GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Βενεζουέλα δεν αποτελεί κίνδυνο για τις ΗΠΑ»

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες αρνήθηκε ότι η χώρα του αποτελεί απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες απαντώντας έτσι εμμέσως στις...

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες αρνήθηκε ότι η χώρα του αποτελεί απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες απαντώντας έτσι εμμέσως στις επικρίσεις που δέχτηκε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από τον Ρεπουμπλικάνο προεδρικό υποψήφιο Μιτ Ρόμνεϊ.
Ο Ρόμνεϊ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα με τις ενέργειές και τις δηλώσεις του υποβαθμίζει την κίνδυνο που προβάλει ο σοσιαλιστής ηγέτης της Βενεζουέλας.
Ο Ομπάμα μιλώντας σε ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο δήλωσε ότι οι ενέργειες Τσάβες τα τελευταία χρόνια δεν έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών .
Ο Ρόμνεϊ ανταπάντησε λέγοντας ότι τα «εντυπωσιακά» σχόλια τα σχόλια του Ομπάμα δείχνουν την αδυναμία του σημερινού προέδρου στην εξωτερική πολιτική.
Από την πλευρά του ο Τσάβες σε συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι αποτελεί κίνδυνο για τις ΗΠΑ.
«Η Βενεζουέλα σήμερα δεν είναι απειλή για κανέναν» είπε. Ο Τσάβες, του οποίου η αντιαμερικανική πολιτική είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μέλος του ΟΠΕΚ, έχει επεκτείνει τους δεσμούς του με το Ιράν, ενώ αντίθετα οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες έχουν αυξήσει τις πιέσεις στην Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ επισκέφθηκε τον Ιανουάριο το Καράκας και προσέφερε αφειδώς επαίνους στον Τσάβες χλευάζοντας τις ΗΠΑ.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση