GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκαριστική έκθεση για την ρατσιστική βία και την ξενοφοβία στην Ελλάδα

Μέσα σε 92 σελίδες η διεθνής οργάνωση Human Rights Watch, καταγράφει την κατάσταση η οποία επικραττεί στην Ελλάδα αναφορικά με τα ρατσ...

Μέσα σε 92 σελίδες η διεθνής οργάνωση Human Rights Watch, καταγράφει την κατάσταση η οποία επικραττεί στην Ελλάδα αναφορικά με τα ρατσιστικά εγκλήματα και την ξενοφοβία. Τίτλος της έκθεσης, «Μίσος στους δρόμους. Η ξενοφοβική βία στην Ελλάδα»…
Η έκθεση αποτελεί προϊόν επιτόπιας έρευνας και ανάλυσης του τρόπου που αντιμετωπίζει τα περιστατικά και τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας η δημόσια διοίκηση και η πολιτική εξουσία στη χώρα μας, τεκμηριώνεται η απροθυμία των διωκτικών και των δικαστικών αρχών να αποτρέψουν τις αυξανόμενες επιθέσεις κατά μεταναστών, αιτούντων πολιτικό άσυλο και προσφύγων.
Όπως σημειώνεται, «παρά τη σαφή επαναληπτικότητα των περιστατικών βίας και την αυξητική τάση, οι αρχές δεν έχουν κατορθώσει να παρέμβουν αποτελεσματικά, με στόχο την προστασία των θυμάτων και τη λογοδοσία των δραστών».
Στην έκθεση γίνεται λόγος για ανθρώπους οι οποίοι αδυνατούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας επειδή φοβούνται μήπως δεχθούν επίθεση, ενώ η Τζούντιθ Σάδερλαντ, ερευνήτρια της οργάνωσης για τη δυτική Ευρώπη προσθέτει πως η αδυναμία αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων δεν δικαιολογείται από την οικονομική κρίση αλλά και την αυξημένη ροή μεταναστών.
Στην έκθεση φιλοξενούνται συνεντεύξεις 59 μεταναστών οι οποίοι δέχθηκαν ρατσιστικές επιθέσεις στο διάστημα Αύγουστος 2009 – Μάιος 2012, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως οι 51 από αυτές κατέληξαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις αναφορές οι επιτιθέμενοι είναι άλλοτε κρανοφόροι, άλλοτε καλύπτουν τα πρόσωπά τους με μαντίλια ενώ πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους με μοτοσυκλέτες φέροντας μαχαίρια ακόμη και σπασμένα μπουκάλια.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικραττεί είναι πως τα θύματα δεν καταγγέλλουν τις επιθέσεις επειδή αποθαρρύνονται από την ίδια της Αστυνομία, με το επιχείρημα ότι είναι μάταιη η κίνηση έρευνας, εάν τα θύματα δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τους δράστες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η Αστυνομία ενημερώνει τα θύματα- που μπορεί να είναι και παράνομα διαμένοντες αλλοδαποί- ότι, εάν προβούν σε καταγγελία, θα κρατηθούν.

5 σχόλια

  1. πατε καλα ρε μαλκες??μας εχουν σφαξει εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
    ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ,
    ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΓΙΝΑΝ 500 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΥΠΙΟΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΗΛΑΔΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ
    £ύριζα ...ζώααααααααα!

    Ηλίθιο ερώτημα από τον γεροξεκούτη Γλέζο που εξισώνει τους έλληνες μετανάστες με λαθροζώα εγκληματίες.

    Άμα έχεις τέτοια νούμερα μέσα στη Βουλή, που ήταν βουλευτές του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του 80 και λάδωσαν το άντερό τους, τέτοιες παπαριές ακούς. Πανηγυρίζουν οι γελοίοι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί το χούφταλο χθες στη Βουλή απηύθυνε και ερώτημα του κώλου σε όσους καταφέρονται εναντίον των λαθρομεταναστών.

    Γράφει ο κομμουνιστοΠΑΣΟΚος και νεοΣΥΡΙΖΑίος Κούλογλου (αλήθεια αυτός ακόμα να απολυθεί από την ΕΡΤ;;;):
    Καίριο (του κώλου) ερώτημα απηύθυνε ο Μανώλης Γλέζος στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

    Δεδομένης της μετανάστευσης των Ελλήνων λόγω κρίσης ο κ. Γλέζος ρώτησε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής: «Θα ήθελα να ξέρω τι θα κάνετε.
    Θα στείλετε εντολή στους ομοϊδεάτες σας στις άλλες χώρες να τσακίσουν τους Έλληνες»;

    Δεν ξέρω τι θα πει η ΧΑ αλλά η λαθρολαγνεία του γεροξεκούτη έφτασε σε σημείο να εξισώνει τους Έλληνες με τους λαθρομετανάστες... ας μάθει λοιπόν ο κρατικοδίαιτος επαναστάτης του κώλου πως όπου πήγαν Έλληνες πήγαν νόμιμα, με χαρτιά, ονοματεπώνυμα, μέσω αεροδρομίων, λιμανιών και σιδηροδρομικών σταθμών και όχι μέσω βουνών, θαλασσών και ναρκοπεδίων.

    Δεν συζητάμε βέβαια για το ότι όπου πήγαν έστρωσαν κώλους και δούλεψαν τιμώντας την πατρίδα αλλά και βοηθώντας τη στέλνοντας πίσω καραβιές από συνάλλαγμα... αντί να τα ξύνουν όλη μέρα και να κατουράνε στα πεζοδρόμια και στους σταθμούς του μετρό όπως κάνουν οι δικοί του

    Να μας πει λοιπόν ο καραγκιοζάκος πως ήρθαν όλοι αυτοί που έχουν κατακλέψει την Αθήνα και σκοτώνουν όποιον αντισταθεί και ας μην ξαναβρωμίσει με το στόμα τους τους Έλληνες μετανάστες που εξισώνει με Αφγανούς εγκληματίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ας παει ο γερος ψευτης να γινει γραμματοσημο στα βρωμονερα των εισβολαιων και των Εποικιστων.
    Ετσι κι αλλοιως για φτυσιμο ειναι!
    ο σεβασμος ειναι οτι πολιτιμοτερο εχω να παραδωσω στα παιδια μου!
    Δεν τον χαραμιζω σε ψευτες, ανθελληνες, εστω κι αν ειναι γεροι!
    Ειναι ανεκτιμητη η ψυχη τους να του τη χαρισω!
    http://filonohpontou.com/2011/05/03/glezos/glezos-grammatosimo/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. human σκατο εισαι μη σου πω και πακιστανικο ρε ΕΛΛΗΝΕΣ ξυπνατε μας γαμανε καθημερινα ντοπιοι και αλλοδαποι εισβολεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση