει το σταυρό του για τη μερίδα του. Τα σπίτια και οι μίζες των Άκηδων είναι αρκετές για να χορτάσουν στρατιές πενομένων και λόχους πεινασμένων.
.

3 σχόλια

  1. υπομονη,πιστη,αλληλεγγυη και μυαλο..

    οι επομενες 90 μερες θα ειναι οι χειροτερες απο το 2009..
    ο στοχος ειναι η κυριαρχια των πλουσιων,
    με ολους τους αλλους φτωχους και φοβισμενους..
    το αγχος,η φτωχεια,ο φοβος,
    οι καθημερινες προσβολες και ταπεινωσεις
    καταστρεφουν σιγα-σιγα την σωματικη και ψυχικη υγεια..
    οι πιο ευαισθητοι αυτοκτονουν..
    αλλοι παραμελουν τον εαυτο τους,απογοητευονται,απομονωνονται,
    οδηγουνται στην παραιτηση και στον αργο θανατο..
    αλλοι γινονται σκληροι,ψευτες,κλεφτες,εκμεταλλευονται τους πιο αδυναμους..
    αλλοι το ριχνουν στην τρελη και δεν ασχολουνται..
    αλλοι ονειρευονται να φυγουν και ζουν με το ονειρο..
    αλλοι,δυστυχως πολλοι,πιστευουν τα ψεμματα των καναλιων οτι ολα θα φτιαξουν αρκει να παραιτηθουμε απο τα δικαιωματα μας και να παραδοθουμε στο ελεος των πλουσιων και των δανειστων..
    αλλοι εχουν βρει τον εβραιο τους,και νομιζουν οτι θα σωθουν αν τον κανουν σαπουνι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑΝΑΣΑΚΗ

    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΩ ΚΑΚΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ;

    ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΑΔΕΙΑ ;

    ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ;

    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΪΔΕΥΕΙΣ, ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ 25%.

    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑΝΑΣΑΚΗ ;

    ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ.

    ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΘΑΝΑΣΑΚΗ.

    ΑΝΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΕΝΕΙΑ
    7 Ιουλ 2012 5:44:00 μ.μ

    ΚΑΤΙ ΚΩΛΟΦΥΛΑΔΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΧΤΗΣΕ ΦΩΝΗ

    Ο ΚΑΘΕ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση