GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι κυβερνήσεις μειοψηφίας πάντα μετρούν τον χρόνο αντίστροφα

Αρθρο 1 παρ.3 Σ. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από την μειοψηφία του λαού και ασκούνται όπως ορίζει η κυβέρνηση (η νέα “ερμηνεία” του Συντάγ...


Αρθρο 1 παρ.3 Σ. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από την μειοψηφία του λαού και ασκούνται όπως ορίζει η κυβέρνηση (η νέα “ερμηνεία” του Συντάγματος, κατά την κυβέρνηση Σαμαρά)
Το άρθρο 1 παρ. 3 του ισχύοντος Συντάγματος λέει: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα». Οι δε δύο βασικές αρχές της πραγματικής δημοκρατίας είναι: Η ισότητα της ψήφου και η αρχή της πλειοψηφίας. Επομένως, με βάση την πιο πάνω συνταγματική διάταξη, εφόσον υποτίθεται έχουμε δημοκρατία και ισχύουν οι δύο αυτές αρχές, θα έπρεπε να εκλέγεται κυβέρνηση της χώρας, εκείνη που συγκεντρώνει το 50%+1 των ίσων (μεταξύ των) ψήφων.
Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;
Ποτέ στα μεταπολιτευτικά χρόνια (πλην της πρώτης περιπτώσεως, του Κ. Καραμανλή το 1974), δεν υπήρξε κυβέρνηση… που να έχει συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων. Άρα η εξουσία στην Ελλάδα, σε καμία περίπτωση δεν πηγάζει από το λαό, με βάση την πλειοψηφική δημοκρατική αρχή όπως ορίζει το Σύνταγμα, αλλά από μειοψηφίες.
Σε ότι αφορά δε την ισότητα της ψήφου, αφήστε το. Αυτή έχει καταλυθεί με τους φασιστικούς εκλογικούς νόμους των διαφόρων bonus στο πρώτο κόμμα και των αποκλεισμών με τα όρια εισόδου στη Βουλή.
Πέρα από αυτό. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το Σύνταγμα θα διαπιστώσει κάτι εκπληκτικό. Σχεδόν σε κάθε σειρά του αναγράφει τη φράση “ως νόμος ορίζει”. Δηλαδή το ίδιο το Σύνταγμα εκχωρεί πλήρη εξουσιοδότηση στην εκάστοτε μειοψηφική κυβέρνηση, ώστε αυτή, μέσω των νόμων που κατασκευάζει, να ερμηνεύει και να εφαρμόζει κατά το δοκούν το ίδιο το Σύνταγμα.
Επομένως, η πιο πάνω συνταγματική διάταξη, θα έπρεπε κανονικά να διαβάζεται ως εξής: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από την μειοψηφία του λαού και ασκούνται όπως ορίζει η κυβέρνηση».
Αυτό είναι στην πραγματικότητα η «δημοκρατία» μας. Και όμως, αυτό εμείς εξακολουθούμε να το ανεχόμαστε παρότι μας έφερε στο σημερινό χάλι.
Πηγή

2 σχόλια

  1. Άρχισαν τα όργανα: Στους 40 βαθμούς, ο συμφεροντολόγος ΣΥΡΙΖοΦωτόπουλος απειλεί με απεργίες..

    Τα λέγαμε πριν τις εκλογές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρακαλάει να μη γίνει κυβέρνηση και να έχει τη δυνατότητα από την επόμενη μέρα να... διοικεί διά της πλαγίας οδού.

    Μπορεί ακόμη να μην έχει κατεβάσει τον κόσμο στον δρόμο, όμως ο πασίγνωστος πλέον, πρώην πράσινος και νυν ροζ αρχισυνδικαλιστής, Νίκος Φωτόπουλος, απείλησε ευθέως....ότι αν τα αιτήματα του δεν ικανοποιηθούν, τότε η ΔΕΗ θα ξεκινήσει απεργίες μέσα στο κατακαλόκαιρο.
    Αυτό είναι που λέμε "αφουγκράζεται την λαϊκή βούληση".

    Έχει που έχει τα προβλήματα του ο ελληνικός λαός, το μόνο που του μένει είναι να αρχίσει τις απεργίες ο Φωτόπουλος για να λιώσει στη ζέστη...

    Αλλά μπροστά στα αιτήματα των αιωνίως απεργών, πόσο μετράνε οι ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλείνει η Χαλυβουργία.
    Τέλος εποχής για τη Χαλυβουργία, καθώς η διοίκηση εντός της εβδομάδας καταθέτει αίτηση για τη διακοπή των εργασιών της.

    Εκπρόσωπος του ομίλου Μάνεση σε συνάντηση που θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει την απόφαση του Ομίλου να κλείσει οριστικά τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος και ότι:

    - Θα φροντίσει, παρά την αδυναμία που προκαλεί η κρίση, για την απασχόληση όλων των σήμερα εργαζομένων στο συγκρότημα.
    - Δεν πρόκειται να επαναπροσλάβει όσους χρειάσθηκε να χάσουν τις θέσεις εργασίας για την διατήρηση των προϋποθέσεων εξυγίανσης της χαλυβουργικής μονάδος.

    Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, η Ελένη Καταβάτη, πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα στη Χαλυβουργία, οι εργαζόμενοι είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων που κατανόησαν, όπως είπε, το πρόβλημα πλην του κ. Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η κ. Καταβάτη είπε πως ο κ. Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ των αποφάσεων του σωματείου που κρατά κλειστό το εργοστάσιο παρά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία.
    Ζήτησε τέλος την παρέμβαση εισαγγελέα για να ανοίξει το εργοστάσιο.

    - Μπράβο στα παιδιά του ΠΑΜΕ
    και τα πουτανο-πουστράκια του Σύριζα
    ( τους χειρότερους ανθέλληνες)
    στην παγκόσμια ιστορία.

    Ο σκοπός τους πέτυχε.

    Τώρα κάντε π@@τανάκια τα παιδιά σας να ζήσουν στον όμορφο κόσμο του ΚΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση