GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απολογία - φωτιά του Ζήγρα για τον Ακη...

Παπαδάκου Γιάννα .   http://www.tovima.gr .  Με διευθύνσεις και ονόματα ο ξάδελφος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου , Νίκος Ζήγ...

Με διευθύνσεις και ονόματα ο ξάδελφος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας περιέγραψε στην εννιάωρη απολογία του πως οι κολλητοί, Γιάννης Σμπώκος, Γιάννης Μπέλτσιος, αλλά και ο ίδιος μετέφεραν με βαλίτσες τα «μαύρα» από τις μίζες των υποβρυχίων και της προμήθειας των TOR Μ-1.
Νέο πρόσωπο στην υπόθεση είναι ο Ντίνος Μηχαηλίδης, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης, τον οποίο ο κ. Ζήγρας χαρακτηρίζει ως πρωταγωνιστή, που μαζί με τον πρώην υπουργό οργάνωσαν την κυκλοφορία των μιζών και των μαύρων. Τα κυριότερα σημεία της απολογίας είναι τα εξής:
«Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, που οργάνωσαν προγραμμάτισαν και είχαν ρόλο πρωταγωνιστή στην υπόθεση είναι οι Απόστολος Τσοχατζόπουλος, Καμπούρογλου, Αλ Ζαγιάτ Φουάντ και Ντίνος Μηχαηλίδης... Οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων είναι οι Απόστολος Τσοχατζόπουλος και Γιάννης Σμπώκος. Ο Ντίνος Μηχαηλίδης ήταν το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση καθώς και προσωπικός φίλος του Α. Τσοχατζόπουλου τον οποίο ο τελευταίος μου είχε συστήσει ως πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Ήταν το πρόσωπο, που μεθόδευσε όλες τις συζητήσεις, επαφές και αποφάσεις μεταξύ των Αλ Ζαγιάτ, Καμπούρογλου και Τσοχατζόπουλου. Ηταν το πρόσωπο, που μετέφερε προσωπικά, μεγάλα ποσά σε βαλίτσες στην Ελλάδα και αυτός που μετέφερε όλες τις επιταγές από τους Ζαγιάτ και Καμούρογλου στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά και μετρητά μαζί με το γιο του τον Μιχάλη Μιχαηλίδη. Είναι άμεση ανάγκη να εξεταστούν τα παραπάνω πρόσωπα, διότι είναι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης...».

500.000 ευρώ η αξία του διαζυγίου
»...Θέλω επίσης να σας πω ότι αργότερα προστέθηκε και άλλο πρόσωπο, που μετέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά σε τσάντες στον Τσοχατζόπουλο. Το πρόσωπο αυτό είναι ο Γιάννης Μπέλτσιος, ο οποίος είχε σχέση μόνο με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, διότι προφανώς εμπλέκετο σε άλλη υπόθεση. Επίσης, πρέπει να αναφέρω και κάποιες άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως την Μαργαρίτα Τερζή, κάτοικο Ελβετίας, η οποία φέρεται ιδιοκτήτρια υπερπολυτελούς διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος στο όνομα της κόρης του Αρετής. Θα πρέπει να ελέγξετε πως πληρώθηκε το τίμημα του διαμερίσματος, ποια ήταν η σχέση της Τερζή με τον Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, καθώς και το πως η Τερζή βρέθηκε σε θέση συμβούλου στο υπουργείο Άμυνας. Θα πρέπει να ελέγξετε πόσες χιλιάδες δολάρια πήρε στο εξωτερικό σε τσάντες η πρώην σύζυγος Γκούντρουν για να συναινέσει στο διαζύγιο. Γνωρίζω ότι πήρε με εφάπαξ καταβολή πάνω από 500.000 δολάρια, τα οποία δεν δηλώνονταν πουθενά... Όσον αφορά για το γιο του Αλέξανδρο, που απέκτησε μερίδιο σε εταιρεία εστίασης και καφέ στην Πατησίων με το επώνυμο ΣΤΟΑ. Γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο, μεγαλοεκδότη εφημερίδας, το τίμημα του μεριδίου, που ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα που δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν...».
»...Ο Ι. Σμπώκος είναι πρόσωπο, το οποίο δέχθηκε τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία επένδυσε ο πεθερός του, που έχει σχέση με χρηματιστηριακή εταιρεία. Τα ποσά, που επένδυσε ο πεθερός του προέρχονταν από από τους Σμπώκο και Τσοχατζόπουλο. Πρέπει να σας πω ότι πρόκειται για χρηματικά ποσά, που ζητά απεγνωσμένα μέχρι σήμερα ο Τσοχατζόπουλος από τον Ι. Σμπώκο, τον οποίο στις σημειώσεις του αποκαλεί Βοσκό... Σε όλες τις μετακινήσεις του Τσοχατζόπουλου στο εξωτερικό, επαφές με τράπεζες, παραμονή σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία μεταχειριζόταν το όνομά μου και ένα ληγμένο από το 1990 διαβατήριό μου».

Χωρίς τίμημα η αγορά του ακινήτου στην Αρεοπαγίτου

»...Για την εμπλοκή μου στην εταιρεία Nobilis δηλώνω ότι ουδεμία σχέση έχω με την εταιρεία και όσα ξέρω τα γνωρίζω από τους Τσοχατζόπουλο και Λαμπροπούλου. Ιδρύθηκε για λογαριασμό του Τσοχατζόπουλου από κάποιο δικηγορικό γραφείο, που πουλούσε υπεράκτιες από την Μ. Τσεκούρα και ο Σμπώκος παρέδωσε τις μετοχές της σε αυτόν. Ο Α. Τσοχατζόπουλος είχε τον έλεγχο και ήθελε να αγοράσει το ακίνητο της Αρεοπαγίτου μέσω αυτής. Η Φρόσω Λαμπροπούλου, λογίστριά του, γνωρίζει όλα τα μαγειρέματα και τα μυστικά του πρώην υπουργού. Ο Τσοχατζόπουλος και η Λαμπροπούλου προσπάθησαν να βρουν ένα πρόσωπο στο εξωτερικό, προκειμένου να το χρίσουν ως μέτοχο-ιδιοκτήτη της εταιρείας, χωρίς να μεταβιβάσει τις μετοχές ο Τσοχατζόπουλος και να προβούν με αυτόν τον τρόπο σε νομιμοποίησης της εταιρείας, που αγόρασε το ακίνητο στην Ακρόπολη. Πράγματι βρέθηκε κάποιος φίλος της Τσεκούρα ο Γεωργουλάκης. Θεωρώ ότι έχει ενδιαφέρον να ελεγχθούν οι λογαριασμοί της Nobilis και της Τσεκούρα, για το χρονικό διάστημα μετά την αγορά τους ακινήτου στην Ακρόπολη, κατά το 2001, από την εταιρεία TORCASO, συμφερόντων Τσοχατζόπουλου. Η αγορά του ακινήτου είναι εικονική και έγινε χωρίς να καταβληθεί οποιοδήποτε τίμημα...».
Ο Ν. Ζήγρας πρόσθεσε ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος ως ενοικιαστής έκανε πολλές αλλαγές στο διαμέρισμα μέσω της ARCON του Α. Οικονομίδη... Οι μελέτες κόστισαν πολλές χιλιάδες ευρώ... Μαζί συνεργαζόταν και ένας άλλος αρχιτέκτονας με το όνομα Γ. Ανδριωτάκης, συνεργάτης της Αρετής Τσοχατζοπούλου, αλλά και του πρώην υπουργού στο υπουργείο Άμυνας...
«Η εταιρεία TORCASO», προσθέτει «ιδρύθηκε από εμένα το 1998 στην Κύπρο με οδηγία Τσοχατζόπουλου. Η ίδρυση της έγινε, όπως μου είπε ο Τσοχατζόπουλος, προκειμένου κάποιοι φίλοι του, μέσω αυτής, να του μεταβιβάσουν μεγάλα ποσά για να τα επενδύσει σε ακίνητα... Τα ακίνητα ήταν στην Αρεοπαγίτου, την Κηφισίας και την Κεφαλληνίας. Το ΔΣ της εταιρείας με διευθύνοντα σύμβουλο τον Σ. Χατζηνικολάου άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό στην Κύπρο και την Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα...».

«Ηθελε να μην πεθάνω για τον ενημερώνω για τους λογαρισμούς του»
»Μεγάλα χρηματικά ποσά εστάλησαν στο λογαριασμό της TORCASO, αλλά και στην BLUE BELL στην Ελβετία στην τράπεζα Credit Lyonnais. Τραπεζικές επιταγές εξέδωσε ο Μιχαηλίδης και για αυτό επιστρατεύθηκε και το γραφείο του επιχειρηματία Μελά. Παραδόσεις μετρητών στα χέρια του Τσοχατζόπουλου έκανε και ο συνεταίρος του Μελά Αντωνιάδης...».

»...Στη συνέχεια επιδεινώθηκε η υγεία μου και ο Τσοχατζόπουλος κατέβαλε τα νοσηλεία μου σε κλινική του Μονάχου. Το πραγματικό του ενδιαφέρον είχε σχέση με εκείνον, αφού προσπαθούσε να μην πεθάνω και να τον ενημερώσω για τους λογαριασμούς του...».

»...Τόσο η πρώην, όσο και η νυν σύζυγος Τσοχατζόπουλου γνωρίζουν τα πάντα και αυτό, διότι ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος εκμυστηρευόταν τα μυστικά του στις γυναίκες του... Γνωρίζω ότι έκανε λυσσαλέες προσπάθειες να βγει βουλευτής και να έχει βουλευτική ασυλία και δαπάνησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά ψήφων από ρωσσοπόντιους... από την Κύπρο, τσιγγάνους από την επαρχία κ.λ.π...».
Ολες οι μίζες για τα υποβρύχια στον Ακη
«Επιταγές 16.202.000 από τον Αλ Ζαγιάτ προεξοφλούσα στους λογαριασμούς της BLUEBELL, είτε της Ρ & Investments. Ο ιδιοκτήτης της Μητατσέλης, που δεν ζει πια, με είχε εξουσιοδοτήσει να χειρίζομαι τους λογαριασμούς της εταιρείας...
Για τις μίζες του σκανδάλου των υποβρυχίων ανέφερε:
«Όλο το ποσό των 2.960.000 φράγκων το παρέδωσα στον κ, Τσοχατζόπουλο. Μου είχε πει να δώσει ο μελάς, αν μπορεί δυο λογαριασμούς στην Ελβετία για να εμβάσει ο Ι. Μπέλτσιος μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι Μελάς και Αντωνιάδης με είχαν βοηθήσει για την σύσταση της BLUEBELL…
Στον Α. Τσοχατζόπουλο απέδωσε επίσης και την ιδιοκτησία του βιβλιοπωλείου Ιανού από τον Ν. Καρατζά...

Επίθεση του Ακη στους πρώην συντρόφους του

Επίθεση στον ανακριτή και στους πρώην συντρόφους του έκανε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα. Και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, έκανε δήλωση στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, μέσα από τον Κορυδαλλό, και χαρακτήρισε τον Ν. Ζήγρα κοινό συκοφάντη, αλλά και ότι «σύχναζε σε άλλη αυλή» εννοώντας την πρώην σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν.
Ο πρώην υπουργός με φωνή φανερά καταβεβλημμένη δήλωσε ότι ο ανακριτής απείλησε την κυρία Σταμάτη με κατάσχεση του σπιτιού τους στην Ακρόπολη και αποκάλεσε «απαράδεκτη την στάση του...».
Για τους πρώην συντρόφους του στο ΠαΣοΚ είπε ότι «τα έκαναν πλακάκια με τη Ν. Δ προκειμένου να στρέψουν το ενδιαφέρον της ανάκρισης μόνο στο πρόσωπο του και αποκλείοντας την δικαστική έρευνα από τους άλλους υπουργούς στο Άμυνας...».
Όταν ρωτήθηκε για το αν έχει μετανιώσει για την αγορά του νεοκλασσικού στη Αρεοπαγίτου δήλωσε ότι «μετά την περιπέτεια του, που τον οδήγησαν οι πρώην άσπονδοι φίλοι του, τώρα θα το ξανασκεφτόταν...»
Τέλος έκανε έκκληση για την αποφυλάκιση τόσο της κ. Σταμάτη, όσο και της κόρης του Αρετής.

4 σχόλια

  1. Δεν είναι μόνον ο κ. Τσοχατζόπουλος, που κατηγορείται ως εισπράξας πολλά εκατομμύρια για πολεμικές προμήθειες του Δημοσίου.

    Είναι και πολλοί άλλοι, οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, έχουν αμύθητες περιουσίες στο όνομα συγγενικών τους προσώπων ή υπερποντίων εταιρειών και ζουν ως μεγιστάνες, χωρίς να επιδεικνύονται.

    Σε καμιά από τις δηλώσεις του ο μιζαρισμένος , δεν μας εξηγεί πώς βρέθηκαν τόσα λεφτά και τόσα ακίνητα στην κατοχή του …

    Πώς ξαφνικά ο σοσια-ληστής Άκης διάγει βίο εξαιρετικά πλούσιο, τόσο αυτός όσο και ολόκληρη η οικογένειά του και πώς κατηγορείται με στοιχεία ότι είναι ιδιοκτήτης υπεράκτιων εταιρειών.

    Ας βάλει την κουκούλα ο μουρόχαβλος και ας δώσει πέντε …έξη … δέκα … ονοματάκια αυτών που πήραν μίζες ή έγιναν κολλητοί με τους εμπόρους όπλων.

    Την κόρη του και ειδικά την σύζυγό του την Βλαχό-τσουλάρα αυτός ο σαβουρογάμης τις έμπλεξε και τωρα δικαίως πληρώνουν οι γυναίκες αυτές και τα παιδιά τους, τις λαμογιές του ωραίου και μεγάλου ραμολυμέντου Ακη του Πασοκό-ληστή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ΡΕ ΑΚΗ

    ΜΑ ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ;

    ΝΑ ΤΗ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 19 Ιουλ 2012 12:05:00 μ.μ.

    xaxaxaxaax
    egrapses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. που ναι τα ζιβαγκο ακη μ αγορι μ?στη φερανε πισωπλατα τα αλλα λαμογια και σας εχουν στη μπουζου μαζι με τη μυξοπαρθενα να βαρατε τα τοιχια και να παριστανετε τους τρελους.ουνοματα ακη μ ουνοματα δωσε εκτος αν εισαι πραγματικος μαλακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση