GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και στρατιωτικοί στα θύματα του μακελάρη του Κολοράντο

Μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είναι ανάμεσα στα θύματα από το μακελειό στην κινηματογραφική αίθουσα στο Ντένβερ του Κολοράντο,...

Μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είναι ανάμεσα στα θύματα από το μακελειό στην κινηματογραφική αίθουσα στο Ντένβερ του Κολοράντο, που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, αλλά προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν είναι νεκροί, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν μέλη των ενόπλων δυνάμεων μεταξύ των θυμάτων, όμως ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού στη διάρκεια της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Μπάτμαν δεν έχει σχέση με τον στρατό, δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Πενταγώνου και του αμερικανικού γενικού επιτελείου στρατού στους δημοσιογράφους.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των μελών του αμερικανικού στρατού.
Στο μεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε μια σύντομη ομιλία του για το συμβάν από το Φορντ Μάγερς της Φλόριντα, μίλησε ως πατέρας δύο παιδιών κι επεσήμανε ότι θα αναστείλει σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία για να επικεντρωθεί στην τραγωδία.
«Θα υπάρξουν άλλες μέρες για την πολιτική. Σήμερα, πιστεύω, είναι μια ημέρα για προσευχή και στοχασμό», δήλωσε ο Ομπάμα μιλώντας στους οπαδούς του.
Το «παράλογο» μακελειό στο Κολοράντο υπενθυμίζει «αυτό που μας ενώνει ως Αμερικανούς», πρόσθεσε ο Ομπάμα επισημαίνοντας ότι «αν μπορούμε να μάθουμε κάτι από αυτή την τραγωδία είναι ότι μας θυμίζει ότι η ζωή είναι ιδιαίτερα εύθραυστη».
«Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από εσάς που είστε γονείς είχατε την ίδια αντίδραση με εμένα όταν έμαθα τα νέα. Τα παιδιά μου πάνε στον κινηματογράφο. Κι αν η Σάσα και η Μαλία ήταν σε αυτή την αίθουσα;», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.
«Η Μισέλ (η σύζυγος του Ομπάμα) και εγώ θα έχουμε σήμερα το βράδυ την ευκαιρία να σφίξουμε λίγο πιο σφιχτά στην αγκαλιά μας τις κόρες μας και είμαι σίγουρος ότι θα κάνετε κι εσείς το ίδιο με τα παιδιά σας. Όμως στους γονείς που δεν θα έχουν αυτή την ευκαιρία πρέπει (…) να πούμε ότι θα είμαστε εδώ για εκείνους», κατάληξε ο Ομπάμα.
Η ομιλία του αμερικανού προέδρου διήρκησε επτά λεπτά και στο τέλος της οι παριστάμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του μακελειού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση